Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prerabka starsieho domu - zaciname strechou

Recommended Posts

Odesláno

jasne ze nemozem vediet vsetko co sa domu tyka, hlavne odborne prace ;)

mam jednoho co mi povie co sa ma spravit...ale to tak ze vymen okna, vymen radiatory ale to je cele...ako na to uz mi nevie povedat...takze preto sa secko pytam ;)

snad to nevadi...aj ked som za debila :D

Odesláno

Asi 2-3 roky dozadu sme toto tiez riesili :)

Radiatori 2 doskove, PURMO (rozmyslali sme nad KORADOM), do chodby, kde nebola treba \"taká\" teplota išiel 1 doskový ... Rozvody plast hlinikove trubky, sekali sme do stien ... Ak mas steny s tehly, a normalne buracie kladivo, tak to ide ako po masle :)

My sme si radiatori nahodili, vsetko vysekali, a potom sme volali kurenara ...

S tym sme len nahodili trubky, a hlavne on zalisoval spoje ... Nemali sme tu lisovacku, a nikto by nam ju nepozical ... Potom si vyskusaj prevadzku, ked to spravi. Jeden spoj co spravil tiekol ... Tak aby si nahodou nezahadzal trubky do stien, a zrazu tam budes mat mokry flak :)

A fandím vímene rozvodov, konečne to bude aspom po kúrenarskej stránke také kompletne :)

Odesláno

Viesco, cenu ma zastrel, ale presne ju neviem :D

Musim doma prezistit, uz si to nepamätám :D

V každom prípade som všetko bral s veľkoobchodu ... V Trnave je DISPO, tak sa volajú,a v tej dobe boli výhradný dovozca pre PURMO (teraz uz su tusim na SK 2 ja) a aj Korado ... Spravili mi tam pomerne super cenu, lacnejšie som zohnať nevedel, ale bolo ich treba trocha \"presvedčiť\" , prva ponuka nebola až taká dobrá ... Hlavne je, že všetko maju skladom, a s pripadnymi reklamackami neni problem ..

Hlavne vedeli presne všetko, čo k tomu budem potrebovat, takže som si to tam tak upratal, akurat tie plastohlinikove trubky tam predavali len v 100 metrovych klbach ...

V každom prípade to nevyšlo až tak draho ... V každom prípade som tu mal na to tému, a riešili sme to aj tu, pomerne dlho, takže treba vyberať ... Určite neodporučam ist do lacnych tureckych či akychto radiatorov, čo maju v baumaxoch, merkurimarketoch a podobne ... V podstate sme boli rozhodnuty ist do Korada, ale nakoniec sme dali to Purmo (to su myslim poliaci) vyšlo to \"citelne\" lacnejšie, a teda klop klop, cca 3 roky to stojí, a bez problémov ... Svagor má purmá na dome, tiež 2 poschodák, cca 250 m2, hore na poschodí má 4x radiator, dole má tiez 4x radiator, v pracovni ma 1x radiator, a v 2 kupelkach ma 2x rebrik. Vsetko Purmo, je to tam cca 3-4 roky, tiez pohoda ...

Odesláno

a teraz zasa jedna skor teoreticka otazka....

zhodit uplne strechu a postavit nanovo alebo len zateplit tuto co tam je?

co vy na to?

Odesláno

krov je OK, krytina by sa zisla vymenit, latovanie by muselo dolu...

projektant stale radi ze cele dole a nova, lebo ze to uz bude nove a ze mozno by krokvy nemuseli uniest dalsie zatazenie...ale su v poriadku, nenapadnute

strecha nijak netecie, aj ked popravovat skridle niektore by sa zisli

Odesláno

no tiez som toho nazoru...ale s novou strechou by sa dalo dispozicne inak hybat...teraz sa budem musiet prisposobovat, kedze chcem zobytnit podkrovie

dalsia vec, krokvy maju hlbku asi len 12 centi

Odesláno

Načo chceš zobytnovať podkrovie ? :D :D Ti to nestačí ? :D Alebo chceš z toho panelák :D

Vieš ako, nové je nové ... Na druhej strane, pokial služi, a máš iné priority, nechal by som to tak ... Opravil škridlu, tam kde je treba, a aj tú nechal pôvodnú ... Zateplil len provizórne, tj nič \"napevno\" nemontoval ...

Ak chceš však zobytnovať, tak potom určite zhodiť celú, a nanovo :)

Odesláno

nie ze nestaci ale po upravach budem mat len obyvacku a kuchynu...a spat mam kde? :D

takze na to ;)

Ale to robit zatial nejdem, len si chcem dak dokopy viziu ze co vlastne vsetko s tym a hlavne ako to je technicky realizovatelne ;)

[upravil dne 28.10.2012 21:09 od Y2K]

Odesláno

Pockaj, v celom dome mas len obyvacku a kuchynu ? :D A co prizemie ? Ci to nic ?

Odesláno

jake prizemie? :D

ja beriem prizemie obyvacka a kuchyna, pod tym je pivnia, s tou nebudem robit nic...no a hore je teraz manzartka a tam by som chcel dalsie izby

na prizemi boli 4 izby ano, ale po zhodeni priecok budu len 2 :D

jedna priecka uz je dolu, dalsia nabuduce ;)

Odesláno

Definuj \"manzartka\" :D

Tak ja som bol v tom, ze mas 2 poschodovy dom ( čo máš ) a neviem, čo je \"manzartka\" :D

Odesláno

mna z teba trtne :D

ked tak kukni foto :P

alebo google :D

a je to manzardka no :)

taka jedna miestnost v ramci podkrovia, takze ano mam 2 poschodia ale na tom hornom je len jedna miestnost

Odesláno

No neviem ci by nebolo lepsie si spravit viziu dat to na papier a potom rekonstruovat. Pises ze chces dat doporiadku obyvacku, dat sadrokarton,.... Lenze potom ked budes za cas robit horne izby pod strechou tak pravdepodobne si znicis to co si uz spravil. Teda tu obyvacku. Budes tahat hore elektriku, kurenie,.......

Samozrejme zalezi od koncepcie domu kde je co tahane,....

Ked uz ides obyvat aj vrch a budu tam nejake izby tak by si nemal zabudnut aspon na WC hore tiez.

Odesláno

na papieri to viac menej je...

hore bude kupelka nad kupelkou, nad obyvackou je manzardka takze nepredpokladam ze by sa to tolko znicilo

rozvody vody pojdu z dolnej kupelne, radiatorov cez chodbu, elektriny taktiez cez chodbu...

projektant tvrdi ze ziadny problem, ked mi to padne na hlavu mu to o nu otrepem :D

Odesláno

K té střeše: pokud jsou krovy OK, tak je nechej. Maximálně nátěr proti plísni a roztočům. Při výměně krytiny samozřejmě přelaťovat a natáhnout fólii. Každej trochu zkušenej pokrývač by Ti to určitě i nahrubo spočítal. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...