kaper Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Zdravim. Mám dilemu, idem dávať do baráku krb a neviem sa rozhodnúť či liatinovú, alebo ocelovú??? Aké mate doma vy ake su vaše skúsenosti?? Budem rád za každú radu [upravil dne 10/2/11 19:23 kaper] Citovat
kobra Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Jak často v ní budeš topit ? jakou máš představu o velikosti? výkon? prodávám to v ppráci , cosi jsem o tom četl ..... Citovat
kaper Odesláno 10. únor 2011 Autor Odesláno 10. únor 2011 Jak často v ní budeš topit ? jakou máš představu o velikosti? výkon? prodávám to v ppráci , cosi jsem o tom četl ..... Mám bungalov stavany s Ytong Lambda a rozmer celého je 13x9,5m Krb bude v obyvačke ktorá ma 24m štvorcovych. Chcem k tomu teplovzdušne rozvody o dlžke cca 3metre na každú stranu od krbu, do vedlajších miestností. Kuriť budem skorej tak vykendovo sviatkovo ale ak to bude učine vykurovat tak možno aj povečeroch. Tažko mi je nato odpovedať vživote som krb nemal Čo som sa pýtal tak asi niečo okolo 10kw. Je to malo alebo moc??? [upravil dne 10/2/11 19:31 kaper] [upravil dne 10/2/11 19:36 kaper] Citovat
p406b Odesláno 11. únor 2011 Odesláno 11. únor 2011 pokud máš teplovodní topení dej s výmeníkem, litina vydrží i blbce, hlavně at má komín dobrej tah pak ti to nebude kouřit dovnitř při přikládání kamarad ma vložku s oboustranýma skleněnýma dvířkama, přikládá z chodby, dřevo obyvák ještě nevidělo , má horkovzduch protože jinak má topné el.rohože já budu mit ve starším domku Verner 13/10 s akumul.nadrží s průtokovým ohřevem TUV a s rezevním plyn kotlem,který bude automaticky dotápět,pokud dojde teplo z krbovek hodně toho najdeš tady, i vypočty na komín atd. http://forum.tzb-info.cz/diskusni-a-poradenske-forum Citovat
foxo Odesláno 12. únor 2011 Odesláno 12. únor 2011 teplovodny vymenik na krbovu vlozku je blbost. Musel by si dobre harcovat, aby sa to ohrialo. Mame liatinovu vlozku, sice fajn, ale je draha. Zase viac vydrzi. Ocelova sa pocase \"prepali\". Inac, uz bych to do baraku nedaval. Je z teho len bordel, a dym. Ajtak sem nakonec urobil klasicke UK na plyn. Krb pouzivam len na atmošku na vecer s mojou... Citovat
kaper Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 To mňa vôbec nazaujíma.Zaujíma ma akú mate doma vy či liatinovú alebo ocelovú a ako ste spokojný?? Citovat
Medvěd Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Obecně bych ocelovou vložku asi nedoporučil. Bratranec se nějaký čas živil stavbou krbových kamen a každému radil, ať připlatí a dá litinu, že je údajně věčná - rozebírat po 5ti letech kamna kvůli propálené vložce není ani příjemné, ale ani ekonomické. Citovat
kaper Odesláno 14. únor 2011 Autor Odesláno 14. únor 2011 Obecně bych ocelovou vložku asi nedoporučil. Bratranec se nějaký čas živil stavbou krbových kamen a každému radil, ať připlatí a dá litinu, že je údajně věčná - rozebírat po 5ti letech kamna kvůli propálené vložce není ani příjemné, ale ani ekonomické. Dakujem za radu. A čo ak rozkúrim a liatina praskne, ocel sa lúby aj pokrútiť tak teraz fakt neviem asi pojdem do liatiny vyloženej zvnútra šamotom. A ked máte niekto ešte skúsenost tak šup sem snou. Citovat
dodo407sw Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 takze aby bolo jasne... jednoznacne ocelovu!!! v ziadnom pripade sa zelezo \"neprepali\" pretoze je chranene samotom (alebo vermikulitom) a pokial mas kvalitnu pec tak je tam zelezo 3-4mm.... a hlavne dizajn ocelovych je ovela krajsi, kvalitnejsi ako liatinove... liatinove su vsetky fadne so staromodnym dizajnom a fsetky zle obrusene... [upravil dne 6/3/12 08:05 od dodo407sw] Citovat
Medvěd Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Tak jsem s bratránkem kvůli Tobě právě mluvil. Jednoznačně doporučuje kvalitní litinovou vložku (nejlépe BEF Blansko, tuším by Kobra mohl vědět víc) s tím, že plechová se kroutí a dá se snadno propálit (taková kamna s propálenou vložkou ABX Rumburk jsem viděl na vlastní oči), litinová že se přetopit nedá (eventuelně se prý nejdřív zkroutí rošt) [upravil dne 14/2/2011 15:18 Medvěd] Citovat
dodo407sw Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 to taku sprostost som nepocul ze sa ti pokruti 4mm zelezo !!! a este ktore je za vermikulitom (samotom)... NIKDY... mam otestovane za 4 roky stovky piec a nikdy sa nic take nestalo... ak kupis kvalitnu pec!!! Citovat
Medvěd Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Pak je ale otázkou, co je kvalitní pec a který výrobce používá 4mm ocel na výrobu. Já se stavbou kamen neživím, jen jsem viděl, jak bratránek kamna s propálenou vložkou ABX rozebírá - ta ale určitě 4 mm sílu matroše neměla. [upravil dne 14/2/2011 15:21 Medvěd] Citovat
dodo407sw Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 no nase pece maju 4mm komory fsetky!!! lus okolo nich je dalsi obal z 2-2,5mm... pozri hore stranku som pisal... ale nasa kvalitna pec sotji od 1000-4000EUR... Citovat
Medvěd Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Tak válečná sekyra zakopána ještě před aktivací - cena od 1000 € za pec už je poměrně hodně peněz, tam by teda měla být i odpovídající kvalita (jen nevím, jestli Kaper bude chtít investovat takovou sumu). Citovat
dodo407sw Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 to je tiez pravda... ale niekedy sa oplati... inak ma dobre skusenosti z firmou ROMOTOP v Cechach ale neviem kde maju sidlo... ale ich by som odporucil Citovat
barenst Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 jsem zastancem kvalinich vlozek a je jedno jestli litina nebo plech , ale s cenou od 1000€ se musi pocitat , dale zalezi jestli je to hlavni zdroj nebo jen na pritapeni , ale vesmes litinou nic nezkazis . ja mam vybranou jiz zminenou oboustranne pruhlednou a tam moc litiny neni (malo vyrobcu a cena vysoka) Citovat
DERT123 Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 tiez mam doma liatinovu uz a v pohode .... mam ob.cca ako ty 25stvorcov ale nemam teplovzdusne rozvody ... a ked zakurim tak ze prikladam tak pohode nad 30stupnov ako nic zober liatinu Citovat
Návštěvník Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Liatinová!!! tiež som riešil rovnaký problém.Je to skoro ako benzin či diesel :D:D:D:D:D Citovat
Ajdamek Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 Jsem pořád žil v domnění, že krbová vložka stojí pár korun, jste mě tu moc nepotěšili. Na jaře budu kupovat, nemáte tip kde a od koho koupit? co jsem se tak koukal na netu, tak budu rád, když se vejdu do 30t ps: co znamená konvekční provoz? [upravil dne 14/2/11 19:51 Ajdamek] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.