Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nejak se mi nerozsviti kontrolka airbagu pri nastartovani. Stacilo by mi tech 6 sekund :) No auto uz mam neco pres rok a 3/4 a nejsem si jistej jestli to nekdy fungovalo. Bylo bourany, coz jsem vedel, a venku je jen pravy bocni ... no teda spon to mam v kupni smlouve (nebylo to z autobazaru). Po koupi jsem to mel v servisu, na diagnostice a nic mi nerikali, takze predpokladam, ze je to v poradku (uff, doufam). Mam nejak moznost zjistit jestli neni jen v haji zarovka ? Palubku vyndavat nehodlam, na to sem levej ...

Odesláno
Napsán autorem z3rg

Nejak se mi nerozsviti kontrolka airbagu pri nastartovani. Stacilo by mi tech 6 sekund :) No auto uz mam neco pres rok a 3/4 a nejsem si jistej jestli to nekdy fungovalo. Bylo bourany, coz jsem vedel, a venku je jen pravy bocni ... no teda spon to mam v kupni smlouve (nebylo to z autobazaru). Po koupi jsem to mel v servisu, na diagnostice a nic mi nerikali, takze predpokladam, ze je to v poradku (uff, doufam). Mam nejak moznost zjistit jestli neni jen v haji zarovka ? Palubku vyndavat nehodlam, na to sem levej ...

standardne se ma rozsvitit a opet zhasnout, pokud je vse ok.

pokud je v airbafu problem, zarovka ma svitit furt... pokud nesviti vubec, je vyndana nebo praskla...

samotny airbag se da odpojit, senzory preklemovat, zaznamy v ECU vymazat... porad jeste to vyjde levneji nez novy airbag. o smyslu takove akce pro ridice auta mam ale sve mineni :mad:

Odesláno

no ... tos me nepotesil, tenkrat sem za to dal 250k coz je mozna dost, ale bylo to skoro jako novy a nijak sem nepredpokladal, ze by tohle pri takovy cene napadlo, to nepredpokladam teda ani ted :( (asi sem moc naivni)

Odesláno

Tak to jsi opravdu hodne naivni, to ze ti v servisu nerekli nic neznamena ze je vse v poradku, airbagy maji vlastni ridici jednotku a ta zarovka klidne muze byt vyndana. A to sis nevsiml uz pri koupi ze nesviti ? :bojim

Odesláno

no, to si uz nejak nepamatuju ... preci jenom uz je to davno, kdyz sem to kupoval tak sem nemel zdani ze se neco musi rozsvitit a pak po chvili zhasnout ...

to je tak kdyz dela nekdo do kompu a kupuje si neco cemu vubec nerozumi

Odesláno
Napsán autorem z3rg

no, to si uz nejak nepamatuju ... preci jenom uz je to davno, kdyz sem to kupoval tak sem nemel zdani ze se neco musi rozsvitit a pak po chvili zhasnout ...

to je tak kdyz dela nekdo do kompu a kupuje si neco cemu vubec nerozumi

proto je lepsi mit sebou nekoho, kdo do veci vidi... a i tak nemas jistotu.

osobne bych auto za takovy prachy nesel kupovat sam ani nahodou, protoze vidim jen do te elektroniky kolem...

kdyz delas do kompu, asi vis, jak jednoduche je se nabourat do OS a neco pozmenit... a ridici jednoutka neni nic jineho, nez procesor + relativne standardni OS + nejaka ta soucastka okolo.

sjed si do servisu (vasenda?) kde jsou schopni zjistit, jestli tam ty airbagy jsou... porad je mozne, ze je opravdu bouchlej jen jeden + vyndana kontrolka ;)

BTW, to ze ti to v servisu nerekli znamena, ze jsou bud vohnouti, nebo nekdo vymazal pamet ECU, protoze jinak by tam mel zustat zaznam o vystreleni toho jednoho ABG...

Odesláno

to mas pravdu, to opravdu vim ;) u vasendy uz jsem byl, tak se s nima domluvim

auto bych rad v lete prodal, ale nehodlam delat nejaky podrazy - to se mi hodne prici a koupit asi 406, 306 je fajn, ale ma moc malej kufr

Odesláno

hmm, tak se byl v servisu (u vasendy to nedelaj) mika (na proseku), bohuzel mi presne nerek co je vsechno spatne, ale 100% pravy bocni a jeste to hazi nejakou chybu - to mu ta diagnostika nerekla. No ale co s tim ? Auto chci prodat a mlzit se mi nechce, pak se ten clovek sem prihlasi do fora ...

Nejvic mi na tom vadi, ze hned po koupi sem to dal do Autospolu, nenasli v podstate nic duleziteho, ale tohle proste nerekli. Tak fakt nechapu jak to diagnostikovali :mad:

Nejake rady co se s tim da delat ? Kdyz tam dam zarovku tak to bude svitit furt = blbe, kdyz tam neni = taky blbe ... ufff

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Napsán autorem z3rg

hmm, tak se byl v servisu (u vasendy to nedelaj) mika (na proseku), bohuzel mi presne nerek co je vsechno spatne, ale 100% pravy bocni a jeste to hazi nejakou chybu - to mu ta diagnostika nerekla. No ale co s tim ? Auto chci prodat a mlzit se mi nechce, pak se ten clovek sem prihlasi do fora ...

Nejvic mi na tom vadi, ze hned po koupi sem to dal do Autospolu, nenasli v podstate nic duleziteho, ale tohle proste nerekli. Tak fakt nechapu jak to diagnostikovali :mad:

Nejake rady co se s tim da delat ? Kdyz tam dam zarovku tak to bude svitit furt = blbe, kdyz tam neni = taky blbe ... ufff

diagnostika airbagu povie vzdy co sa jej nepaci!!! takze v servise ta odzebal a nevedel si s tym rady. u peugeotu ked sa aktivuje airbag dojde k destrukcii spustacieho mechanizmu v samotnej riadiacej jednotke a ta sa musi dat vymenit za novu alebo dat spravit clovekovi co to ovlada. napr. mne :), ak je jednotka v poriadku tak by som sa pohral so kablovymi konektormi airbagovych modulov/vaky/, pri vypnutom zapalovani iba odpojit a znovu zapojit. ak je jednotka dobra a aj konektori tak je moznost ze je streleny airbag alebo pyrotechnicky pas, na pasy davam odporove nahrady pretoze odpalenie pasu a tym jeho okamzite pritiahnutie sa na bezpecnosti podiela omoc mensim podielom ako samotny airbag. jednotka musi byt spravena a spravne nakonfigurovana ale to je zalezitost zajst si do servisu, kontrolka ak nesvieti tak je z pristrojovky odpojena a to znaci ze tam je daka necista praca!!! pozor nemusia fungovat airbagi a preto odporucam zajst na diagnostiku do servisu!

• O 3 týdny později...
Odesláno

dik, dal jsem to znamymu a bohuzel, po roce a 3/4 jsem zjistil ze tam nemam ani jeden airbag, skoda, ze nejsem nejaka vygumovana hlava, protoze toho hajzla z budejovic bych asi zabil ... no ted uz s tim nic neudelam, stejne to chci prodat (v zaloze mam krasny Ford Probe od znameho), ale blby je ze budu muset jit s cenou hodne dolu, i kdyz vse ostatni je v poradku

Kazdopadne, co me na tom nejvic stve, ze hned po koupi jsem to odvezl do Autospolu, aby vse prekontrolovali, nechapu jak je mozny, ze na tohle neprisli !!! Takze sem vyhodil 2000,- za fiktivni kontrolu, abych se dozvedel, ze auto je fajn a nema skoro zadny problem. Jo, chybama se clovek uci :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...