jakoubek Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Zdravim, mam dotazek. chystam se poridit si nove vozitko, jen nemam prilis jasno jake. Vaham mezi 206 bud 1.4 55, ci 66 kW, nebo 2.0HDI, pripadne Fabkou 1.9 74kW TDi. S Fabkou zkusenosti mam, vim, co na ni zlobi, ale u 206 nemam prilis informaci. Nechci auto starsi nez r.v. 2001, najeto co nejmene, pocitam tak z 60 000, zadnej dovoz, jedine s fotodokumentaci, jak auto vypadalo, kdyz se privezlo. V kazdem pripade chci slusnou vybavu, klima atd podminkou. Jak je na tom porovnani kvality, pripadne zivotnosti motoru? Interier neresim, jsem smiren s tim, ze se s praci frantik prilis neprdi a licovani ci dotazeni matek a sroubu mu obcas trosku nejde :-) Necekam informace, ze Peugeot je lepsi, spise polemiku, pr a proti u obou aut. 206 se mi libi vice vzhledem, fabka je bytelnejsi. Takze srovnani HDi a Tdi... u Fabky znam, ma s ni dost najeto. A nebo, zda radeji zustat u benzinu, ale 206, Fabka dobre benziny moc nema :-( Za reakce predem dekuji. J. Jinak, nic se nemeni, 106 si stale nechavam :-)) Citovat
Garfield Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Před nákupem jakéhokoli auta si (mimo toho, kolik peněz za něj chceš dát) musíš podle mě zodpovědět otázku, NA CO HO BUDEŠ POUŽÍIVAT. Jak často budeš jezdit a na jaké vzdálenosti, v kolika lidech a s jakým nákladem a jestli má auto utáhnout i vozík s věcmi na chatu, má-li být auto i hezké nebo stačí designově horší, ale třeba s lepšími jízdními vlastnostmi, jestli si chceš zablbnout nebo jestli v 99% případů budeš jezdit \"rodinným\" tempem... A po ujasnění těchhle věcí si teprv dát na stůl typy aut a jejich různé motorizace. Jo, a taky je důležité, jak na auto spěcháš , v případě výběhové 206 už klepe na dveře nástupce, což se určitě odrazí i na cenách. Citovat
Bohumil Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Nezapomeň taky kromě toho všeho co napsal Garfield, taky na dostupnost servisu. Ne všechno se dá dělat někde v garáži, (diagnostika, kontrola a seřízení řídících jednotek). Citovat
jakoubek Odesláno 11. leden 2005 Autor Odesláno 11. leden 2005 :-) nakupni cena neni rozhodujici, vice mi vadeji pozdejsi provozni naklady a zavady.Designove je na tom daleko lepe 206, ale kvalita mne moc nepresvedcila ... nemyslim tim, zda auto je ci neni pojizdne, ale spise drobnosti, ktere casem stvou vic a vic... viz ma 106 a obcasne poklepavani zadniho plata... jsou lide, kterim by to nevadilo, ale ja k nim nepatrim. Prave v tech detailech mne vice presvedcila Fabka. Rocne timto autem najedu tak 17 000km, jezdim jeste jinym. Tazne chci, sice jen tak 2x rocne, ale itak se hodi... neni problem dodelat. Vice mi vadi servis, s Peugeotem nemam vubec dobre zkusenosti ... nektere dily prakticky nedodava /myslim tim ruzne krytky a plastove uchytky/ jsou to prkotiny, ale kdyz tam puvodne byly, tak mi vadi, ze chybeji. Nechal jsem si namontovat konstrukt a nedali mi uchytky koberecku, kdyz jsem na ne vystartoval, koukali jak vrany a nakonec technik na zemi v dilne neco nasel :-( Zvuky od predni napravy mam od 13 000km a odstranit je nedokazali dodnes. Nepresnej palivomer resili na 4x :-( Nemam cas, ani naladu stale jezdit do servisu a dohadovat se s nima. Diagnostika draha jako prase, prd najdou, proste Peugeot jako servis nic moc. Na Fabku sezenu vse, navic ve velkoobchode, od nejmensi krytky, po motor. Designove nic moc :-( ale zazemim je nekde jinde. Mame jich ve firme celkem dost, problemu zase tolik neni a vzdyje odstraneji, treba na podruhe, ale odstraneji :-( Jinak k vyhodnosti nafty... neminim ji shanet nekde po znamejch za 15, na to kaslu, ale Fabka jinej slusnej motor, nez 1.9 Tdi nema, u 206 je slusna ta 1.4 55 i 66kW a klidne bych i zkusil to 2 l HDi /1.4 jsem jel, ale moc mne nenadchla. A jeste jedna drobnost.... 1.4 HDi moc netopi, nevim, jak 2l. Fabka to ma resene pridavnym el. topenim. Ma neco takoveho 206?? Takze mne zajima spolehlivost a zkusenosti s 206. Nechci nic moc jeteho, max 60 000, 2 roky jezdit a pred 100 000 do sveta. J. P.S.: jsem asi trosku vybiravej, ale nechce se mi utracet za nejaky kompromis, je to dost penez, tak at mam trosku radost :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.