Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Hojte kuci, mám problémeček. Vyměnili mi žhaviče a museli sundat nějaký vodní hadice a výměník u vzduch. filtru. A teďka se mi to nechce nějak zahřát, za jízdy se dostanu na nějakých 80 stupňů, ale jak stojím tak to klesne na 70 stupňů, přitom se mi to vždycky drželo na devadesátce. Nevíte jestli tam je někde nějakej odvzdušňovák? Nebo co s tím

Odesláno

Tak já to řešil na 2,2Hdi,ale myslím ,že určo budeš mít odvzdušnovák na termiku a mrkni do toho vlákna níže mi ještě někdo radil na chladiči,ale z toho mi nejde ani kapka.

Nechal jsi to na místě řádně zahřát,aby sepnul větrák a pak odvzdušnoval?

Odesláno

zahřeju to tak na 80 stupňů, našel jsem tři odvzdušňováky 1. na termostatu 2. na radiátoru u vzduch. filtru. 3. na chaldiči. Niz z toho nepomohlo. Objednal Jsem si na zítřek termostat, tak uvidím.

Odesláno

A když to natočíš a necháš stát aby se to zahřálo,máš hadici od termiku k chladiči studenou? Nebo se Ti pomalu ohřívá? Musí být studená a když termik otevře ,tak se zahřeje,ale na místě to trvá krapet déle. A chce to nechat až sepne ventilátor. V tomhle počasí ale nejlepší tak v garáži.

Odesláno

byla vlažná, aji když sem to projel a pak držel trošku pod plynem tak to vylezlo na osmdesátku. Asi jedině ten termostat. I když je mi to divný, dokud jsem neměnil žhaviče a neupustila se voda tak to bylo na devadesátce.

• O 4 týdny později...
Odesláno

já když jsem to auto koupil tak jsem měl stabilních 90 pak jsem zjistil že teče chlazení - nakonec se ukázalo že na třech různých místech. Jedno z nich byla i centrální nádobka, omlouvám se ale napamatuju si přesně jak se to jmenovalo zkrátka místo, kde je umístěno i čidlo teploty kapaliny, chtěli za novou bez čidla asi 6k tak jsem si sehnal asi za1500 na aukru i s čidlem no a v servisu (Citi car v holešovicích VELMI nedoporučuju) to vyměnili i s tím čidlem od tý doby to blbne - myslím že chyba musí být v tom čidlu, které zjevně řídí i AUTO režim klimy - dokud se čidlo nerozhodne že je voda teplá tak netopí. Abych to zkrátil zkusím nechat vyměnit čidlo a myslím, že problémy s 60-70 stupni zmizí, nezdá se mi že by se ty motory mohly chladit tak rychle.

P.S. jsou dny kdy to je tak jak předtím, tedy stabilních devadesát i když stojím se spuštěným motorem tak proto myslím že čidlo

Odesláno
Hojte kuci, mám problémeček. Vyměnili mi žhaviče a museli sundat nějaký vodní hadice a výměník u vzduch. filtru. A teďka se mi to nechce nějak zahřát, za jízdy se dostanu na nějakých 80 stupňů, ale jak stojím tak to klesne na 70 stupňů, přitom se mi to vždycky drželo na devadesátce. Nevíte jestli tam je někde nějakej odvzdušňovák? Nebo co s tím
mne to taki tak chladi 70,a 80 a nic a přitom sem jel po dalnicy 170km hodinu a teplota jen do 80 tak ja skusim termostat už mam koupenyj jenže nemužu povolit jeden šroup:myslim:(
Odesláno

takže jak to tady tu tak jsou tam ty 2 větraky uplně zbytečne:Dale velice divne je proč všem se to drži pod 90 stupnema a ani za boha u se zakrytym chladičem to nevyleze vyše..zlata naše felicie topi po cca 700metrech a po 1,5km maš saunu:aut

Odesláno

Podle mě, je to slabost všech dieslů, oproti benzínům. Co jsem se kde dočetl, tak dieselový motor spotřebovává podstatně více tepla něž benzinovýa tím se pomaleji a méně zahřívá.

Odesláno

Přesně to říká náš mladej, zlatá felušenka, tam je teplo hned. Mě ta teplota nevyleze nahoru ani v létě stále se drží někde mezi 50ti a 70ti st (ono se to podle toho digitálu blbě poznává).

Ale je pravda že Renault mi také blbě topí a to je to benzín, takže možná ti Francouzi mají jiné klima.

Ale dečku na chladič jsem nezkoušel, podle mě když je v pořádku termostat tak je stejně na nic, protože by měl pustit vodu do velkého okruhu až když je teplá.

Odesláno

Já si teda taky myslím, že ty dečky a jiné překážky před chladič jsou nesmysl, ty se dávaly na staré škodovky, tatrovky... Novějším autům to asi nemůže dělat moc dobře, ale třeba se pleteme.

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Zdravím všechny,

Mám problém s ohřátím motoru.Je to moje první zima s P807 tak se chci zeptat jestli je to normální nebo je někde chyba, že při -3°C jsem motor ohřál max. na 80°C a při plném výkonu větráku topení mi teplota spadla na 70°C.O víkendu jsem na zkoušku dal před chladič deku a auto jsem ohřál na 90°C po zhruba 20km jízdy.Když Auto bylo ohřáté na 70°C tak hadice od topení byla teplá a vrchní hadice od chladiče studená tak jsem usoudil,že termostat bude asi OK.

díky

Odesláno

Už sa to riešilo aj minulý týždeň v tomto vlákne:

Je možné že máš poruchu na prihrievači ,ktorý napomáha k lepšiemu a rýchlejšiemu dosiahnutiu a udržaniu teploty chl.kvapaliny.

Odesláno

Mě začala zlobit, teď teplota taky. Třeba po projetí zatáčky, nebo při rozjezdu spadla ručička teploty na nulu a po chvíli jízdy jak na tři válce, nebo zvuku studeného motoru zas naběhla. Můj servis na dvou diagnostikách, kdy řešili i stahovačku u řidičových dveří nic nenašli. Teď jem se vrátil ze servisu, co jsem náhodou našel na netu- nejblíž k mému bydlišti. Diagnostika při měření teploty ukázala výkyv od 50 - 30st/C. Výsledek je prý častá závada u těchto vozů - čidlo teploty. Po výměně za 480,-Kč vše v pořádku. Na konec odstranil i závadu stahovačky tím, že na diagnostice bez šance. Vyřešeno tím, že vytáhl el. v gumovém pouzdru ze sloupku u dveří a okno bylo opraveno, zase el. vrátil a chodí jak má. Takže mě to dohromady stálo 1000,- i s poděkováním, za to, že jsem nemusel hned kupovat za tisíce novou stahovačku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...