Bizzi Odesláno 26. prosinec 2004 Odesláno 26. prosinec 2004 Kucíí (a holkíí) myslite, ze bych mohl narvat na P406 R17 kola s nejakyma nizkoprofilovejma gumama, nebo se tam proste nevejdou? diky moc Citovat
mk405 Odesláno 26. prosinec 2004 Odesláno 26. prosinec 2004 mohl zaleží na té gumě. narval by jsi tam možná i větší s nějakou šlupkou, ale osobně bych šel tak do R16 a s porfilem pneu bych nešel mín jak na 50. další aspekt by měl být poměr šířka pneu / výkon motoru, ET atd. a neposlední řadě cena. mk:papa Citovat
Bizzi Odesláno 26. prosinec 2004 Autor Odesláno 26. prosinec 2004 me jde o to ze je muzu mit pekny a za levno:o) Mam 2l benzin. jaky ET? spotreba bude asi o moc vetsi ze?)) Citovat
romo11 Odesláno 26. prosinec 2004 Odesláno 26. prosinec 2004 V kazdom pripade by si nemal menit obvod kolesa. Cize ked das vacsi disk, musis dat nizsi profil pneu. Ja mam napr. seriovo 195/65/15 - taketo mam teraz aj zimne gumy. Na leto davam 225/45/17. Vyzera to efektne, v zakrutach to sedi ako prilepene akurat to je trochu citit na komforte pruzenia. Ale to zase na P 605 neni citi tak dramaticky ako keby si to dal na Fabku. Skus si pozriet link: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html Najdes tam vhodnu alternativu k tym svojim seriovym. Je uz len na tebe akou cestou sa vydas. Sirka pneu je limitovana len miestom pod blatnikom. Pol litra na spotrebe nehraje az taku rolu aspon u mna nie. Citovat
Bohumil Odesláno 26. prosinec 2004 Odesláno 26. prosinec 2004 Nebo zkus tohle : VÝPOČET OBVODU KOLA - Konkrétní výpočet hodnot alternativních (ekvivalentních/větších) rozměrů pneumatik (procentuální rozdíl) http://www.e-pneu.cz/rozmery_pneu.php Citovat
Bizzi Odesláno 26. prosinec 2004 Autor Odesláno 26. prosinec 2004 tak jako ono jde o to ze kdyz tam mam ty 15 tak je tam jeste mista dost... ja jen jestli mel nekdo zkusenosti, abych to tam zbytecne netlacil:o) ale diky moc, www sou to fatk dobry:))) Citovat
mk405 Odesláno 27. prosinec 2004 Odesláno 27. prosinec 2004 nejlepší bude když napíšeš jaké tam máš těd (např. 195/65R15 ET20) pak se hozvíš víc:P. mk:papa Citovat
Wasabi Odesláno 29. prosinec 2004 Odesláno 29. prosinec 2004 znám někoho kdo má na 405ce 225/45 17\" a vypadá do cool Citovat
Dave_k Odesláno 30. prosinec 2004 Odesláno 30. prosinec 2004 A není náhodou potřeba přitvrdit tlumiče a pružiny, když tam dáváš obvodově větší kolo? Aby se to neopřelo do podběhu na děrovatější silnici, a že jich u nás není málo. Citovat
romo11 Odesláno 30. prosinec 2004 Odesláno 30. prosinec 2004 Nedavas tam vacsie koleso, len vacsi disk a tomu umerne nizsi profil pneumatiky. Obvod kolesa by mal ostat zachovany kvoli presnosti tachometru. Na to su tie tabulky na prepocet obvodu kolesa Citovat
Dave_k Odesláno 30. prosinec 2004 Odesláno 30. prosinec 2004 Jasne, ale on pise ze tam kolem kola je dost mista, tak si podle toho myslim ze to chce vice vyplnit. Citovat
white Odesláno 31. prosinec 2004 Odesláno 31. prosinec 2004 Taky mam v planu příští rok 17tky. To vypadá na 406 fakt hezky. Ale i to je věc názoru. Najdou se tu i tací co řeknou, že estetika a funkčnost nejdou dohromady. :-) Už jsem viděl na 406tce dokonce i 19tky ale byla to jen fotka. Takže nevím jestli to bylo upravené i jinak. Ty 18tky jsem viděl ve skutečnosti a vypadalo to dost dobře. Ale přejedeš hlubší kanál nebo nejakou dírunebo odrubník a jsou v pí**. Citovat
Bizzi Odesláno 1. leden 2005 Autor Odesláno 1. leden 2005 dave_k jo prave ze kdyby byli o trosku vic, vubec by me to nevadilo, bo ty 15 195/65 mi tam prijdou strasne malicky, takovy zapadly... takze kdyz tam dam vetsi, asi to bude chtit tvrdsi tlumice co? a jak je to s tema km? kde a jak bych si s tim musel pohrat? a myslite ze by to pak jezdilo i rychlejc, kdyz bude vetsi obvod kola? Nebo se to na ukor vykonu srovna? a spotreba? o kolik cca vetsi? jak u vyslechu co :cool: Citovat
romo11 Odesláno 1. leden 2005 Odesláno 1. leden 2005 Ja si myslim ze ked das vacsie kolesa, teda vacsie obvodom, pojde ti auto rychlejsie, ale bude to na ukor akceleracie. Ako keby si zmenil staly prevod v diferaku...pojdes v konecnom dosledku rychlejsie, ale tazsie ti to pojde do otacok. Ak sa mylim opravte ma. Citovat
mk405 Odesláno 2. leden 2005 Odesláno 2. leden 2005 jj, 17\" jsou krásné ale bál bych se abych je nemusel každou sezonu kupovat nové a ty šišaté vyhazovat, to musí každý zvážit sám po jakých silnicích jezdí. jinak větší kolo = delší ujetá dráha na 1 otáčku, takže při stejných otáčkách jede pak auto rychleji, maximální rychlos se taky zvětší (tachometr ale ukazuje dle původních kol) ale s většími koly taky trošku zleniví motor. Citovat
Kralda Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Já mám 16\" 205/55. Od 17\" mě zrazoval můj dvorní mechanik u Peugeota. Jdou tam dát, ale všechno ostatní se víc namáhá a trpí. Zlatá cesta 16\". Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.