punkac Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Snad jsem zkratku napsal správně...... PC z ničeho nic zatuhne a končí modrou obrazovkou smrti s tím, že hardware nebo ovladač NV4_DISP je zacyklen, ukazuje mi to na grafickou kartu. Všechny vygooglené rady ohledně tohohle jsou z roku 2007 a starší (karta je taky skoro 5 let stará, jedná se o Nvidia GS 7600GS system winXP pro sp3 nebo ten poslední.... Nouzovej režim normálně naběhne,..... Je karta v hajzlu nebo jen něco se systémem? Podotýkám že jsem nic neinstaloval poslední 3 dny zpět, naposledy VLC player, ale pc od té doby do teď normálně běželo. Dnes jsem si pustil film, usnul jsem u toho, po probrání jsem si myslel, jen že je vyplej monitor, ale PC byl zahryzlej a pak už nenaběhl. Jen nouzový režim, kde vše zdá se normální. Když skočím do normálního, tak úvodní obrazovka je čitelná, ale vypadá jako kdyby ny ní někdo rozsypal smetí. okna se na několikátej pokus podaří přihlásit(2X z 10 pokusů) ale zůstane viset úvodní obrazovka \"vítejte\" a jen kde mám ikonky, je vidět v okolí ikonek pozadí.... Pak počítač končí obrazovkou s modrou smrtí Nějaký nápady??? Citovat
AnotherOne Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 SKontroluj či sa točí ventilátor. Ak áno pravdepodobne sú zlé pamäte na grafike. Citovat
punkac Odesláno 1. únor 2011 Autor Odesláno 1. únor 2011 díky za radu, vemu bednu do práce a mrknu na to To můžou jen tak odejít ty paměti? Karta nebyla nikdy taktována ani procesor.... Běželo to bez problémů skorem 5 let.... Počítač na chalupě je šlupka PIII s kartou nvidia AGP 16M stará 10 let a nic mu není Já vím trapný povzdech, ale kvalita novejch věcí mě fakt štve Citovat
AnotherOne Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Áno môžu, najmä keď sa nechladia. Ak máš možnosť skús grafiku v inom PC. Citovat
punkac Odesláno 1. únor 2011 Autor Odesláno 1. únor 2011 tuto možnost bohužel nemám, vše okolo má ještě AGP slot Můžu si ale půjčit jinou grafiku a tu strčit do tohohle PC. Snad se s tím nic nestane Postup bude asi následovnej, vytáhnout starou kartu, vrazit novou a nainstalovat ovladače Ty starý tomu snad vadit nebudou nebo je mám odinstalovat v nouzovým režimu? Stará karta je nvidie, půjčená může být ATI, kamarád jinou nemá ....... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Vrazit novou, odebrat starý ovladače, restartovat a instalovat nový ovladač Citovat
AnotherOne Odesláno 1. únor 2011 Odesláno 1. únor 2011 Odobrať staré ovládače, vypnúť, dať novú, zapnúť, nainštalovať ovládače. Citovat
punkac Odesláno 1. únor 2011 Autor Odesláno 1. únor 2011 díky, kamarád vezme grafiku do práce, PC nebudu trápit převozem, tak ráno dám vědět Citovat
punkac Odesláno 2. únor 2011 Autor Odesláno 2. únor 2011 tak po rozebrání jsem zjistil následující - 3 protržené kondenzátory viz fotky.... Další otázka zní jestli praskly stářím nebo namáháním teplem a poškodily jen grafiku nebo se poškodilo i něcona desce? Mohu tam strčit jinou grafiku? Nerad bych jí odpálil.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 Je to prostě normalní jev že se kondendzatory nižší kvality po par letech nafouknou a vytečou. Mužeš dát jinou grafiku, nic se ji nestane, tuhle je možný vyměnou tech kondíků opravit, a samozřejmě vyčistit Citovat
punkac Odesláno 2. únor 2011 Autor Odesláno 2. únor 2011 tak se povedlo, stálo to 1550 Kč. Z nVidie jsem přesedlal na ATI. Ty 3 kondy, co ruply, mají parametry 1500 microF/6,3V Půjdou nahradit jakýmkoliv elytem těchto parametrů (třeba větší) nebo musím schánět tyhle malý kovový mrchy? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. únor 2011 Odesláno 2. únor 2011 stejný parametry, na velikosti v tomhle připadě nezáleží [upravil dne 2/2/11 20:36 Radek Hurvajz] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.