Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zvažuji instalaci nezávislého topení, vzhledem tomu že už měsíc je u nás víc jak -5°C tak me to moc nebavi sedat do vymrzlyho auta.

zabýval se zvás někdo možností, nebo už mátě zabudováno nezavislé topení?

je lepsi teplovodni, nebo horkovzdušné?

ja sem se setkal v kamionech spis s horkovzdusnym a znackou Webasto, Eberspacher jsem skoro nevidel takze ani nevim co by bylo lepsi.

díky za vaše názory.

Odesláno

Webasto na ohrivani vodniho okruhu.Startujes uz teply motor je lepsi montaz nez horkovzduch.Spotreba paliva cca 0,5 litru na hodinu a vykon ohrevu vody 5,2 kW.Spotreba energie po nastartovani topeni cca do 40W.

Konkretne tvuj okruh by dokazalo zvladnout ohrat na 60 stupnu pri -5 za cca pul 20 minut.

Odesláno

tak ja sehnal fungl novy Webasto Thermo Top V z VW Touran i s potrebnym montaznim a jinym materialem za cca 7000, takze jako sehnat se da, samozrejme lepe to jde v lete, kdy je vetsi nabidka a mensi poptavka :D

Odesláno

Ferry a ty to i montujes? ci prodavas?

ja totiz nemam vubec predstavu kam by se to dalo v motorovym prosotru u 307 umistit.

ja sem na aukru nasel z Tourana 5kW, ale maji tam ze to je pro motory nad obsah 2.0

Odesláno

nene, ja se tim nezabyvam, montoval jsem si to jen sobe do auta a postavil jsem si na to diagnostickej kabel, jsem jen hobbybastler :D

vetsinou se to umistuje do leveho podbehu za predni naraznik, v tom vlakne, na ktere jsem daval odkaz nahore jsou nejaky fotky, jak jsem si to daval do svoji 406

Mel bych jen jedno doporuceni, radeji shanet Webasto typu Thermo Top C/Z nebo P, ty maji jednodussi ovladani (spinaji se privedenim +12V) a jsou vlastne urceny pro dodatecnou montaz.

Kdezto u toho nejnovejsiho typu V, ktery mam ja (davaji se prave do tech Touranu,Caddyn, taky do 407 apod.) je treba ridici jednotka (stoji cca 60Euro navic), pac to topeni se ovlada prikazy po sbernici W-bus, neni to ale neresitelnej problem, jen je treba pocitat jeste s nejakou investici navic.

EDIT: hmm tak koukam, ze v tom vlakne jsou ty fotky, co jsem daval smazany, nejspis nasledek toho padu celeho fora pred nekolika mesici, kdy bylo obnoveno ze stare zalohy, zkusim se doma mrknout do PC a pripadne fotky nahrat znovu

[upravil dne 20/12/10 13:57 Ferry]

Odesláno

Taky jsem nevěděl, kam by se to vešlo, nakonec jsem našel místo pod baterkou - před převodovkou. U 307 to bude tak stejný. Jinak eberspacher i webasto jsou podle katalogu dílů prakticky totožný, aspon u těch starších kousků. Hledal jsem to když mi nešlo zprovoznit to moje topení - ze štítku se nedalo zjistit :roll ani co je to za typ, jen výrobce - eberspacher.

Odesláno
tak ja sehnal fungl novy Webasto Thermo Top V z VW Touran i s potrebnym montaznim a jinym materialem za cca 7000, takze jako sehnat se da, samozrejme lepe to jde v lete, kdy je vetsi nabidka a mensi poptavka :D

A montoval jsi to do VW ???

Odesláno

Dobrý večer,potřeboval bych poradit.Mám vodní topení nezavisle v Peugeotu 806 Hdi někdy sepne jen větrak sam od sebe a pak vypne ale nehřeje to nemám tam žádne ovladaní na to nevím jestli to neovladá rid.jednotka sama nebo co a jak, poraďte prosím co stím dělat.Dik Jarek:(

Odesláno

To JarekB:

jj u 806 si to zapina RJ podle teploty, tohle topeni je urceny jen pro prihrev, neni urceny jako samostatne nezavisle topeni, chybi mu vodni pumpa, ale ta by se dala dodelat a dalo by se prestavet na dalkove ovladani, aby fungovalo jako nezavisle

to proc nehreje bude nejspis nejakou chybou, ucpany horak, spatne cidlo (napr. plamene), chce to pichnout na diag a vycist chyby, zrepasovat (nova tesneni, vycisteni horaku a topne komory) odzkouset a zase bude urcite fungovat

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...