Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kontrolní otázka,

nevíte někdo jaký má stálý převodový poměr 306 S16 Rallye?

Respektive jestli je shodný s 306 Gti-6.

Potřebují do mojí maxiny větší stálý převod,proto sonduji co a jak...

2.0 Xsi má stejný jak gti - 3.9,a 1.8 16v má ještě menší 3.8

Odesláno

306 S16 Rallye je tez ten jisty jak GTI6 lebo Rally znamena jen to ze auto nema ABS,klimu,elek. okna atd......tak proto je to Rallye-je lehci cca o 50Kg oproti GTI6ce...

Odesláno
306 S16 Rallye je tez ten jisty jak GTI6 lebo Rally znamena jen to ze auto nema ABS,klimu,elek. okna atd......tak proto je to Rallye-je lehci cca o 50Kg oproti GTI6ce...

Tak to se nadá nic dělat..

Takže pokud někdo ví o nějakém jiném stálém převodu at dá vědět .. ;)

Díky

Odesláno

A tady jen pro zajímavost :)

Xsara VTS...

1ST..2.92,,,,,

2nd..1.86,,,,,

3rd..1.28,,,,,

4th ..0.95,,,,

5th..0.74,,,,,

FD..4.43.

306 gti6,,,

1st..2.92,,,

2nd..1.87,,,

3rd..1.41,,,

4th..1.15,,,

5th..0.95 ,,

6th..0.80,,,

FD..3.92

Odesláno
A ty hledáš jen kolečka nebo celou hřídel na přehození. mi16 má třeba 4,43, ale na krátké hřídelce 5q.

Bud jen stálý převod,nebo celou skřín....:D

Není problém stávající hřídel obrousit,a navařit nové kolečko a vyměnit talířové kolo. Ale chtěl jsem spíš celou skřín,co půjde na 306.:super

Odesláno

co kdyby se nechali vyrobit jen kolečka a to by sis navařil na hřídel protože tohle se bude těžko hledat. Jinak jsem objevil super metodu výroby rovného ozubené - na drátovce to je mazec. Zkus se třeba podívat na staré dodávky s 1,9 td ty měli dost velký kola aby to mělo takovej převod

Odesláno
co kdyby se nechali vyrobit jen kolečka a to by sis navařil na hřídel protože tohle se bude těžko hledat. Jinak jsem objevil super metodu výroby rovného ozubené - na drátovce to je mazec. Zkus se třeba podívat na staré dodávky s 1,9 td ty měli dost velký kola aby to mělo takovej převod

Takže budeš vyrábět soukolí jo ? :-)

No taky by to šlo,vše je otázka peněz a hlavně pravidel kde budeš závodit :(

Odesláno

můžete to kluci trochu rozebrat i pro mě??? :D rozumim poměrně dosti věcem ale v tomhle jsem úplně mimo....je mi jasný že ti jde celkově o to aby auto mělo převodovku postavenou spíš do síly než rychlosti....já bych to tak chtěl taky u 406 ale nevím jestli by šla přeházet nebo jestli má kratší kvalty třeba z 1,6.....

Odesláno

Takže budeš vyrábět soukolí jo ? :-)

No taky by to šlo,vše je otázka peněz a hlavně pravidel kde budeš závodit :(

soukolí zatím ne mam poskládanou převodovku z mi16 a 205 gti což je paráda jen chybí 6 na přejezdy. Vyrábím si ty hřídele do rozvodovky. I když 18-tky by se třeba taky líbili a to by se něco muselo vyrobit. Pravidla to už mě moc netrápí co jsem chtěl jezdit tak se změnily že jsem kvůli baterce a ručce spad do specálů. Takže zkusíme okruhy u amatercupu kde pravidla v podstatě nejsou tak mě to moc netrápí.

Odesláno
můžete to kluci trochu rozebrat i pro mě??? :D rozumim poměrně dosti věcem ale v tomhle jsem úplně mimo....je mi jasný že ti jde celkově o to aby auto mělo převodovku postavenou spíš do síly než rychlosti....já bych to tak chtěl taky u 406 ale nevím jestli by šla přeházet nebo jestli má kratší kvalty třeba z 1,6.....

jelikož máš motor xu tak osvědčená je poskládaná z mi16 stálej převod a kolečka z 205 gti1,9. Jen to není moc na běžné ježdění motor pak hodně točí při vyšších rychlostech. Ideální by pro tebe bylo namontovat 6-kvalt z gti6 na běžné ježdění je to paráda.

Odesláno

No právě že já chci jezdit svůj podnik,a tam se jistých pravidel držet musím.Jinač bych šel do speciálů - a tam už by to bylo opět o něčem jiném,a hlavně by se už nedalo normálně s autem jezdit.:myslim

Takže to vyhraje nejspíš partner,ten ji má poskládanou stejně jak S1 rallye,jen 5 je delší. Ještě uvidíme

Odesláno
jo jinak ty převodovky gti6 se dělali ve dvou verzích a to se stálým převodem 19/75 a 19/77

Aha já si říkal že mají na citroen foru chybu,protože psdali že gti má převod 4,05 a ono má i 3,94 :D

Tak už je to jasné proč máme ze Stanem každý jinou hřídel a převodovku ...:super

Odesláno

Ideální by pro tebe bylo namontovat 6-kvalt z gti6 na běžné ježdění je to paráda.

na kolik by taková uprava vyšla;)

[upravil dne 10.2.2011 17:41 chuck11]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...