Tortugas Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Posledni dobou mam cim dal tim vetsi problemy s tim, ze pokud mam motor ve vyssich otackach, tj. cca nad 3500 a vyradim si, nebo vyslapnu spojku, tak se mi otacky nezastavi na tech 900, ale motor chcipne. Mam 1.6 benzin. Vcera jsem to vsemozne zkousel a je jedno jestli jedu 50, nebo 180. Jak je to zkratka ve vyssich otackach, tak to spadne na nulu (bez cukani) a musim startovat. Pokud necham zarazino, brzdim motorem a otacky trochu spadnou, tak se to normalne zastavi na 900. Nevim jestli to s tim souvisi, pokud stojim na miste, tak mi obcas trochu kolisaji otacky +-200. Ale to dela od ty doby co auto mam. Az bude vic casu, tak se s tim budu kvuli diagnostice muset asi vydat do Peugeotu, ale uvitam vsechny rady cim by to asi tak mohlo byt. Me napada, palivovy cerpadlo, nebo ridici jednotka... Citovat
Lví-ček Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Určitě už se tu něco podobného řešilo. Nevím, ale mě otáčky při volnoběhu nekolísají. +/- 200 je docela dost. Citovat
Tortugas Odesláno 22. únor 2011 Autor Odesláno 22. únor 2011 Ja jsem prave hledal, ale nic podobneho jsem nenasel. Pouze problemy se studenym motorem a spojenym cukanim a chcipanim. Ty otacky nekolisaji neustale, ale tak treba jednou, dvakrat za minutu a vetsinou nahoru (vypnuta klima atd.), ale v tom to podle me nebude, otacky mi litaji uz 1.5 roku. [upravil dne 22/2/11 14:34 Tortugas] Citovat
Lví-ček Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Vypadá to na zanesenou škrtící klapku. Co jsem tak pochopil z odkazu. Taky mu to chcípalo při zahřátém motoru a vyřazení rychlosti. [upravil dne 22/2/11 17:18 Lví-ček] Citovat
Tortugas Odesláno 22. únor 2011 Autor Odesláno 22. únor 2011 Asi to tak nevypada, ale fakt jsem to hledal:mad: Klapku mi cistili na podzim, no uvidime. Mimochodem, dekuju mockrat za pomoc.. Citovat
Lví-ček Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Tortugas: normální taky jsem se tady na něco ptal a už se to řešilo. Přeji ti, aby vše dobře dopadlo. Jinak diagnostika v Peugeotu je 650,- za hodinu. Nedávno mi řešili zamykání na dálku. Citovat
georgegg Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 mě to dělalo v podstatě to samý,pokud jsem vyřadil a nedržel plyn tak okamžitě chcíplo, měl jsem vypadle komektor z map senzoru Citovat
bittnerj Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 na dia se vys.. a rovnou rozeber a vyčisti tu klapku-dia ti nepomůže jen vytáhne peníze z kapsy:bojim:blicismajlik Citovat
Erwo Odesláno 15. březen 2011 Odesláno 15. březen 2011 stávalo sa to aj mne za jazdy auto zdochlo .. pomohla mi dekarbonizacia.. stalo to 100E ale oplatilo sa .. auto prestalo zdochinat Citovat
Tortugas Odesláno 28. duben 2011 Autor Odesláno 28. duben 2011 Takze konecne vyreseno! Veskere problemy zpusobovaly praskly svody tesne u lambdy... Citovat
Lví-ček Odesláno 29. duben 2011 Odesláno 29. duben 2011 Erwo: Dekarbonizace??? Nevím co si pod tím mám představit. Citovat
307rg Odesláno 29. duben 2011 Odesláno 29. duben 2011 Tortugas: To akú veľkú fugu si tam mal, prasknuté zvody pri lambde mám už cca 60t km ale keď mi to zdochýňalo a kolísal voľnobeh tak stačilo vyčistiť škrtiacu klapku a je pokoj už dosť dlho. Zatiaľ sa to prejavuje iba ostrejším zvukom, žiadny smrad necítiť... Len doplním, že lepšie je tu klapku úplne vybrať von a potom poriadne vyčistiť, niektorí to riešia iba nastriekaním čistiaceho spreju do sania, čo si nemyslím že to prečistí až tak dobre. Len je potom dobre dať nové tesnenie, ktoré nie je práve najlacnejšie:( cca 5€ Citovat
Tortugas Odesláno 2. květen 2011 Autor Odesláno 2. květen 2011 Cca tak ctyri centimetry, vubec to nebylo znat na zvuku, nesmrdelo to, hlavne na to neprisli v Peugeotu, tam by to porad pripojovali na diagnostiku, novy svicky, cidlo (tusim teploty), az konecne znamy co se mi o auta bezne stara po proturovani motoru prisel, ze jsou praskly svody. Sice jsem tomu neveril, ale po vymene auto nechcipa, lip jede, akorat ve vyssich otackach to duni vic, nez s temi prasklymi svody:myslim Zkratka, kdyby mi to nechcipalo, tak to ani neresim... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.