Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všetkým,

minulý rok pri cca 115000 km som bol na teste tlmičov, predné mali účinnosť 75%, zadné 50%, lavé rameno troška ohnuté - moc ma to netrápilo jazdil som dalej, lenže teraz pri 143000 km som spozoroval ze sa mi k tomu pridalo aj to, že nieco lupne (pukne) - zvuk ide od ľaveho predného kolesa hlavne ráno ked sa rozbieham a zatočím volantom, preto sa na Vás tunajších fachmanov obraciam s prosbou o radu aké súčiastky vymeniť a hlavne od akého výrobcu? prípadne kolko ma cca bude stála oprava

ďalši vec čo ma trápi - pri prudšom pridani alebo ubratí plynu sa mi trasie (kýva) rýchlostná páka - čo mám vymeniť?

auto: 206 SW 2.0 HDi r.v. 2002

Dik za odpovede

[upravil dne 30.3.2012 14:12 od ujomarian]

[upravil dne 18.9.2013 18:44 od ujomarian]

[upravil dne 2.10.2013 18:25 od ujomarian]

Odesláno

keď už to budem mať rozobrané :

- pri výmene ramena a aj horneho uloženia tlmiča - mám vymeniť aj tlmiče a pružiny?

- silentblok ktorý? alebo všetky čo držia motor?

Odesláno

většinou se nemění horní uložení tlumiče--bývá dobré, mění se jen ložisko (to ploché)...,tlumiče se mění jen v případě, že z nich teče olej,nebo tlumení není v toleranci (zjistí na testu tlumičů), pružiny taky není třeba měnit, pokud nejsou unavené, vyžrané od rezi atd.,

těžko říct který silentblok--začíná se spodním (pod motorem-akcelerační), ten má velký vliv na tuhost uložení agregátu v karoserii, když to nepomůže, tak hlavní silentblok u rozvodů, potom na převodovce...

Odesláno

ozzy56 - diky moc za informácie

takže to zhrniem : pružiny hrdzu nemaju, z prednych tlmičov olej netečie - takže vymením horné ložisko a aj predné rameno na obidvoch stranach + geometria podvozku a ak som správne pochopil, tak treba radšej vymeniť aj všetky 3 silentbloky uchytenia motora.

k tym tlmičom - test pred cca 30000 km ukazal učinnosť tlmičov v predu 75%, v zadu 50% - čo s tým? vymeniť?

akého výrobcu týchto dielov mám zháňať?

Odesláno

ty tlumiče jsou taky na výměnu, nejlepší by bylo vyměnit všechny silentbloky motoru najednou...

silentbloky třeba Febi, tlumiče Sachs,ramena Moog,Febi,Delphi...

Odesláno

tiez som sa cudoval ako to mohlo fungovat, este som zvedavý ako bude vypadat lozisko na druhej strane ale to musi pockat do dalsej soboty

inac uz nic od kolesa nepuka a volant ide ovela lahsie :roker

Odesláno

ešte mam taku otazku : našiel som dve rozne tabulky minimalnej hrubky predných brzdových kotučov, kolko ma byt právne? 20mm alebo 18 mm :myslim ?

teraz som nameral šublerou po 70000 km na kotúči 20,8mm

Guest maniaksoft
Odesláno

Pro Peugeot 206 SW 2.0 HDi r.v. 2002

tloušťka brzdového kotouče [mm]: 22

minimální tloušťka [mm]: 20

Odesláno

Po kolik km ti takto vyrezlo ložisko? Já jsem měl rozebranou pravou stranu a bylo ok, jenom povrchová koroze (šlo lehce otáčet) - 250tkm.

Na kotoučích máš ještě 40% životnosti, něco ještě vydrží :papa

Odesláno

na budikoch mam 143000 km, ale ci su prave to neviem, sice ked som ho kupoval tak bola na tej strane aj ohnuta zvisla stabilizacna tycka + rameno je tiež troska ohnute, tak ci vtedy nemohlo aj prasknuť lozisko a vytiect vazelina ... :myslim

uvidim ako bude vypadat lozisko na druhej strane, teraz ide riadenie pekne lahucko

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...