Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prerabka starsieho domu - zaciname strechou

Recommended Posts

Odesláno

Y2k neviem či to mysliš ironicky, ale pravdepodobne to nejak \"podobne\" skusim ...

Lenže bude to tak, že strop je rovný, a niekde do stredu vložím nejaký tvar obdĺžnika, niekde nad stolík v obívačke, do toho podhladu hodím bodovky, a ten podhlad bude mat malý presah, takže od stropu tam rozmýšlam, že hodím taký led pásik :D

Ludia hovoria, že sa to dosť \"sere\" ale na druhej strane, na Ebay to zozenies za cca 15 E čiek s 5 metrovym pasom, zdrojom, a všetkym, čo k tomu potrebuješ :D Takže za skušku moc asi nedam :D

Odesláno

Farby su zbytocne, staci biela ...

Ale tak na ebay je lacnejsia 16 farebna varianta :D No nekúp to :D

Osobne sa mi to skorej páči, keď si to dáš ako sádrokartón okolo celej miestnosti po obvode, taký ako keby sokel, a tam to schováš :)

Takisto pod vrchné skrinky kuchynskej linky ...

Odesláno

kolko? :D

pane boze

ale ja nemam podlahovku....

v podstate len rozvody na prve poschodie z pivnice, co je 5 radiatorov teraz plus v kupelni 2 a priprava rozvodov pre podkrovie to je cele...to hadam nemozem tolko stat

tolko trubiek tam zas nebude treba ;)

Odesláno

co na tom tolko stoji? :myslim

ja som myslel bez kotla, bez roboty, vysekam si sam...

chcem cena materialu plus napojenie na kotol a nejake zvaranince

[upravil dne 24.10.2012 15:54 od Y2K]

Odesláno

Hodně záleží jak ty rozvody budeš řešit. Po zdi v mědi, ve zdi lisovanej plast... atp.?

Podle mě u nás dneska nejlaciněji vyjde v poměru cena/práce/kvalita materiálu ten lisovanej plast. Hodně se teď používají trubky s hliníkovým pouzdrem (např. Henco). Má to jen jednu nevýhodu, že se musí schovat (do zdi, podlahy nebo lišty), protože opticky povenku nicmoc. Maximálně rozvody ve sklepě.

Nejdýl trvá to sekání. Jinak natažení rozvodu s pověšením radiátorů je otázka 1 víkendu.

P.S. pokud chceš zachovávat nějakej starej rozvod s radiátorama tak bacha na to. Jak jsem koukal máš na starejch radiátorech kohouty a voda jde snažší cestou tudíž půjde přes kohouty a nový radiátory s ventilama nemusejí topit.

Odesláno

ak by som to menil tak vsetky rozvody a vsetky radiatory na to napojene nove...k ostatnym len \"priprava\"

vysekat drazky nemam problem sam, teraz je dom rozbity

daval by som ten plast do steny samozrejme

ide mi cisto o cenu materialu a nejakej dodatocnej prace ako napojenie na kotol a spoje a tak

okrem toho, treba ratat ze to bude kurit neskor zatepleny barak...dokym sa to nezatepli vsak bude musiet ist naplno

takze treba vymysliet co a ako ;)

ale teraz ma primarne zaujima toto

Odesláno

Tak to už je snad jasné. Vývod ze stěny a pod radiátorem. ;)

Ta cena se bude hodně odvíjet hlavně od velikosti radiátorů.

To už Ti dotyčnej instalatér musí spočítat. Většinou se délka bere podle okna (opticky to dobře vypadá) a výkon radiátoru podle výkonu toho starého (pokud budeš zachovávat velikosti místností). Pokud plánuješ do budoucna kondenzační kotel tak se dávají malinko výkonnější jelikož pojedeš na nižší teplotu a potřebuješ větší předávací plochu.

Tady v ČR bych cenu za materiál (trubky+radiátory) viděl cca do 40tis. (1700 éček) + práce + úpravy kolem kotle.

Odesláno

rozmery sa menit nebudu, kotol sa bude...ale, hlavne sa zmensia straty ;) toto je podstatne

z terajsich asi 33 kW by som sa mal dostat na asi 9 postupne...a to take velke radiatory nebude hadam treba, ci? :myslim

Odesláno

No oni ty deskový radiátory nebudou tak velký jako tyhle starý článkový. Hlavně bude menší odstup od stěny.

Jde tam hlavně o tu předávací plochu. ;)

Odesláno

Pokud plast - tak PEX-AL-PEX . Provozní teplotu bych volil max 70. Pokud nejsi levý, tak můžeš ušetřit na práci a udělat to sám. (Já to tak udělal s podlahovkou, všichni mě strašili, tak jsem si to spočítal... , nakoupil a udělal. A je to OK.:D Ještě mi s radostí půjčili zadarmo elektrické lisovací kleště.

Radiátory předpokládám dvoudeskové ?

Odesláno

Dělá se 1deska, 2deska, 3deska. Podle místa a potřeby. Případně i různé výšky od 300 po 900mm. Záleží jaký potřebuješ výkon a kolik na to je prostoru samozřejmě.

Ten plast dáš do kupy i sám, ale když neznáš možnosti tak se v tom trochu plácáš, pokud nemáš někoho na poradu a občas to podle toho i vypadá. Napojení kotle už je horší, ale jde to vyřešit uřezáním přírub a někde v dílně Ti na to navaří závity a je. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...