kalic Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Zdarec chlapi,tak stale resim problem pri startovani.Uz jsem tady nejaky vlakna mel.Tak ve strucnosti.V zime jsem nenastartoval-vymena zhavicek,teplotniho cidlachladici kapaliny,nova baterka. Motor zhavi cca 1sekundu a pri startu,kdyz tocim tak to jako umira.Sice to nastartuje,ale ted nejsou mrazy.Chci se zeptat zda me nekdo muze neco poradi.Treba zda vymenit zhavici rele(kde je umisteno),nebo civku u starteru(zda se da vymenit samostatne nebo jen se starterem)-Na diagnostice jsem byl,ale jen v servisu.Zjistily by me vice v autorizovanym servise Peugeot vic nez v normalnim?Fakt uz me to stve.Muzou byt i vstriky,ale ty bych zkusil az naposled(repas nebo novej vstrik docela cenovka).V teple to chytlo bez problemu i kdyz nebylo vymeneny teplotni cidlo. Citovat
miroja Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 Ta kontrolka svieti ozaj kratko,po vlastnych skusenostiach by som zacal najskor kontrolou zeravenia. Ak sa nemylim, tak aj na tvojom motore zhasnutie kontrolky zeravenia na palubovke este neznamena, ze uz zeravenie skoncilo. Zhasnutie kontrolky by malo znamenat, ze uz mozes startovat,ale zeravenie by malo pokracovat este aj par desiatok sekund. Skusil by som si to overit ako to je u teba. Trebars zmerat odber tychto sviecok (s vyhodou sa da na to pouzit kliestovy ampermeter ale sa moznostou merat jednosmerny prud),alebo pripoj k jednej sviecke ziarovku (voltmeter) . Takze zapni klucik do polohy II (motor nestartuj) a sleduj, kedy prestanu dostavat sviecky napatie od zapnutia klucika. Vtedy by si mal pocut aj odpadnutie zeraviaceho rele... Nemam taky isty motor ako ty,a ale v mojom pripade kontrolka zhasina v mrazoch po cca 3-10 sekundach, ale zeravenie pokracuje este dalsich 20-30 sekund. To podla toho, ci je vonku len -5 alebo -18 a ci je motor este trochu teply z predchadzajucej jazdy,alebo ci ho startujem po celonocnom \"zamrzani\". Citovat
MilanF1 Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 U mě to sekundu žhaví tak do -3°C, při větších mrazech to žhaví déle (kontrolka). Pokud při nějakých -10°C nebo -15°C svítí jen sekundu, tak je někde chyba. HDI by mělo chytnout bez žhavení i okolo nuly. Při denním provozu mi to ráno chytlo i při nějakých -18°C, nicméně auto jsem měl tři dny odstavené a poté jsem měl dopoledne problém při -7°C (v noci bylo -13°C) - starter točil (nebafalo to), ale chytlo to až napotřetí, baterka už dodělávala. Asi to bylo tím, že auto vymrzlo a v nádrží byla ještě letní nafta a letní aditivum (tankování v listopadu). Pokud by byl v háji nějaký žhavič, musel by se motor po naskočení hádat , takto jsem to měl u P309, šel jako na tři válce. U tebe bych to viděl na samotný proces žhavení. Letní naftu snad nemáš Citovat
ozzy56 Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 doba rozsvícení kontrolky žhavení u HDi neznamená, že tak krátkou dobu opravdu žhaví, kontrolka jen upozornuje, že žhaví...,jinak je doba žhavení a dožhavování (už za běhu motoru) závislá na okolní teplotě--prostě při minusových hodnotách žhaví ještě za běhu motoru... kalic nějak jsem vyrozumněl, že ti to slabě točí , potom ti ani nechytne, zkus uhlíky starteru, ložiska, spinač--asi celkovou kontrolu starteru i na zkušební stolici--jaký má odběr při startování atd. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.