PAJA106 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 No, vazba motor-alternátor je mi jasná, že to určitě něco uspoří, to věřím, že až tolik, to už je s podivem, ale budiž. Jen mne zaujalo to \"čištění a a pohrání si\" s vstřikem a sáním. Mohl bys to detailněji rozvést?? Dost by mne zajímalo. Díky Citovat
hanci.miso Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 no čistenie jednoduche vybrat vstrek rozobrat uplne a šup všetko do liehu alebo benzinu, ale radšej lieh.čo sa tyka sania tak bavlna filter prečistit a aby mu išiel vzduch trošku pod tlakom teda nech do filtru fuka ne nech si ho saje :-) a ešte čo sa tyka denneho svietenia to paradoxne nemam ale už sa chysta Citovat
hanci.miso Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 inak ešte tu musim dodat najnovši moj poznatok , možno vam to je zname ale nevedel som že spotreba stupne aj ked je menej oleja. mam vadne tesnenie pod vanou a pri dlhšich jazdach 400km mi trošku oleja ujde a mal som tak na spode merky(myslim v tej povolenej hladine) a mal som velku spotrebu dolial som olej a spotreba o5 nižšia Citovat
hanci.miso Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 Paja: a prejdi si ešte lelektriku od alternatora k baterke ja tam mam kabel ktory sa origo použiva na uhliky ma velmi mali odpor :-D prkotina ale mam pocit že je to lepšie :-) ak by si chcel mam tych kablov veeeeeeelmi vela Citovat
MIHUL Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Covece 3.9 spotreba to je zazrak,to si nemeril na 100km ale tak na 70km:D a mas tam pneu tak 125/80 a alternator odpojenej uplne:mrk To i muj deda kterej jezdi hodne pomalu a opatrne tak se pod 4.5 nedostane ani nahodou. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 hanci.mišo ty ses upnul na spotřebu proudu altíku..., to si fakt myslíš, že má takový vliv??, mám jezdit a nezapínat v autě nic??, jezdit potmě a v zimě bez topení??, nezapínat rádio a zpívat si??,stěrače si předělat na ruční typ praga V3S?? Citovat
hanci.miso Odesláno 25. prosinec 2010 Autor Odesláno 25. prosinec 2010 heh no zabite ma,mam na to aj svedkov a spotrebu vždy meriam tak že natankujem do plna a idem 500km tam dotankujem a z toho mi to vyjde. ozzy56 radio zapinam a dost nahlas mam 4 repro a stierače stiraj :-D a topim ale tak decentne lebo nemam rad horuco mam rad taku polozimu tak na mikinu v aute a topim vždy len na nohy tie mam zmrznute,chodim vždy okolo 100km/h rozbieham pomali,dobrzdujem pekne motorom a kopec využivam krutak motora netlačim ho hoci idem len tak 80km/h ale vyplaca sa to a pred kopcom pomali puštaš nohu z plynu, to nas učili na školeni efektivity jazdy v Mercedese a ešte čim menej preradovat, podla toho sa da lahko určit efektivita,čim viac preradeni tym viac akceleracie tym padom vyžšia spotreba,bolo to sice na kamiony školenie ale na osobaku to funguje tak isto proste motor ako motor (aspon v MB to chlapik vravel) Citovat
ozzy56 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 hanci.miso--dík, žes mi vysvětlil i styl jízdy, řídím skoro 40 let, z toho přes 20 jako profi řidič, to už by se naučila i opice , ale člověk se furt učí... Citovat
MIHUL Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 ozzy56 :no vidis to,ted ti klesne spotreba tak o litr urcite,jen si rano privstan o hodku drive aby ses dostal vcas do prace:D Citovat
PAJA106 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Já bych to tolik nezesměšňoval, ano má to vliv, ale ne vždy jsou podmínky, aby tak člověk mohl jet. A i ty ostatní věci, jako překopání osvětlení, taky věřím, že to ušetří. Ale přesto se mi též zdá 3.9 nereálné. Tomu bych věřil ještě u té 1.5 D ale u té 1.0 se mi to zdá moc málo. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 inak ešte tu musim dodat najnovši moj poznatok , možno vam to je zname ale nevedel som že spotreba stupne aj ked je menej oleja. mam vadne tesnenie pod vanou a pri dlhšich jazdach 400km mi trošku oleja ujde a mal som tak na spode merky(myslim v tej povolenej hladine) a mal som velku spotrebu dolial som olej a spotreba o5 nižšia čím si vysvětluješ svůj nejnovější poznatek? nějak mi to nejde do kebule..., motoru je v podstatě jedno,kolik je oleje ve vaně, potřebuje jen množství,aby byl dostatečně mazán a chlazen olejem--tzn., jestli je oleje mezi min. a max. jaký to má vliv na spotřebu paliva?? [upravil dne 25/12/10 22:26 ozzy56] Citovat
hanci.miso Odesláno 26. prosinec 2010 Autor Odesláno 26. prosinec 2010 Motoru je jedno lenže vačšie množstvo oleja sa zrejme aj lahšie chladi lebo okruh ma x litrov a vo vani večšie množstvo ktory je chladnejši lebo logicky večšie množstvo rychlejšie odobere teplo z toho čo sa vrati z okruhu, ale je to len hypoteza a možno aj tlaky su lepšie ale to neviem povedat lebo olej mi nepapa takže by to nemuselo mat vpliv ale možno aj ano boh vie len proste stalo sa to lebo mal som trošičku vyššiu a trapilo ma tak som skontroloval zakladne veci a oleja ubudlo lebo tesnenie pod vanou je blbe Citovat
hanci.miso Odesláno 27. prosinec 2010 Autor Odesláno 27. prosinec 2010 Panove tak po dnešnej obhliadke motora som zistil že alternator je od oleja a aj okolie remenice na kluke čo by to mohlo cca byt? podla mna semering Citovat
106sťák Odesláno 27. prosinec 2010 Odesláno 27. prosinec 2010 asi simering na vačce bo na klice,taky sem to měnil...měl sem to ochcaný jak ......po výměně pohoda Citovat
MIHUL Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 tesneni pod hlavou,u alternatoru jde mazaci kanal a vzdy to tam unika presne po bloku na alternator,a urcite gufero na klice dole,tam to pujde urcite drive nez co si myslis ty ze tesneni pod vanou... Citovat
Hafity Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Jak píše MIHUL - těsnění hlavy válců, u motorů řady TU je to úplná klasika.... Jinak s tím alternátorem ta spotřeba trochu souviset bude, zejména u tak malého objemu. Ale s tím olejem by to mělo být (pokud už) právě naopak.... Citovat
hanci.miso Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 no včera som zistil že mi zamrzlo auto :-D naštartoval vyšiel z dvorku a zaparkoval pred branu,zavrel som branu sadol do auta a skapalo, naštartovat už nešlo, dnes som dolial 15l nahriateho benzinu tak cca 25stupnov a auto naštartovalo a po chvili zase skapalo na treti krat som ho naštartoval držal na vyžšich otačkach a z vyfuku biely dim, z chladenia voda neubudla takže zrejme bola v nadrži, čo vy na to? a neni to tesnenie pod hlavou spod neho nič netečie bude to Gufero na kluke lebo ked som dal vrchny krit rozvodov všetko bolo OK, a alternator je ocakany len z boku nie z hora a blok len trošku ale k hlave až nie, čo stoji gufero na kliku? a ake je to presne lebo našiel som nejake 2 rozmery Citovat
hanci.miso Odesláno 29. prosinec 2010 Autor Odesláno 29. prosinec 2010 no tak je to už jasne tesnenie pod hlavou. voda v oleji a olej vo vode, k..va ked sa dari tak sa dari, vymenim si to aj sam alebo radšej nie? čo vy na to? Citovat
ozzy56 Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 od 17.35 hod. do 19.38 hod. velký obrat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.