Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

cukání motoru v nízkých otáčkách a volnoběhu

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj kluci mám 406ku 1,8 16V LPG asi týden mám problém s cukáním motoru při nižších otáčkách a nebo když víc šlápnu na plyn ať jedu na benzin či plyn. Při rozjezdu musím dát až třetinu plynu aby to nezdechlo ale v 2/3 otáčkách a víc už to jede normálně.

Stalo se mi to po nastartování teplého motoru a od té doby to dělá.

Byl jsem v Peugeotu na diagnostice na keré nic nenašli až při měřeni tlaků mi bylo řečeno že 4válec má asi 60% tlak.

Myslíte si že to opravdu může být tím tlakem(tudiž kroužky nebo ventily) a nebo něco jiného???

Prosím o radu nechce se mi dávat hrůza peněz za rozebírání motoru. Nic podobného sem tu na foru nenašel.... Díky

Odesláno

Pokud má jeden válec o 40% menší kompresní tlak,tak to budeš muset rozhodit.Nedali ti nějaké přesnější údaje?Kolik mají jednotlivé válce?Bere ten motor nějak hodně oleje?Když vyndáš svíčky jak jsou na tom?

Odesláno

Ahoj,Fuzione,mě občas po nastartování - studený motor - když se chci rozjet, motor se snaží zdechnout jak to dělávala moje stará škodovka.Tlaky válců jsou stejné,emise přímo vynikající.Řeším to nepatrně větším přidáním plynu při rozjezdu,ale stejně mám kolikrát strach,že nestihnu vyjet včas z parkoviště,než po hlavní zas něco pojede.A trápit studený motor vyššími otáčkami mi připadá nefér.P806 2Oi 89kW benzín.

Odesláno

Kubis: u toho 2.0i je to na 110% ten potenciometr.

Je to malej motorek el. ovládající škrtící klapku. Dorovnává otáčky apod.

U toho 2.0 je to taková černá krabička s drátem pod klapkou. Vyběhaji se dráhy a pqk to blbne. Někdy to diagnostika neukáže, v mým případě taky hledali všude jinde bez úspěchu.

Na té 1.8 je to taky velmi častý, ale nemůžu mluvit ze zkušenosti, použij hledání, řešilo se to mockrát. S tím tlakem se tě pravděpodobně jen snaží ohlodat o peníze.

Odesláno

Fusione tak sem pročítal ty krokové motorky a potenciometry ale tam je to spíš o chcípání a kolísání otáček ale ne ne o mém problému :fnuk Ikdyž v nízkých otáčkách se mi to taky nějak dohaduje. Nemáš ještě nějaký nápad prosím?

Odesláno

... můžu odpojit krokový morek a tim to vyzkoušet jestli to není ono? Nepřepne to počítač do nouzového režimu nebo něco tak? Nebo je na to nějaká jiná finta jak to jistit?

Odesláno
Fusione tak sem pročítal ty krokové motorky a potenciometry ale tam je to spíš o chcípání a kolísání otáček ale ne ne o mém problému :fnuk Ikdyž v nízkých otáčkách se mi to taky nějak dohaduje. Nemáš ještě nějaký nápad prosím?

Mě to ze začátku taky nezdechalo (po pár měsících ano). Volnoběh byl celkem vyrovnanej, ale z ničeho nic to \"přizdechlo\" a skoro umřelo, kolem 400ot., pak to samo vyhodilo nahoru do 1100.

Dělalo to i za jízdy, z ničeho nic jak kdyby někdo zatáhl za zadek auta. Občas byl tak problém se rozjet jak kdybych neuměl pouštět spojku a občas problikla diagnostika.

Jsou to příznaky i váhy ale tyto 2.0i ji neměli (alespoň můj, XU10J2Z mám dojem), mělo to v sání akorát čidlo teploty nas. vzduchu.

Můžeš to zkusit odpojit (radši odpojit baterii, odpojit krokáč, zapojit baterku), bude nejspíš svítít diag ale neměl by být problém jet (nouzák to nemá) a porovnat jestli je nějakej rozdíl.

A blbě sem to asi popsal, ono to neovládá škr. klapku, ale zjišťuje její polohu aby byl správně dávkovanej benzín na to daný množství/teplotu vzduchu.

Odesláno

dneska sem byl v práci ale hned zitra to zkusím... domluvil sem si i půjčení zapalovací rampy kterou mám praslkou asi ve řech místech... tak sem zvědavý co to teda bude...určitě dám vědět

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...