jirka639 Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 zvažuji instalaci nezávislého topení, vzhledem tomu že už měsíc je u nás víc jak -5°C tak me to moc nebavi sedat do vymrzlyho auta. zabýval se zvás někdo možností, nebo už mátě zabudováno nezavislé topení? je lepsi teplovodni, nebo horkovzdušné? ja sem se setkal v kamionech spis s horkovzdusnym a znackou Webasto, Eberspacher jsem skoro nevidel takze ani nevim co by bylo lepsi. díky za vaše názory. Citovat
straki007 Odesláno 19. prosinec 2010 Odesláno 19. prosinec 2010 Webasto na ohrivani vodniho okruhu.Startujes uz teply motor je lepsi montaz nez horkovzduch.Spotreba paliva cca 0,5 litru na hodinu a vykon ohrevu vody 5,2 kW.Spotreba energie po nastartovani topeni cca do 40W. Konkretne tvuj okruh by dokazalo zvladnout ohrat na 60 stupnu pri -5 za cca pul 20 minut. Citovat
honza-v Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Kolik by ta sranda stála??? díky Citovat
straki007 Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 U koho jak. Kdyz davas nove tak kolem 30tis. Pouzite jde sehnat do 20tis. Plus prace:o Citovat
Ferry Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 pouzity se da sehnat kolem 5000 se vsim potrebnym Citovat
Benžík Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Tu mojí vykopávku jsem sehnal ještě o dost levněji, funguje ok. Citovat
Ferry Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 tak ja sehnal fungl novy Webasto Thermo Top V z VW Touran i s potrebnym montaznim a jinym materialem za cca 7000, takze jako sehnat se da, samozrejme lepe to jde v lete, kdy je vetsi nabidka a mensi poptavka Citovat
jirka639 Odesláno 20. prosinec 2010 Autor Odesláno 20. prosinec 2010 Ferry a ty to i montujes? ci prodavas? ja totiz nemam vubec predstavu kam by se to dalo v motorovym prosotru u 307 umistit. ja sem na aukru nasel z Tourana 5kW, ale maji tam ze to je pro motory nad obsah 2.0 Citovat
Ferry Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 nene, ja se tim nezabyvam, montoval jsem si to jen sobe do auta a postavil jsem si na to diagnostickej kabel, jsem jen hobbybastler vetsinou se to umistuje do leveho podbehu za predni naraznik, v tom vlakne, na ktere jsem daval odkaz nahore jsou nejaky fotky, jak jsem si to daval do svoji 406 Mel bych jen jedno doporuceni, radeji shanet Webasto typu Thermo Top C/Z nebo P, ty maji jednodussi ovladani (spinaji se privedenim +12V) a jsou vlastne urceny pro dodatecnou montaz. Kdezto u toho nejnovejsiho typu V, ktery mam ja (davaji se prave do tech Touranu,Caddyn, taky do 407 apod.) je treba ridici jednotka (stoji cca 60Euro navic), pac to topeni se ovlada prikazy po sbernici W-bus, neni to ale neresitelnej problem, jen je treba pocitat jeste s nejakou investici navic. EDIT: hmm tak koukam, ze v tom vlakne jsou ty fotky, co jsem daval smazany, nejspis nasledek toho padu celeho fora pred nekolika mesici, kdy bylo obnoveno ze stare zalohy, zkusim se doma mrknout do PC a pripadne fotky nahrat znovu [upravil dne 20/12/10 13:57 Ferry] Citovat
Benžík Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Taky jsem nevěděl, kam by se to vešlo, nakonec jsem našel místo pod baterkou - před převodovkou. U 307 to bude tak stejný. Jinak eberspacher i webasto jsou podle katalogu dílů prakticky totožný, aspon u těch starších kousků. Hledal jsem to když mi nešlo zprovoznit to moje topení - ze štítku se nedalo zjistit ani co je to za typ, jen výrobce - eberspacher. Citovat
straki007 Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 tak ja sehnal fungl novy Webasto Thermo Top V z VW Touran i s potrebnym montaznim a jinym materialem za cca 7000, takze jako sehnat se da, samozrejme lepe to jde v lete, kdy je vetsi nabidka a mensi poptavka A montoval jsi to do VW ??? Citovat
Ferry Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 to straki007, ne mam to ve svoji 406tce, proc ? Citovat
straki007 Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 jen tak.Ze to mas asi bez busu jeste.Protoze na VW webastama te muzu zasypat :D Citovat
Haryk Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 http://sk.aukro.cz/listing.php/search?string=webasto&category=0 Citovat
straki007 Odesláno 20. prosinec 2010 Odesláno 20. prosinec 2010 Akorat pozor aby topeni nebylo urcene pro prihrev vody. V tom pripade tam bude muset dalsi odul za bura.. Citovat
PítrR Odesláno 22. prosinec 2010 Odesláno 22. prosinec 2010 Zdravím. Jen malou poznámku. Pracuju ve firmě která montuje nezávislá topení Eberspacher i Webasto tak jestli by byl zájem rád poradím. P.R. Citovat
Návštěvník Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Dobrý večer,potřeboval bych poradit.Mám vodní topení nezavisle v Peugeotu 806 Hdi někdy sepne jen větrak sam od sebe a pak vypne ale nehřeje to nemám tam žádne ovladaní na to nevím jestli to neovladá rid.jednotka sama nebo co a jak, poraďte prosím co stím dělat.Dik Jarek:( Citovat
Ferry Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 To JarekB: jj u 806 si to zapina RJ podle teploty, tohle topeni je urceny jen pro prihrev, neni urceny jako samostatne nezavisle topeni, chybi mu vodni pumpa, ale ta by se dala dodelat a dalo by se prestavet na dalkove ovladani, aby fungovalo jako nezavisle to proc nehreje bude nejspis nejakou chybou, ucpany horak, spatne cidlo (napr. plamene), chce to pichnout na diag a vycist chyby, zrepasovat (nova tesneni, vycisteni horaku a topne komory) odzkouset a zase bude urcite fungovat Citovat
PítrR Odesláno 29. prosinec 2010 Odesláno 29. prosinec 2010 Zdravím. A jaké topení tam Máš? Ebra nebo Webasto? Diagnostika není problém. Ale problém je ta Ostrava. Jinak Ferry naprostá pravda. P. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.