Misos Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Motor: RFS, typ: XU10J4RS, 120kW, r.v. 11/1999 v Peugeot 306 GTi-6 Motor zdochýňa na voľnobehu. Deje sa tak nepravidelne a nie tak často, aby sa s autom nedalo jazdiť vôbec. Je to však dosatočne často, aby ma to dosť hnevalo. Ťažko sa mi definuje ako často, lebo to závisí aj od štýlu jazdy. Podmienky kedy sa to stane Motor musí byť zohriaty na riadnu prevádzkovú teplotu. Za studena sa to nestane. Na bežnom voľnobehu pri státí zdochne zriedka ale stane sa (po výmenách popísaných nižšie sa zatiaľ nestalo). Ale ak idem po meste a vyraďujem rýchlosť na semafóroch, alebo ak aj po jazde trochu dlhšie vyšliapnem spojku tak je šanca vysoká. Typicky zdochne ak bol motor trochu vytočený a vyradím rýchlosť. Alebo ak stojím a trochu sa pohrám s plynom a pustím ho späť na voľnobeh. Tak isto kolíše vtedy (po jazde) voľnobeh od cca 700 do 1600 a občas zdochne. Čo som už urobil: Škrtiacu klapku som vyčistil. Potenciometer som skúšal iný (rovnaký), pričom som meral aj svoj, aj požičaný a hodnoty neboli príliš odlišné. Krokový motorček som skúšal meniť za iný. Nepomohlo nič, i keď sa mi zdá, že to zdochýňa trocha menej. Uvažujem čo ďalej...? Za rady budem vďačný. Citovat
straki007 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 krokovy moturek novy a opetne nastaveni... Citovat
306gti6 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 mne to robilo tiez....vymenil som krokac a vpohode..... a kamosovy tiez na GTI6ke vymanili krokac a stale to iste a napokon to bolo vadne cidlo polohy skrtiacej klapky... Citovat
Misos Odesláno 8. únor 2011 Autor Odesláno 8. únor 2011 to: Straki007 Krokáč som už menil za iný. Len neviem či aj ten nový je na 100% dobrý. Spomínaš nastavenie, ako sa to robí? - Napadlo ma ešte čidlo podtlaku v saní, ale to nemám možnosť meniť... Je tam ešte čidlo, čo posiela údaje o teplote vody do ECU. To zas neviem ako overiť, či posiela dobré teploty. Čítal som aj úvahy o tlaku vstrekovacieho čerpadla, ale s tým tiež neviem čo robiť a ako zisťovať... Citovat
306gti6 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 ti pisem ze to bude cidlo polohy skrtiacej klapky... Citovat
Misos Odesláno 8. únor 2011 Autor Odesláno 8. únor 2011 to: 306gti6 Myslíš ten potenciometer, čo je zospodu? O ňom som si práve myslel, že by mal byť OK. Meral som ho merákom. Spodný odpor bol tuším 0,98 kΩ a horný 2,88 kΩ. Priebeh bol viac menej lineárny a plynulý. Mal som ešte jeden rovnaký a ten mal 0,96-2,91 čím som si vytvoril \"hypotézu\" , že by to mohlo byť dobré. Citovat
Misos Odesláno 20. červenec 2011 Autor Odesláno 20. červenec 2011 Problém sa zdá byť vyriešený. Postupne sa urobilo: - výmena tesnenia okolo sania na motore aj na škrtiacej klapke - vyčistila sa škrtiaca klapka - menil sa krokový motorček za iný funkčný aj úplne nový - menilo sa tesnenie na rezonátore - preverilo sa či teplomery vody aj vzduchu dávajú dobré údaje do ECU - tankoval som iné palivá Teda všetko veci ktoré mohli byť príčinou problému a na rôznych fórach sa už riešili... Nič nepomohlo a všetko sa javilo OK, len problém sa stále vracal viac alebo menej intenzívne. Nakoniec sa vymenil konektor snímača otáčok (na zotrvačníku) aj s kúskom kábla. Ten kábel čo viedol z konektora vyzeral na konci dotrhane a celkovo zle. Nebolo to vidno na prvý pohľad (tmavý kábel, málo svetla, celkovo ukryté...) ale zdá sa, že je po probléme. Možno to niekomu pomôže... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.