Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

olej+filtr 306 HDi

Recommended Posts

Odesláno

potřebuji poradit,jaký filtr a jaký olej do motoru je nejlepší a nejvýhodnější mám tam Q8 a ani nevím jestli je to dobrý nebo špatný olej.Chci si to vyměnit sám tak bych chtěl vědět co tam dát..:cool:

[upravil dne 20/1/11 16:32 Ferry]

Odesláno

ja pouzivam do sveho HDi plnou syntetiku, 5w-40 Mogul Extreme, a olejovy filtr kupuju Champion, nekde jsem cetl ze se vyplati koupit kvalitni filtr a muzes setrit na oleji, nevim co je na tom pravdy, ja pouzivam tuhle kombinaci a zadne problemy zatim

Odesláno

urcite nemuzes nalit do motoru do ktereho vyrobce predepisuje plnou syntetiku polosyntetiku

ten kdo ma napsano na motoru polosyntetika tak muze jezdit i na plnou syntetiku ale plna syntetika je drazzsi, takze to dela min lidi... kazdej setri kde muze, nekdo i na spatnym miste :bojim

Odesláno
z polosyntetiky na plnou prejit muzes obracene se to nedoporucuje

Ja by som to povedal skôr naopak...

tohle deleni oleju je 100let prezite a zcela nesmyslne, jedine co rozhoduje o vhodnosti oleje je vykonnostni specifikace dana vyrobcem motoru a nekdy je tez specifikovana i viskozitni specifikace (napr. u motoru HDis FAP filtry)

prevazne vetsine vozu v nasem podnebnem pasu tedy vyhovuje ACEA A3/B3 s viskozitou 10W40

Odesláno

souhlasim, vim ze dneska je nutny aby to splnovalo ACEA specifikace, ale jeste se teda tak zeptam, proc se teda nedelaj uz jen treba synteticke oleje, proc se do dnes vyrabi mineral, polo a plno syntetika ? v drivejsi dobe to bylo z duvodu odlisnych vlastnosti oleje, ktere byly dany vyrobnim procesem oleje :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...