JimBeem Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Zdravím, jdou na zadních tlumičích na P106 přelisovat ty gumové uložení, nebo se musí koupit komplet nové tlumiče? Pokud to jde vyměnit, kde je najít hledal sem a zatím sem nic nenašel. V servis boxe by to mohlo být vyobrazené. Citovat
Peta-k Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 si myslim ze to nepujde protoze nesezeneš ty gumovy pouzdra....a proc to chceš delat? Citovat
JimBeem Odesláno 11. únor 2011 Autor Odesláno 11. únor 2011 si myslim ze to nepujde protoze nesezeneš ty gumovy pouzdra....a proc to chceš delat? No páč už mě to na každé nerovnosti bouchá a tlumiče se zdají být až na ty pouzdra ok - už mají protě trochu vůli. V příručce jak na to píšou, že pokud sou ty gumové oka v háji maj se vyměnit, ale jestli jdou sehnat toť otázka Ono to stejně vypadá, že budu muset udělat i zadní nápravu, bo mě připadnou kola trocha do A, ale nevím co je normální a co už je na opravu. Nemá někdo fotku 106 po repasi zadku - jakej to má odklon? Citovat
PetrRS Odesláno 11. únor 2011 Odesláno 11. únor 2011 si myslim ze to nepujde protoze nesezeneš ty gumovy pouzdra....a proc to chceš delat? No páč už mě to na každé nerovnosti bouchá a tlumiče se zdají být až na ty pouzdra ok - už mají protě trochu vůli. V příručce jak na to píšou, že pokud sou ty gumové oka v háji maj se vyměnit, ale jestli jdou sehnat toť otázka Ono to stejně vypadá, že budu muset udělat i zadní nápravu, bo mě připadnou kola trocha do A, ale nevím co je normální a co už je na opravu. Nemá někdo fotku 106 po repasi zadku - jakej to má odklon? někde tu fotky byly, zkus hledat... Citovat
PetrRS Odesláno 11. únor 2011 Odesláno 11. únor 2011 jsou tam dvě fotky před a po repasu od Cardaa Citovat
JimBeem Odesláno 12. únor 2011 Autor Odesláno 12. únor 2011 jsou tam dvě fotky před a po repasu od Cardaa Dík moc, budu to muset zkouknout. Jen sem tak hledal na netu reklamní fotky peugeotu a tam se mě zdálo, že maj taky mírný odklon a cardaa to má snad úplně rovné - i když může klamat ten sníh pod kolem. Citovat
Cardaaa Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 nn to klame ten sníh jak píšeš, kola mají mírnej odklon pořád jinak jak moc máš kola do A poznáš nejlíp tak když sundáš kolo a změříš vzorek gum na vnitřní a vnější straně , u mě před repasí bylo na vnitřní straně 0 na vnější 4mm Citovat
JimBeem Odesláno 13. únor 2011 Autor Odesláno 13. únor 2011 nn to klame ten sníh jak píšeš, kola mají mírnej odklon pořád jinak jak moc máš kola do A poznáš nejlíp tak když sundáš kolo a změříš vzorek gum na vnitřní a vnější straně , u mě před repasí bylo na vnitřní straně 0 na vnější 4mm Aha tak asi to bude jakš takš OK, vzorek je zatím letmým pohledem OK. Spíš by se dala dobře změřit vzdálenost ráfku od kastle na vnitřní straně, je jasné že bude rozdíl mezi 14\" a 13\" kolem, ale jako orientační ukazatel stavu nápravy by to mohlo stačit. Citovat
Cardaaa Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 na to by ty kola musely být naprosto shodný, tedy ne jen průměr kola ale taky šířka a výška gumy a taky hlavně šířka a zális ráfku, napiš sem tyhle údaje a někdo kdo bude mít stejný parametry jako ty a bude mít po repasy ti to změří a budeš vědět, ale jestli by náprava zasloužila repas poznáš, ale určitě bych s tím nečekal, může ti to ušetřit nějaký peníz. Můžeš mít třebas jen rozsypaný jehličkový ložisko co je v rameni, a když ho včas nevyměníš, musí se ramena nechávat vyvložkovat a lisovat nové čepy a to se na celkové cenně repasy určitě projeví (vím z vlastní zkušenosti) Citovat
milda67 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 no pokud máš rozdíl vzorku už 4mm tak to už je fakt dost pozdě:-)) jiank ta zadní náprava když odchází tak se většinou ozývá zezadu bouchání,vrzání a různé jiné zvuky, jako poslední se dostaví v zatáčkách dření pneumatiky o kastli,tím to u mne skončilo pak už byl honem repas :-) Citovat
PAJA106 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 Blbý dotaz, ale kolik tak v průměru vydrží náprava, než se repasuje?? Vím že to závisí na podmínkách, kde jezdím... ale i tak, zhruba orientační hodnota?? Citovat
milda67 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 no já měl najeto podle tacho 230t km,ale všichni říkají,že to auto mělo aspon o 100t víc:-) Citovat
Cardaaa Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 tak to si myslím že už to někdo před tebou jednou repasoval.. ja tipuju kolem 100000 km, nebo aspon ja az najedu tolik nechám vyměnit ty ložiska:) jinak dával jste si tam někdo maznice?? [upravil dne 13/2/11 22:17 Cardaaa] Citovat
milda67 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 těžko říct,já to kupoval a mělo to 114t a repas byl ve 230t,spíš si myslím,že tak kolem 150t km to musí vydržet Citovat
JimBeem Odesláno 13. únor 2011 Autor Odesláno 13. únor 2011 no pokud máš rozdíl vzorku už 4mm tak to už je fakt dost pozdě:-)) jiank ta zadní náprava když odchází tak se většinou ozývá zezadu bouchání,vrzání a různé jiné zvuky, jako poslední se dostaví v zatáčkách dření pneumatiky o kastli,tím to u mne skončilo pak už byl honem repas :-) vrzání se mě zatím vyhnulo, jediné co mě štve je bouchání při nerovnostech, ale to zatím připisuju tlumičům - uložení. Jak vyřeším tlumiče, uvidím jestli se to utiší. Každopádně hned jak se mě uvolní krk a budu moct pod auto tak si změřím aspoň obě strany jestli sou tam moc velké rozdíly. Už ale pomalu plánuju dovolenou v čechách - okolí strakonic, tam se dělají prej dobré repase Tady na moravě víte o někom kdo dělá repase? Zatím sem našel jenom někoho v Šenově a v Rožnově. Citovat
milda67 Odesláno 14. únor 2011 Odesláno 14. únor 2011 už jsem to tu psal jinde..Příbram a Humpolec Domin Citovat
Cardaaa Odesláno 15. únor 2011 Odesláno 15. únor 2011 Bouchání vzadu bych moc těm silenblokům nepřipisoval, může ti to mlátit taky proto že už třeba netlumí vůbec Citovat
JimBeem Odesláno 9. červenec 2011 Autor Odesláno 9. červenec 2011 Tak byla to náprava.... už je tam daná druhá, kterou sem sehnal někdy v březnu nebo dubnu. Šlo to docela rychle, začalo vrzání a bouchání, vzorek se taky sjel a na kole to bylo znát už taky dost - odklon. Ještě sem ji potrápil a teď dal tu \"novou\" (měla prej jenom 30tis. najeto) hned je to poznat.... zadek zdvihlej jako kdyby to byl Jeep. Až moc na můj vkus Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.