pastorek Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 marko306, podľa konštrukcie vypínacieho mechanizmu. Na 306ke je ložisko stále opreté o pružinu prítlačného taniera a otáča sa stále. Citovat
Benžík Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Možná cvakají torzní pružiny v lamele spojky, po sešlápnutí spojky se lamela netočí (stojící auto) tak to přestane cvakat. U 309 vim, že tyhle pružinky byly trošku volný a taky to na volnoběh bez sešlápnutí spojky cvakalo. Tim se ale nevylučuje něco jinýho. Citovat
marko306 Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 inak mne tiež cvaká niečo v motorovej časti a tiež mám komplet novú spojku. Už som nabehal tak cca 35 000 km z toho na novej spojke asi 20 000 km. Auto má už 10 rokov a bohvie koľko km. Neriešim to, všetko ide tak ako má. V prvom rade má auto slúžiť mne a nie ja jemu, ale zas netreba robiť z auta otroka a treba mu dať to čo potrebuje, lebo sa to neskôr môže vypomstiť. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Ja teda uvidim, zajtra pre istotu hodim auto nad jamu, a pozrem ci mi nahodou niekde neuteka olej s prevodovky, a hlavne pozrem, ci ho tam naliali dost, a ci je novy ... Musim to pre istotu skontrolovat ... Ked bude vsetko OK, tak kaslem na to, a budem s tym jazdit pokial sa da ... V blizkosti som nasiel 2 spolocnosti co opravuju prevodovky, ked pride jej den, asi tam skocim ... Len ma serie, ze asi 100 km dozadu to nerobilo, proste po vymene to bolo OK ... Teraz to zacalo z nicoho nic ... Citovat
pastorek Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Keď budeš riešiť každý drobný pazvuk tak sa zblázniš. Vážnejší problém sa prejaví a ostatné sú prkotiny. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Tak ja viem, ale s toho auta mam za posledny mesiac snad fobiu ... Prevodovka ktora mala 79 tis. Km, a v 60 tisic. KM vymeneny olej, a nejazdil s nou nikto zle, proste zacala hucat ... V tom som proste zhanal niekoho na repas, tam mi povedali ze 250 Eur, a to uz prevodovku treba doniest zhodenu... Tak som na to vykaslal, isiel som do Ceska, kupil som druhu prevodovku za 50 Eur, cesta ma vysla na 20 Eur, robota mechanikov 70 Eur, nove lozisko 12 Eur a olej od nich 15 Eur ... Secko sa to spravilo, teraz vyjdem s autom, natankujem, odpadne vyfuk ... Spravim ten, kupim novy , prejdem par KM, a zacne cvakat v prevodovke ... To auto ma bude este chvilu pokusat, a zavezem ho na vrakovisko ... Bojim sa ze ten pazvuk do niecoho prerastie, lebo to urco neni normalne, a vzivote to tak nerobilo ... Citovat
Durko Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 daj si tam poriadny lauf a mas po probléme nebudeš počuť nič Citovat
Y2K Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 taky isty problem ma tatko na cordobe... malo oleja v prevodovke. Vymenili, doliali kolko bolo treba a uz je po probleme A ze to teda nebolo cvakanie ale poriadny rachot, tiez som sa cudoval...ale vyzera ze to bol problem a uz je odstraneny Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 No to by bola ta najlahsia varianta... V kazdom pripade to zajtra pozrem, ak tam bude oleja malo tak ho hned dolejem ... Inak som si akurat vsimol, ze pri studenom starte to necvaka ... Presiel som 2 km na pumpu, a tam uz to cvakalo ... Citovat
pastorek Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Ja by som to neriešil, iba sledoval. Môže to byť niečo úplne neškodné s čím sa dá žiť alebo sa to bude zhoršovať a potom je dôvod niečo riešiť. Podľa toho ako prevodovka funguje sa všetko vážnejšie prejavuje až pri jazde a nie pri státi. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 Ja by som to neriešil, iba sledoval. Môže to byť niečo úplne neškodné s čím sa dá žiť alebo sa to bude zhoršovať a potom je dôvod niečo riešiť. Podľa toho ako prevodovka funguje sa všetko vážnejšie prejavuje až pri jazde a nie pri státi. Tak jasne, pojdem do jami kvoli vyfuku, primarne, lebo nejaky je hlucny, az sa mi to nezda ... Len nic neni normalne videt ... Tak to pojdem pozret ... A pri tej prilezitosti akurat pozrem ci je dost oleja ... To je vsetko ... Olejom to skoncim ... Potom budem jazdit, dokial to neprdne, a ked to prdne, dam to opravit, uz druhu prevodovku kupovat nebudem ... Citovat
marko306 Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 nič sa neboj, nič th tam neprdne, maximálne si ty prdneš na sedačke ako už Pastorek písal a aj ja tak je to asi fakt neškodné. Mne sa ten zvuk ani nezlepšil a ani nezhoršil za tie kilometre čo ja som najazdil. Citovat
AKCZ Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 Taky to cvakani/klepani (zvukove) obcas pozoruju.. a presne jak pise Lubk0 .. nekde zastavim a slysim to klepani.. jakmile seslapnu spojku je klid a kdyz ji pustim tak je to slyset nekdy min nebo vubec.. jak kdy.. a celkove se to objevuje zcela nepravidelne.. Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 Lubk0 stalo se mi kdysi na 205 Diesel přesně to samé--po výměně převodovky po asi 200 kilometrech začala JEN na volnoběh mírně klepat...,kašlal jsem na to...,auto jezdilo, řadilo,prostě jinak vše O.K.,už jsem neměl nervy to řešit , auto pak jezdilo až do zrušení na náhr. díly Citovat
Medvěd Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 Tak ja viem, ale s toho auta mam za posledny mesiac snad fobiu ... Prevodovka ktora mala 79 tis. Km, a v 60 tisic. KM vymeneny olej, a nejazdil s nou nikto zle, proste zacala hucat ... V tom som proste zhanal niekoho na repas, tam mi povedali ze 250 Eur, a to uz prevodovku treba doniest zhodenu... Tak som na to vykaslal, isiel som do Ceska, kupil som druhu prevodovku za 50 Eur, cesta ma vysla na 20 Eur, robota mechanikov 70 Eur, nove lozisko 12 Eur a olej od nich 15 Eur ... Secko sa to spravilo, teraz vyjdem s autom, natankujem, odpadne vyfuk ... Spravim ten, kupim novy , prejdem par KM, a zacne cvakat v prevodovke ... To auto ma bude este chvilu pokusat, a zavezem ho na vrakovisko ... Bojim sa ze ten pazvuk do niecoho prerastie, lebo to urco neni normalne, a vzivote to tak nerobilo ... Nebyla náhodou ta Tvoje 306ka na návštěvě u Godzilů? Doporučuju číst si Godzilovo vlákno v dostatečné vzdálenosti od Tvého auta, jinak zřejmě přeskočí bacil a auto si začne vymýšlet Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 Neviem co tym myslis medved, ale myslim ze urcite ne Inak ma to aj tak zatial celkom sere ... Auto opravujem, vzdy co je treba, nikde mi nic netluce, nerezenuje, napravy sou OK, vsetko je v cajku, akurat kdyz zastavim, a mam vyple radio, tak ten zvuk ... Ja vim ja vim, zapnu si radio Citovat
Y2K Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 aspon uz vies ake to je pocuvat zdvihatka Citovat
lubikpo Odesláno 18. leden 2011 Odesláno 18. leden 2011 Neviem co tym myslis medved, ale myslim ze urcite ne Inak ma to aj tak zatial celkom sere ... Auto opravujem, vzdy co je treba, nikde mi nic netluce, nerezenuje, napravy sou OK, vsetko je v cajku, akurat kdyz zastavim, a mam vyple radio, tak ten zvuk ... Ja vim ja vim, zapnu si radio resp. mozes stat na neutrale stale so stlacenou spojkou , co sa vsak neodporuca, aj ked neviem preco? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.