feriic Odesláno 21. leden 2011 Odesláno 21. leden 2011 Zdarec setkal jsem se s pojmem \'\'rele znemozneni startovani,,.To kde je mi asi nepovite a tak se chci zeptat jestli ho muj peugeoti poloveteran ma a jak se ta blokace projevuje?Myslim tim napr.,ze pri poloze klice na start starter toci dozblbnuti,ci v poloze 2 nenabehnou kontrolky v pristrojovce a nic?Diky za odpovedicky Citovat
ozzy56 Odesláno 21. leden 2011 Odesláno 21. leden 2011 o tom relé jsem neslyšel, jinak immobilizér nebo vypínač čerpadla paliva atd. má stejný účinek Citovat
feriic Odesláno 21. leden 2011 Autor Odesláno 21. leden 2011 Jasně to vím ale abys rozuměl.Nenabíhaj mi kontrolky,auto nejde naškytnout,jediný co jde je startér a tak se pídím čím by to ještě mohlo být a tohle relé jsem našel v jednom schémátku. Vodiče,imobilizér jablotron zkontrolovaný a ok,ŘJ jednotka koupená jiná odblokovaná a autu se pořát nechce sloužit.Ještě dodám přibližovadlo nemělo kódovaný startování. Vzhledem ke stáří auta,hodnotě a hodinový sazbě v autor.servise se mi ho tam nechce cpát ale ono mi asejc nic jinadšího nezbyde Citovat
pastorek Odesláno 21. leden 2011 Odesláno 21. leden 2011 S pojmom \"relé blokácie štartovania\" som sa stretol pri automatoch ale to sa prejavuje presne opačne. Kontrolky zapne ale nedovolí spustiť štartér. U teba mi to pripadá skôr na spínaciu skrinku. Zrejme by bolo vhodné skontrolovať základné okruhy (30 , 15) a ich poistky. Citovat
feriic Odesláno 22. leden 2011 Autor Odesláno 22. leden 2011 Joo dikes,to jsem potreboval.Pojistky byly vsechny venku a jsou ok.Na tu spinacku bych se mrkl.Ale jediny co ocihnu je kontakt u ni.Okruhy 30 a 15 nedohledam mam schemata jen odsud,nebo jsi myslel okruhy pojistek 30 a 15? Citovat
pastorek Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 Nie, myslel som okruh 30 - stále napájanie a 15 - zapaľovanie. V podstate ti stačia i schémy odtiaľto, tie hlavné okruhy sú medzi nimi. Kontrolky mazania, nabíjania a palivomer sú určite napíjané z okruhu 15 od spínacej skrinky ktorý sa delí až v poistkovej skrinke a je medzi nimi i indukčná cievka, palivové čerpadlo a riadiaca jednotka motora. Raz sa mi stalo na Ibize že bol iba odpojený teplomer a auto nechcelo naštartovať. Citovat
feriic Odesláno 22. leden 2011 Autor Odesláno 22. leden 2011 to mas pravdu neco takovyho tam je ale hodne spatne se v tom orientuje,navic tam jsou odkazy na strany ktery nemam,no snad to dame nejak do kupy.Me startuje ale dle myho neleze napajeni rj nebo naopak z ni dal,ponevadz nenabehnou kontrolky motoru-kacko,stop,olej se nerozsviti a nenabehne cerpadlo zatimco vse okolo chodi i kontrolka abs trikrat mrkne Citovat
pastorek Odesláno 22. leden 2011 Odesláno 22. leden 2011 Napríklad kontrolka oleja má prívod + z poistky 2 a druhý pól je na tlakový spínač. Tak ma napadlo, prekostrenie motora máš v poriadku? Citovat
feriic Odesláno 23. leden 2011 Autor Odesláno 23. leden 2011 Aha,ano osobne jsem ho rozebral obrousil ocka,prostrik kontaktolem a dal zpatky.Potiz je v tom,ze v predchozim servise odpojili central Jablotron,mysleli ze je to jim a tak se bojim jestli neco nezkratovali....Museli tam pri tom prepojovani neco posrat,ponevadz kdyz vse chodilo,dal jsem druhou polohu klice nebo kdyz central blokoval/treba pri delsim stani/,tak jsem stiskl ovladac cvaklo rele centralu a nabehli kontrolky.Ted kdyz dam polohu dve jde jen abs a startovat,tudiz napajeni do nich jde.Chci se te zeptat zdali ma to abs a starter napajeni spolecny spolu s Ridici jednotkou nebo ne.Kdyby RJ mela napajeni zvlast,mohl byt jen spatny central/jeho spinaci obvody/ktery je uz odpojený a vodice po nem nespravne zapojený [upravil dne 23/1/11 09:41 feriic] Citovat
pastorek Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Štartér je určite ovládaný mimo okruhu zapaľovania iba prepojenim stáleho prúdu na spínacej skrinke s kontaktom 50 z ktorého ide kábel priamo na cievku štartéra. ABS pohľadám. Citovat
koblih69 Odesláno 23. leden 2011 Odesláno 23. leden 2011 Mrkni na tohle ( nevím jaký máš typ, kdyžtak pohledej na jejich stránkách ) je to v části \"Blokování\", něčetl jsem pořádně předchozí příspěvky, ale třeba to souvisí http://www.jablotron.cz/upload/download/CA-320FEL_CZ_TDF52502.pdf Citovat
feriic Odesláno 24. leden 2011 Autor Odesláno 24. leden 2011 Ten starter chapu,prosim mrkni jak to je hlavne s napajenim RJ,prez co to leze.Ten central ma tri blokovaci kontakty a tak tipuju,ze kazdy zarizeni melo svy blokovani a oni to pak po odpojeni toho centralu nejspis blbe spojili,nebo to spojili dobre ale uklepalo se napajeni RJ a proto ty komlikace... Dekuju za tip,muj byl taky CA 320,tohle info o zapojeni jsem shanel bezuspesne,jen mam neco malo o funkcich.Dikes Citovat
feriic Odesláno 24. leden 2011 Autor Odesláno 24. leden 2011 Kecam,do RJ musi jiti stava trvale,je to udelany tak ze urcity obvody jsou pod proudem az po sepnuti zapalovani,tim auto vlastne ozivne ze? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.