Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 Pata:jj presne tak tu verzi jsem sehnal jen jednou a apk jsem to daroval škole...a nedavno jsem si to chtel jen tak nainstalovat a uz jsem tuto verzi nenasel... Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Dadadavid: klidně se na mě obrať, jak to vypadalo? Jména jako Fedora, Suse, Ubuntu, RedHat, Slackware? Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Dadadavid: http://www.ubuntu.cz/ můžeš vesele stahovat Citovat
Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 Pata:a urcite tam nebudou prikazový radky??ja jsem jinak v koncich jinak díky Citovat
Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 Jde nainstalovat ten Linux tak,abych neprisel o xpčka a zaroven mi to nijak nezpomalilo pocitac,abych videl ty Linuxy na plny vykon? Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Dadadavid: je tam grafické rozhraní, ale jestli tomu nehovíš, tak pak bych to raději neinstaloval. Přecejen potřebujes rozdělit disk a vytvořit dva oddíly, které nejsou ve Windowsech podporovány. Nevím jak moc se v PC vyznáš, ale klidně si můžeš rozhodit spouštěč XPček a půjde ti jen Linux... Prve o tom něco načti... Edit: studuj, nebudem to tady spamovat: http://wiki.ubuntu.cz/ [upravil dne 24/12/2010 20:25 Pata] Citovat
Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 Jo tak disk rozdelit na vice sektoru atd to mi jde..ja jako delam s PC dost,ale linux je pro me velka neznama... Citovat
MrChodny Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Dadadavid: kdyz delas dost s pocitacama, dej si do kompu jeste jeden disk a ten s windowsama odpoj. Pak si nic nepokazis. Pocitej s tim, ze jakmile neco neklapne, stejne skoncis v konzoli. Ubuntu je ale distro, ktere nainstaluje i cvicena opice a pokud nemas nejaky exoticky HW, bude to fachat lip nez XPcka/Visty co se tyka softu a ovladacu. Pouzival sem to na desktopu roky (zacinal jsem na Mandrake a skoncil na Gentoo a Ubuntu), i na notesu jsem to mel, ale stejne sem musel kvuli praci prejit zpet k Windows a uz sem tam zustal. Ale na Linux na serverech nedam dopustit. Mam ho i v htpc. Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 MrChodny: sice podpora HW dost vzrostla, ale třeba moje grafika zase! jede na nesvobodných ovladačích. Problémem je, že co nejde hned a samo, laik těžko sám opraví... s druhým diskem je to dobrý nápad, i když mi by vadilo, že se nedostanu k datům Citovat
MrChodny Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 taky jedu na htpc na nesvobodnych ovladacich (nvidia) kvuli akceleraci videa, ale nijak me to neomezuje Citovat
Dadadavid Odesláno 24. prosinec 2010 Autor Odesláno 24. prosinec 2010 Tak hw mam klasiku grafika od Nvidia,mainboard Gigabyte ,procesor od Intelu...Harddisky mam 2 a tak se mi nechce zapojovat dalsi a navic tu volnej zadnej nemam,jen par rozbitych...stejne brzo budu preinstalovavat win tak to mezitim zkusim nainstalovat a uvidim... Citovat
Pata Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 MrChodny: sypu si popel na hlavu -> nesvobodné ovladače na moji grafiku si nerozumí s novou verzí Xxek Napsal jsem blbost. Citovat
MrChodny Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Pata: ja tam mam starsi ubuntu 9.10 a uz ho neaktualizuju, protoze tam mam doinstalovany soft i mimo repozitare (kompilovany). Mam tam i VMWare server, ktery je potreba kompilovat proti aktualnimu jadru, takze sem se na to po par aktualizacich, kdy vysel novy kernel, ale vmware se nedal proti nemu zkompilovat, vykaslal. Kdyz neco funguje, nehrabu do toho Citovat
MilanF1 Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Když jsem si pořídil stolní pc s Atomem, nechtělo se mi kupoval systém (však pc stálo 1700 Kč). Zkusil jsem Ubuntu. Říkal jsem si, na net mi to bude stačit. Nebylo to špatné, jenom kvůli jedné věci jsem si raději koupil za čtyři kila licenci XP. Když jsem se chtěl přihlásit na aukro, tak i po zadání správného hesla mě to nechtělo pustit, tak jsem \"odpověděl na otázku\" a zadal heslo nové - vlastně to samé. Říkám si OK. Pak jsem šel na aukro na ntb (XP) a přihlášení opět nešlo, musím jsem opakovat proceduru s novým heslem Dost otravné. Nicméně proti Linuxu nic nemám, jen toto bylo tou největší překážkou. Citovat
MrChodny Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 MilanF1: jsem si jisty, ze to nijak s linuxem nesouviselo Zvlast, pokuds pouzival jako vychozi prohlizec Firefox. Citovat
Vítek1 Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 da se udelat dual i bez vytvareni oddilu primo na cd ubuntu je ta moznost. Nainstaluje se to primo do Winu jako program o velikosti kterou si zvolis. Na zkouseni to staci a linux je dost prijemnej na uzivani rek bych ze mozna lepsi nez Win. Citovat
MilanF1 Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Já nevím, jaký prohlížeč byl na Linuxu, ale na XP jsem FF určitě neměl. Nejspíše jsem jel na Chrome, pokud v té době byl. Jinak jsem jel na Opeře. Ale souvislost tu s linuxem tu byla (nebo blbým prohlížečem v něm). Prostě mi to nebralo heslo, musel jsem vytvářet nové, dokonce mi do e-mailu přišlo to heslo a já ho dal kopírovat, tak mi na druhém systému nešlo! Takže nebyla chyba třeba v Z/Y nebo ,/. ... diakritiku v heslech nemám. Já jsem ten proces nových hesel opakoval asi deset krát, pak mě to přestalo bavit a hledal jsem, jak nejlevněji sehnat wokna. Generace heslo v XP - nešlo v linuxu generace hesla v linuxu - nešlo na XP Citovat
MrChodny Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 MilanF1: je to nesmysl. Nesjpis melo aukro svoje dny a ty ses akorat trefil. Prohlizece jsou na vsech platformach, co se tyce techto zakladnich veci jako prihlaseni, uplne stejne (pouzivaji se jadra Gecko (mozilla) nebo WebKit (chrome, konqeror, safari) + Opera). Navic pokud pouzivas heslo bez diakritiky, neni co resit. Citovat
Y2K Odesláno 25. prosinec 2010 Odesláno 25. prosinec 2010 Dadadavid : Nainstalovat Linux tak aby sli aj oknowsi nie je nic zlozite. Treba mat druhy disk, respektive jeden rozdeleny na dalsiu particiu pre istotu. Da sa to nainstalovat aj tak ze staci mat jeden disk a linux sa nainstaluje na volne miesto tej particie, on si sam vytvori sebe potrebne particie. Len treba vediet pri instalacii linuxu co clovek robi aby nezmazal uz existujuci oknows. Takze ak mas nainstalovany oknows, iba vlozis CD Linuxu a pri bootovani das samozrejme citat z neho a nainstalujes. Linux ti sam spravi \"vyberac\" operacneho systemus, tzv: GRUB no a ten nabehne po spusteni pocitaca a tam si mozes vybrat ci oknows alebo Linux Mam to tak skoro na vsekych PC Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.