Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Port v routeru asi v háji nebude ... případně mám jiný modem někde doma (bez wi-fi). Ale do toho se taky jen tak pouštět nechci.

Koukám ještě na aktivitu:

odesláno 1511 paketů, přijato 19 paketů za hodinu připojení.

[upravil dne 4/2/11 17:31 MilanF1]

Odesláno

No tady si dej bacha pokud polezeš do kofigurace routeru. Pro IPTV ja nastavena adresa pevná proto Ti řval na kolizi a xxxx.4 bude nejspíš NTB

Je tady ještě jedna možnost - ten ROUTER má 4 LAN porty obvykle je tovární nastavení:

1 LAN

2 IPPHONE

3IPTV

4 LAN

v tom případě se 2 a 3 nedají použít pro připojení PC, tato konfigurace se dá změnit, ale to bys taky mohl přijít o TV.

Zkus ještě prohodit kabely PC a NTB - u D-Liku je to poměrně častá závada (vadný port) obzvlᚍ pokud jsou staršího data výroby.

Z toho obrázku je jasně vidět, že router detekuje připojené jen dvě zařízení.

Odesláno

Mohu mít buď 4 lan nebo 2 lan a IPTV. Po koupi jsem to musel přehodit na 2 lan a IPTV.

Ale prohození z jedničky do čtyřky nehraje roli ... pořád nejde. To bylo to první, co jsem udělal.

PS: ntb jede bezdrátově.

Odesláno

PS: ntb jede bezdrátově.

Ale někde nahoře jsi psal, že jede i po kabelu? tady \"Wi-Fi - 5,9 Mbit, stejně tak i po připojení LANky.\"

Odesláno

ntb ted mám bezdrátově ... kabelově taky jede. ten typ modemu ... z hlavy: Well PTI 845 doufám ... je i pro IPTV.

Odesláno
ntb ted mám bezdrátově ... kabelově taky jede. ten typ modemu ... z hlavy: Well PTI 845 doufám ... je i pro IPTV.

Kabelově jede v prvním i čtvrtém poru?

Zkus tohle:

Zapoj ten WEL tak, že LAN1 propoj PATCH CORDEM s LAN1 D-LINKu a do LAN4 WEL připoj PC, nebo raději napřed NTB otestuj komunikaci a pak připoj PC.

Odesláno

Kostičkovala TV a přítelkyně nadávala, ať s tím něco udělám ... tak jsem tam zapojil ten Well a světe div se, TV nekostičkuje a PC mi naskočilo ihned, i ntb na kabel (rychleji než na D-link). takže asi je chyba v modemu ... Well nyní jede well :D Jenom ntb musím připojovat kabelem :(

Při IPTV mi měřic ukázal rychlost 2,8 Mbit, následný test na ntb 3,5 Mbit. Takže normal při televizi.

[upravil dne 4/2/11 18:06 MilanF1]

Odesláno

Jenom ntb musím připojovat kabelem - SWITCH s Wi-Fi se dnes pohybuje cenově kolem 500,-Kč

K tomu D-Linku - opravdu je to jejich slabší stránka - stárnutím součástek navržených na hranici technických parametrů pro max. úsporu nákladů má za následek postupné uhnívání, takže něco ještě funguje něco už ne a hledat chybu je pak docela o život.

No hlavně, že už funguješ a Wi-Fi můžeš dořešit výhledově viz nahoře.:papa

Odesláno

Asi jo ... špatný konektory ... už asi dva měsíce občas kostičkovala TV, ale přikládal jsem to tomu, že jsem místo původního 2metrového kabelu musel dát 15metrový.

Ale dotaz: Když jedu na ten Well, mohu se nějak napíchnout na ten D-link, aby mi jela wifina? (doufám, že to není to schéma výše) :mad:

Odesláno

Jo to jde. Kabel, který vedeš z WELu do NTB zapoj do LAN1 D-Linku. Pokud není připojený konektor WAN, bude se ten D-Link chovat jako SWITCH. LAN4 je volný pro připojení dalšího např PC a vzhledem k tomu, že byl nastaven na Wi-Fi ON tak by měl detekoval i ten NTB. IP adresu dostane přidělenou od DHCP serveru z toho WELu.

Odesláno

Tak wifinou jsem to propojil, ale Wel <--> D-link prostě nejde. Asi kvůli špatným konektorům :( takže jedu klasicky kabelem.

Odesláno
Tak wifinou jsem to propojil, ale Wel <--> D-link prostě nejde. Asi kvůli špatným konektorům :( takže jedu klasicky kabelem.

Je to pravděpodobné. Já jsem WiFi připojení taku musel vyřešit zakoupením SWITCHE s WiFi výstupem navíc mám od O2 modem ZYXEL s pouze jedním ETH výstupem, takže jsem tím řešil i připojení dalšich PC.

Vyšlo mě to na nějakých 450,- Kč. Pozor si ale musíš dát na IP adresy obou zařízení, jinak se to popere a nedostaneš se na internet. Ale to Ti, pokud budeš potřebovat, poradím.:papa

Odesláno

Tak 450 Kč za to nedám :D Mně ten Wel vyšel asi na 150 Kč před nějakýma dvěma roky. Asi rok a půl mám ten D-link, stál 300 Kč :D Takže kouknu opět na aukro, zda tam nebude za levno switch :)

Odesláno

prepojenie tých modemov well-dlink bude fungovať ale na tom dlinku treba vypnúť v konfigurácii DHCP server, inak bude pridelovať adresy aj on a bude v tom guláš a nebude to fungovať-

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...