martinobi Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Zdravím všetkých nadšencov. Má niekto skúsenosti s flashovanim ECU cez Calletto. Už som si ho objednal, ale v mapach som zatiaľ neni zorientovany. Ďakujem za reakcie - hocijake. Citovat
straki007 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 A to jsi jako vycetl gallettem obsah? A napis si tam alespon tip motoru nebo neco tak. [upravil dne 25/12/10 15:23 straki007] Citovat
martinobi Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 Samozrejme, že Galletto som si zatiaľ len objednal. Dúfam ale, že to s ním bez problémov prečítam, inak neviem. Podľa toho, čo firma uvádza by to malo byť možné. Čo sa týka typu motora ide o 1,6 HDi 66KWh. ECU je zase BOSCH EDC16C34... ďalej neviem. Samotný prístroj Galletto by mal pracovať pri zopnutí kľúča, ale batériu treba dať na nabíjačku, lebo peugeot má ďalšiu funkciu \"ECO MODE\" a mohol by pri poklese napatia vypnút ECU, čo pri citani nesposobi problem, ale pri zapise by hadam aj mohlo. Ide v postate o to, ze dnes existuje verzia 68KWh s tym istym motorom, ale lepsou spotrebou a ja sa domnievam, ze vyrobca jedine co urobil preprogramoval ECU. Este pozname aj uplne inu radu 80KWh, pri ktorej ma turbo variabilne lopatky, ale motor je ten isty. To uz vobec neviem ako zdvihly vykon, asi tym turbom. Problem je ale ze to moje auto nenormalne vela zere ak idem viac ako 100km/h. Spotreba pri 130 po rovine je cca 7 l/100 - na co sa nechytal ani renault megane 1,4 benzin. Teda diesel by mal mat este mensiu spotrebu, ale nema. Osobne si myslim, ze to musim preprogramovat na lepsiu spotrebu, len este neviem ako. Citovat
martinobi Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 Len dopredu poznamenal, ze olej, filtre vratane vzduchoveho su vymene, najazdene od vymeny cca 6000km, teda tam niet co riesit, motor urcite nie je duseny, nebo tak neco. Kedze som ho kupil ako jazdene, tak je v podstate vynemeny aj sofer. FAP filter nema, ako vravim, jedine co moze byt problem je ECU. Ak stiahnem mapu, snad budem mudrejsi, dam ju do eteru, a snad sa najde nejaky fachman, kto mi ju bude ochotny porovnať s inou. To bude ale az o cca 30 dni ked mi pridu pristroje. Citovat
koblih69 Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 Koukám jako vrána. Auto žere tak si koupím kabel, naperu tam bůh ví jaký UNI mapy a jedu... nechtěl bys to nechat někomu kdo ví co dělá? I když vlastně to tak stejně dopadne... Citovat
martinobi Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 Este som dakde na fore cital, ze problem moze byt pri prilis skorom vstreku nafty do valcu (vstrek by mal byt co najneskôr). V tom sa ale vôbec nevyznam, no snad to v mape najdem, len neviem ci to môze mat vplyv aj na zivotnost motora. Skoda ze sa tu nedaju dat obrazky, lebo by som rad ukazal turbo - osobne si myslim, ze ma variabilne lopatky, ale cele auto môze byt nejako modifikovane, lebo predavajuci najprv inzeroval ze ide o 80KW motor, ked sme prisli obzriet bol to zrazu 66KWh motor. Citovat
martinobi Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 Koukám jako vrána. Auto žere tak si koupím kabel, naperu tam bůh ví jaký UNI mapy a jedu... nechtěl bys to nechat někomu kdo ví co dělá? I když vlastně to tak stejně dopadne... No tak to ja rozhodne nemienim vyrábať uni mapy - najprv sa budem snažiť pochopiť každému senzoru v podstate príručku na ECU mám a az potom začnem niečo vyvíjať. Citovat
koblih69 Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 No tak to hodně štěstí... a v čem, že je problém s těmi obrázky? Citovat
martinobi Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 V ničom, len v rýchlej odpovedi nie sú, uz som si tejto moznosti vsimol aj ja, ale bohuzial nemam tu tie kt. potrebujem. Dilema mam v turbe, je tam zospodu packa kt. môze byt prave na regulaciu lopatiek, t.zn. ze mam uplne iny motor. V podstate sa to zdá byť to isté turbo, ako ste zobrazil - aj tam je tá bulba. [Edited on 27/12/10 12:35 martinobi] Citovat
koblih69 Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 ... ono by to taky mělo být to stejné turbo ... jinak nevím jak je to u 308 to jsem nezkoumal a hledat se mi to nechce, ale třeba u 406 je regulace obtokem tedy žádné natáčení lopatek, nicméně mimo to je tam u 80kw taky mezichladič... Citovat
martinobi Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 To som taktiež niekde čítal, ale písalo sa o medzichladiči vzduchu, ja tam mam tiež medzichladič vzduchu (možno je to len chladič a medzichladič je dalsi pridavny chladic). Mohol by si sa prosím pozriet na foto. Dakujem. Citovat
bajza206 SW Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 no kuci já mam 1.6Hdi a at koukám jak koukám mam tam jen 80Kw by mě zajímalo jak si tam dostal ty kilowathodiny :D:D:D (KWh). Mam doma čínskou PP2000 a určitě bych se s ní nepouštěl do větších akcí a ty si objednáš kabel a jdeš na flešování ECU no smekám klobouk to je odvaha než začneš tak si v peugeotu zjisti co stojí nová ECU budeš nemile překvapen. Jinak ti držim palce a nemyslim to zle :papa:papa Citovat
straki007 Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 Tak martinobi: Jdu do kolen. Ty jsi si objednal galletto z netu (pocitam za par tisic) a chces cist a pak mozna i zapisovat edc16cecko??? Odvaha maximalni. A co chces resit s tim ze si to vyctes??Jakoze si uberes naftu(nejak)pres galletto a pak nahrajes zpatky??? To co jsi dal za galletto jsi mohl dat nekomu za praci co b ti to uelal. Muzu ti garantovat dve veci. Bud to nevyctes vubec(rchlost prenosu priadne drv v gallettu) Nebo to mozna prectes ale pri zapisu se neco po**re. PS: Jses pekny dobrodruh:D Citovat
martinobi Odesláno 28. prosinec 2010 Autor Odesláno 28. prosinec 2010 Napiš VIN VF34C9HXC55272232 Ak mas na mysli servicebox - to som ako uzivatel samozrejme checkol, ale tam to vsetko sedi. Ale ked som raz bol v servise, tak sa po mne dost divne divali ked zadali VIN, ale ked som sa opytal, povedali ze nic, vsetko je v poriadku. No do PC som im nevidel, ale zjavne na ich servisnej urovni je nieco zvlastne s tym vozom. Ja ako uzivatel to asi nikdy nezistim (a pokial si aj ty registrovany ako BU -detto). Aj napriek tomu dik za ochotu. Citovat
martinobi Odesláno 28. prosinec 2010 Autor Odesláno 28. prosinec 2010 Kilowatthodina (skratka kWh) je jednotka energie používaná najmä v energetike. Zodpovedá presne 3,6 MJ. Kilowatthodina nepatrí do sústavy SI napriek tomu, že je odvodená od jednotky watt. Jednotkou energie v sústave SI je joule, ktorý zodpovedá jednej wattsekunde. Jednotka je vhodná na meranie množstva elektrickej energie, pretože je pre tieto účely názornejšia než P joule: 1 kWh je energia spotrebovaná zariadením s príkonom 1 kW po dobu 1 hodiny. Mesačná spotreba domácnosti nepoužívajúcej elektrickú energiu na vykurovanie sa pohybuje v stovkách kilowatthodín. V bežnej reči sa názov často chybne skracuje na kilowatt, či sa jedná o jednotkou energie alebo príkonu by malo vyplynúť z kontextu. Takže je to vcelku jedno - výkon bez integrácie v čase nekoná prácu, teda motor by sa zo 66KW ani nepohol (pokiaľ by nebol pulzný - ale to je už iná teória). Obidve oznčenia sú absolútne správne a dávajú nám de-facto tú istú informáciu. Mimochodom ma ešte jedna vec zarazila, jeden vstrekovać ma inu farbu - ale snad to je len nahoda. Citovat
martinobi Odesláno 28. prosinec 2010 Autor Odesláno 28. prosinec 2010 Tak martinobi: Jdu do kolen. Ty jsi si objednal galletto z netu (pocitam za par tisic) a chces cist a pak mozna i zapisovat edc16cecko??? Odvaha maximalni. A co chces resit s tim ze si to vyctes??Jakoze si uberes naftu(nejak)pres galletto a pak nahrajes zpatky??? To co jsi dal za galletto jsi mohl dat nekomu za praci co b ti to uelal. Muzu ti garantovat dve veci. Bud to nevyctes vubec(rchlost prenosu priadne drv v gallettu) Nebo to mozna prectes ale pri zapisu se neco po**re. PS: Jses pekny dobrodruh:D Ja sa nebranim a ani netvrdim ze v konecnom dôsledku neoslovim kvalifikovanu firmu, ale mne ako som na zaciatku spomenul nejde ani tak o tuning ako o tu spotrebu. To ale taktiez musim dokladne analyzovat, lebo na U-tube som uz nasiel video kde chlapik poukazuje na to isté (do 100km/h normalka, potom nenormalny narast na 7-8l/h). Este ´pred tym skusim vymenit olej, lebo tam mam nespravny (TOTAL INEO ECS - ten je na FAP a tym padom z hladiska lubrikace na hovno) za TOTAL Q9000, ale v nejake zlepsenie neverim. Problem je ten, ze clovek takuto vec ani nezisti, lebo normy spotreby sa meraju pri max 90km/h ustalenej a tam je to super (okolo 3,8l/h) doslova ako ked by ho vyrobili na tuto rychlost - no to ale na Chorvatskych dialniciach moc nechapali, tak som ich radsej opustil a isiel som po starych cestach. Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Tak když už jsi to checkol tak víš jaké máš Turbo jaký máš Mezichladič... netřeba se tedy rozepisovat. Na spotřebu má vliv celá řada věcí a to dost zásadní. Z těch nejjednodušších čidla - teploty, lambda, podtlaku a naprosto zásadně váha vzduchu ... dalších věcí ovlivňující spotřebu je nepočítaně například vstřiky, nevhodný vzduchový filtr, vysypaný kat. nebo třeba jen špatný termostat... nemluví o tom jaký vliv má samotný styl jízdy ( u mě + cca 1L ) Orientovat se podle videa na youtobe je slušná \"haluz\" odvez auto někam kde vědí jaké jsou správné hodnoty a mají Peugeot diagnostiku. Nákupem toho kabelu jsi podle akorát vyhodil peníze které jsi mohl investovat na opravdu reálné řešení probému o velkém rizkiku problému po zásahu nemluvě. Citovat
martinobi Odesláno 28. prosinec 2010 Autor Odesláno 28. prosinec 2010 Ak myslíš servis Peugeot, to som samozrejme skúšal, ale moc mi nevedeli pomôcť, povedali tiež ze je to od stylu jazdy. Ja som mal predtym 3 rozne auta (vsetko benzin) ale styl jazdy rovnaky a spotreba bola v porovnani s inymi jazdcami na rovnakom aute vzdy lepsia. Aj ked som docasne zmenil styl na trochu dravejsi, malo to vplyv +1 liter, ale nie +3l. Vsetky naplne a zmesi su originaly, ale môze byt nieco v chybe co sa tyka senzorov. V autorizovanom senrvise mi ale nic nenasli - boli sa previesť po meste a povedali ze v poho. No po meste to je v poho, ale nie keď sa s tym vyrutim na dialnicu a chcem sa drzat aspoň s rychlejsimi kamionmi. Mimochodom ty ako uzivatel v serviceboxu vidis aj nejake podrobnosti o suciastkach? Lebo ja tam vidim akurat to co aj v reali a ked chcem ist hlbsie tak je to spoplatnene. Skrátka v zime máme auto zakonzervované a tým pádom aj čas na riešenie problémov. Môj strýko má univerzálnu diagnostiku (dosť už v minulosti pomohol) ale čakám na skoncenie zaruky, aby som to mohol pripojit, lebo ta robí automaticky zápis do registra o pripojeni. Citovat
koblih69 Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Nezlob se, ale tahle debata nemá smysl. S UNI diagnostikou u Peugeota tak akorát přečteš paměť závad motoru. Možná tak podobně \"hloubkovou\" diagnostiku udělali i v Tvém servisu. Zavez to někam, kde rozumí těmto motorům. Jeslti myslíš, že cesta je experimnetování s mapami tak hodně štěstí. Kdybs napsal například: proměřil jsem čidlo teploty, váhu vzduchu, lambdu jsem prošel osciloskopem a vše je v pořádku tak má smysl to rozebírat, ale tohle? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.