Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim Vas,

uz nejakou dobu mi zlobi ABS. Vcera mi to v \"garazovem servisu\" promerili a zjistili, ze snimace jsou OK ... ale je kompletne zkorodovana ridice jednotka ABS. Bez vymeny ridici jednotky ABS nebude fungovat.

Predpokladal jsem, ze ridici jednotka je od vlhkosti dobre chranena ... ale asi ne. Cenu nove resp. bazarove jednotky nedokazali rict.

Muze to byt fakt s ridici jednotkou ABS?

Jaka muze but orientacni cena (z vrakace)?

Nemate nekdo?

Dekuji

WiZi

Odesláno

ABS jednotky mam, posli mi VIN kod pro kontrolu, jestli mam tu spravnou pro tve auto, cenu pak nejak domluvime

Guest djrossta
Odesláno

a co ti to přesně dělalo.já budu mít asi stejný problém,snímače jsou ok ale jak se rozjedu tak mi to hodi hned chybu

Odesláno

Ahoj,

Jednou po nastarovani se rozsvitila kontrola ABS a kontrolka BRZD a od te doby trvale svitila. Kazdych 5-10 minut problikavala hlaska \"ABS Failure\" a \"Breaking Failure\".

Po promereni cidel a vsech vedeni a po zjisteni male oxidace kolem kontaktu na ridici jednotce ABS rekli, ze je to s ridici jednotkou.

Pak mi to jeste rozebrali a chteli to vycistit - bez upspechu - byla hodne zkorodovana.

Jinak jednotka hlasila chybu prave predni i prave zadni - celou pravou stranu.

Diky Ferry-mu a jeho jednotce ODE DNESKA JE VSE OK.

A mam i mladsi auto (o neco) ... nova ridici jednotka je novejsi ne zbytek auta :)

Diky Ferry!

S pozdravem

WiZi

Odesláno

Čau, mám podobný problém. Občas se mi při jízdě rozsvítila kontrolka ABS a kontrolka BRZD a píše to ABS FAULT. Po zastavení, vypnutí motoru a opětovném nastartování kontrolky zhasly, ale při brždění při malé rychlosti (např. když jsem dojížděl na parkovišti apod.), mě to kopalo do pedálu. Dneska se mi rozsvítily kontrolky natrvalo. Co je třeba k proměření těch snímačů? Musím do specializovaného servisu nebo je to schopen zjistit i nějaký \"kutil\"?

• O 4 týdny později...
Odesláno

Co se týče ABS mám problém ten,že mě to trvale při brždění kope do pedálu.Nedřív jsem myslel,že to jsou kotouče,které měly nárok i tak už na výměnu,ale po výměně za nové pořád stejně.Ale když jsem odpojil tu konektorovou samici u toho kompresorku ABS nebo co to je (od řidiče na levo pod kapotou,blízko tlumiče ) tak to okamžitě přestalo.No a toto mě dělá už druhý měsíc.Třeba měl někdo podobný problém,jinak to žádnou hlášku neháže,jenom tehdy když jsem odpojil tu kon.samici,pípalo to a ukazovalo to i kontrolkou na displeji palubky.

Odesláno

to Bara, tak zkontroluj ozubene krouzky, predevsim na prednich poloosach

jinak to, ze jsi odpojil ten velkej konektor, tak tim jsi odpojil celou ridici jednotku ABS, takze to pak da rozum, ze to prestane :D

Odesláno

No rozum to dá,ale jen tehdy pokud jsi si jistý,že je to abeskem,což jsem před odpojením nebyl a proto jsem ji odpojil,abych měl jistotu po čem jít.Ale když mluvíš o ozubení,tak jsem si uvědomill jednu věc a to,že jsem dal vyměnit jeden kloub a obě manžety a chvíly po tom mě to začalo dělat a při vým.kotoučů jsem si všimnul,že jsou zuby zasviněné celé od grafit.vazelíny.Asi jí tam dal moc a prskalo to ven.Je možné,že by by to mohlo být možná tím.I když známý mě dnes říkal,že mu to na fokusovi dělá taky,ale že to ignoruje.Jenže pokud je to tím,tak má prasklou manžetu,grafit na ozubení (já mám nové obě) a pak ho to ignorantství příjde kapánek dráž,tzn.hom.kloub,manžeta+ práce.Zkusím to ostříkat vapkou a uvidím co a jak.

Odesláno

Koncom týždňa príjde dobré počasie,pustím sa ja do opravy ABS.Je to zaújimavé,že mi nesvieti kontrolka ABS,a napriek tomu ABS nefunguje,pravdu povediac občas sa rozsvieti ABS kontrolka,keď je vlhké počasie.Pozeral som tú jednotku,ale v nej sa už niekto vrtal.Mám pocit,že už bola vymieňaná!Podla vinu by sa dal zisťiť typ jednotky ABS?Vlastne výrobné číslo.

Odesláno

jednoduse se porovnaji objednaci cisla z katalogu ND pro jeden VIN (rozbite auto) a pro druhy VIN (auto ze ktereho se bere jednotka jako ND)

Odesláno

Zdravím!

Takže toto je moj vin:VF38FP8CE80491913,a číslo ABS:0265216543,vie mi niekdo zistit či tam patrý toto ABS?Vie mi povedať že to miesto na relátko má akú funkciu?Díkes!Zasielam foto.

[upravil dne 11/3/11 15:43 zolco]

post-23435-14109616036335_thumb.jpg

Odesláno

podle VIN ti akorat reknu objednaci cislo peugeot 4541 39 a ze se davala do datumu vyroby 1.6. 1998 To cislo, co jsi z ni opsal v katalogu nedohledam

Podle VINu 406tek, ktery mam doma rozebrany mam stejnou jednotku taky

ta volna patice na relatko je nejspis od pripravy na ostrikovace prednich svetel

Odesláno

Aha,takže tá abs jednotka predsa nepatry do mojej 406-ky.Mal som take zle potuchy.Nieviem aky k..ot to tam dával.Premeral som čidlá,ale tie sú dobré.Takže tipujem len na tú riadiacju jednotku.Díkes za radu!!!:grr

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj můžu se zeptat zda zvládnu tu ABS jednotku vyměnit sám případně jak na to ? někde sem tu četl že se stím musí do servisu kvůli odvzdušnění ;) diky za radu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...