Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Větrák 306

Recommended Posts

Odesláno

Přestal mi komplet z ničeho nic fungovat větrák, docela blbý v zimě...můžete mi poradit kam mám mrknout?? pojistky pod volantem sem zkontroloval a vše v pořádku...mám 306ku r.v. 95. díky za radu, je to docela akutní....

Odesláno

ten motor větráku je pod kastlíkem spolujezdce, bez problému se k němu dá dostat. Tak se koukni, jestli tam jde napětí (pokud jde, tak je asi motor KO, pokud nejde, je chyba na trase - často tam odchází tranzistor řízení otáček toho ventilátoru, párkrát se to tady už řešilo, včetně možných náhrad)

Odesláno

patrne nezbyde nic jineho nez vlest u spolujezdce pod palubku, vyndat vetrak, premerit na konektoru napeti a pokud bude vse v poradku prezkouset motor, zkontrolovat uhliky apod a pokud i tak bude vse v poradku, nejspis bude spalenej ten vykonovej tranzistor co je na vetraku na takovym hlinikovym chladici.Tzn najit tady na foru v historii ( tohle tema tu bylo asi petkrat ) oznaceni nahradniho tranzistoru, koupit ho a prepajet.

Odesláno

tak sem zjistil že mám úplně stejnej problém jako deeper, topení jede ale větrák ne...je to teda tranzistor??

Odesláno

Tranzistor?? Ja bych rek, ze tam jsou ctyry predradny odpory (4 rychlosti) a unich je termostat aby se neprehraly.

A najdes je kdyz venku na strane spolujezdce oddelas cernej plast pod steracem, pak odsroubujes trojuhelnicek a podnim je takova gumava chranicka, a pod ni je mrizka nasavani vzduchu k ventilatoru a tu kdyz oddelas(je jenom nasazena), tak tam uvidis desticku s tema odporama.

Mam r.v.95 a tak to tam je.

Odesláno

Já má rok výroby 99 a měl jsem to samé co píše ©. Vsichni mě strašily tranzistorem a nakonec to byla jenom přepálená tepelná pojistka. Dřív než se dáš do rozebírání palubky tak to skus. Nepokoušel jsem se ji ani shánět ale vyklemoval jsem ji kouskem drátu. Přístup je tam sice stísnění ale při troše šikovnosti to jde.:papa

Odesláno

tak sem to zkoušel a nejde tudy napětí, takže problém bude jinde:(

Odesláno

Drátem??????:oO

No to jsi dobrej.. Asi bych ti měl poradit, abys bleskem tu pojistku sehnal a vyměnil... Asi jsi, narozdíl ode mě, neviděl co se děje, když ti začne hořet auto....;o/

Napsán autorem Rom

Já má rok výroby 99 a měl jsem to samé co píše ©. Vsichni mě strašily tranzistorem a nakonec to byla jenom přepálená tepelná pojistka. Dřív než se dáš do rozebírání palubky tak to skus. Nepokoušel jsem se ji ani shánět ale vyklemoval jsem ji kouskem drátu. Přístup je tam sice stísnění ale při troše šikovnosti to jde.:papa

Odesláno

žádnej odpor ani nic takovýho, byl to ten tranzistor - oprava stála 700 takže docela se to dalo....za hodinku spravený...:papa

Odesláno
Napsán autorem Finger

žádnej odpor ani nic takovýho, byl to ten tranzistor - oprava stála 700 takže docela se to dalo....za hodinku spravený...:papa

Ja to rikal ja to rikal :cool: Kdo ti to opravoval, ze bere 694Kc za hodinu ? Ten tranzistor stoji 6 Kc :(:bojim No ale hlavne ze ti to chodi :papa

[Editován dne 20/1/05 Ferry]

Odesláno
Napsán autorem ©

A kde ten tranzistor byl?

Viz vyse, uz jsem to psal, tranzistor je umistenej na hlinikovym chladici primo na vetraku

Odesláno
Napsán autorem komisar

Pro ty ,kteří by to nepochopili by stálo za úvahu třeba fotečku či i typ tranzistoru,pro případ že se ti to posere a máš jej doma tak jej přepájíš a máš hotovo,než někde shánět po čertech:)

Dovolim si pouzit odkaz na stranky Petra605, na kterych je vetrak nafoceny. V podstate vetraky jsou podobne jak pro 306 405 406 i 605

Oznaceni nahradnich tranzistoru je mozne po chvilce hledani najit ve starsich prispevcich

[Editován dne 20/1/05 Ferry]

Odesláno

original peugeot - náhr. díly nějakých 135kč (už ste někdo vyděli peugeot součástku za 6kč???) no je to palba ale nezamrzá přední skolo:) a náhodou nevíte někdo kam mrknout, když ten větrák zvoní nebo tak nějak kovově šelestí? hlavně při nižších otáčkách ale většinou je to slyšet pořád - je to pořádně otravný...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...