Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

hele tak dnes mi to nefoukalo.... Sorry ale mám to týden co to tedy jezdí a ono to fakt žije svým životem... Nezbude mi než si zvyknout!

Odesláno

TAk mi nedalo šel jsem to taky vyzkoušet a taky mi to nejde :bojim Ale jsem si na 100% jistí že kým nebyli mrazi tak mi to chodilo na 100%, ještě když jsem to dal na + bylo slyšet jak se přidá ten přídavný ventilátor. Nc jsem nedělal z vozem, pojistka je dobrá. Takže asi opravdu to žije svím životem.:myslim Musíme si zvyknout, no:fnuk

Odesláno

Já ti mám právě pocit, že to je fakt jen ovládání klimatizace, tedy chlazení nikoliv topení. Prostě dokud to nemá chladit tak to nefouká.

Odesláno
Já ti mám právě pocit, že to je fakt jen ovládání klimatizace, tedy chlazení nikoliv topení. Prostě dokud to nemá chladit tak to nefouká.

To je asi taky možné.:myslim Ale kdo nám to potvrdí? Jak jsem psal, když nebyli mrazi a zima, tak mi to šlo.

Odesláno

vcera jel do mostu a stavel na malou kdyz jsem vystupoval tak jsem mel spustene ty ventilatorky dozadu a makali jak vztekli fuceli a teplota nastavena na 23 C tak nevim jeste jsem dal ruku na sloupky a ztech to taky foukalo tak nevim ale to auto vzdy zije svym zivotem

Odesláno

Tak změna. O víkendu, kdy bylo venku cca od 0 do 2 stupňů ,tak mi fukare vzadu fungovali na 100%. Jak přidání na + tak na -. Bylo krásně slyšet přidání ventilátoru a foukání docela pořádně. Ta:Dkže to funguje možná jenom při + teplotách.:myslim Ale funguje to

Odesláno

Tak dnes byla venku teplota 5 stupňů a rozfrčeli se mi pomocné ventilátorky. Héééj ono si to fakt žije svým životem :aut:P:o:myslim:mad: Nu...Peugeot je plný překvapení !

Odesláno

Ja som to skúšal cez víkend pri cca -8°C a zadné ventilátory fungovali normálne - reagovali na + -, zdalo sa mi ale viac tepla resp. väčší tlak vzduchu bol pri nastavení \"na nohy\".

Odesláno
Ja som to skúšal cez víkend pri cca -8°C a zadné ventilátory fungovali normálne - reagovali na + -, zdalo sa mi ale viac tepla resp. väčší tlak vzduchu bol pri nastavení \"na nohy\".

Přesně tak. Dnes mi to fungovalo taky normálně při cca -3 C.

Závěr : funguje to jak chce. :bacha

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, mám dvě 807, u té první (r.v.2004) jsem stejnou závadu reklamoval po 2 měsících, nevím co udělali v servisu, ale od té doby to vzadu fouká, jak má ( i když jeden z těch ventilátorků už trochu píská). A vůbec to nesouvisí s teplotou okolí ani s nastavenou, pokud zapnete tlačítko REAR a vzadu na ovladači na sloupku nastavíte PLUS, tak to vzadu fouká na max bez ohledu na automatiku. U druhého auta (r.v.2009) mám stejný problém, jen jsem ještě nebyl schopen to nahlásit v servisu... Takže je to bolest našich 807ček. Ale vím, určitě, že nic v kabině neměnili, takže možná jen ty pojistky. Až se dokopu do Sokolova na garančku, tak dám vědět jak jsem dopadl.

Odesláno

pojiskama to nebude,pokud to jde při vyšší teplotě. A jestli Ti pískají ty motorky tak se nediv,u těhle modelů se stále něco utahuje,maže šteluje... Jsou to rozmazlenci !!!!:super:mrk:papa

Odesláno

Hele a co když to je celé tím že aktivuješ dětskou pojistku pro blokování zádních oken? Když je otvírání oken vzadu blokováno tak je blokováno i ovládání vzadu klimačky a když je povoleno tak funkguje i toto ovládání???

Co vy na to?

Návštěvník
Odesláno

Onehdá jsme jeli lyžovat a vzadu foukání fungovalo, jen když jsem nastavil vepředu foukání do kabiny. (prostřední knoflík na tom ovladači)

Odesláno

To si myslím, že spíš jen ovlivní množství vzduchu který je jinak rozdělován do všech otvorů a není to tak znát jako když dáš jen prostředek. Ale to sepnutí těch ventilátorků to neovlivní.

Návštěvník
Odesláno

JJj. máš pravdu, teď jsem to byl zkoušet a zadní ventilátor mi běží při všech možnejch nastavenejch kombinacích větrání. Zkrátka ať jsou klapky jakkoliv, tak po zmačknutí vypínače se rozjede, to je slyšet.

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Ahoj, mám dvě 807, u té první (r.v.2004) jsem stejnou závadu reklamoval po 2 měsících, nevím co udělali v servisu, ale od té doby to vzadu fouká, jak má ( i když jeden z těch ventilátorků už trochu píská). A vůbec to nesouvisí s teplotou okolí ani s nastavenou, pokud zapnete tlačítko REAR a vzadu na ovladači na sloupku nastavíte PLUS, tak to vzadu fouká na max bez ohledu na automatiku. U druhého auta (r.v.2009) mám stejný problém, jen jsem ještě nebyl schopen to nahlásit v servisu... Takže je to bolest našich 807ček. Ale vím, určitě, že nic v kabině neměnili, takže možná jen ty pojistky. Až se dokopu do Sokolova na garančku, tak dám vědět jak jsem dopadl.

Doplnění z dneška: Zadní ventilace u novýho auta si fakt žije po svém, někdy reaguje na ovladače vzadu, někdy ne... naprosto náhodně. Servis mám v plánu do konce března, mj. zase klepe jedna stabilizační tyčka (nejto 28.000km). Na starým pažoutovi (najeto 150.000km) už mám třetí sadu...

Odesláno

Já s tím byl v peugeotu a tam mi řekli, že prej ty ventilátory pískali tak to lidi odpojovali. Jinak prej odcházijou ty přídavný motorky, většinou pravej. No rypat se v tom, sem je nenechal, bo bych se nedoplatil. Kouknu na to, až bude teplo co s tím je, ale jestli jsou vřiti tak to řešit nebudu, jestli odpojený tak to zkusím dát do kupy.

Odesláno

Doplnění z dneška: Zadní ventilace u novýho auta si fakt žije po svém, někdy reaguje na ovladače vzadu, někdy ne... naprosto náhodně. Servis mám v plánu do konce března, mj. zase klepe jedna stabilizační tyčka (nejto 28.000km). Na starým pažoutovi (najeto 150.000km) už mám třetí sadu...

To MANSTER : Ty máš tyhle jezdící neúrody dvě? :mrk Ty jsi kaskadér s nervama !!!:roker:papa :papa :papa

Odesláno
Ono to topení funguje celkově dost omezeně. Zastánci Peugeota mě asi ukamenují.ˇPopíšu modelovou situaci jak by měla a jak funguje topení.

V autě je 8 st, já si nastavím auto a teplota 21 st. Ale auto topí nějak středně a i když se voda zahřívá, fouká stále stejně. Když ale přidám nastavenou teplotu třeba na 27 st, tak bez ohledu na to jak horký vzduch jde z otvorů začne ventilátor víc funět. Při zadání auto prostě točí nějaké střední otáčky bez ohledu na teplotu vody.

Oproti tomu u vyspělých aut (třeba i u Renaultu ) to funguje tak, že i když nastavím 27 tak dokud se voda neohřeje tak funí velmi málo (kromě režimu čistý výhled) a když se voda nahřeje tek začne funět hodně dokud nedosáhne dané teploty a to bez ohledu zda je nastaveno 21 nebo 26 st. Takže není potřeba jako u P dávat na počátku 27 st, ale je možné nechat stále oněch 21 a auto je vyhřáto za stejnou dobu.

Tak jsem včera vyzkoušel jak funguje automatická klimatizace a musím říct, že funguje výborně. Jestli MotoMotovi funguje jak píše, tak tam má něco špatně. Vyzkoušel jsem velice podobnu situaci jakou on popisuje. Venkovní teplota 2°C, v autě nastaveno 20°C řidič a 22°C spolujezdec. Nataveno \"auto\", ručně vypnuté chlazení (hvězdička), zapnuto \"Rear\" (foukání dozadu). Po nastartování foukal vzduch jen velice málo a řekl bych, že jen na okna, po zahřátí motoru na necelých 50°C (chvíli poté se ručička z padesátky odlepila) začal vzduch plynule foukat víc (bylo to slyšet) a když se teplota přiblížila k nastavené, tak zase začal vzduch postupně foukat méně. Takže přesně tak jak by to mělo být.

Abych se taky vyjádřil k tématu. Zadní ventilátory mi taky fungují tak jak mají. Po zapnutí \"Rear\" to vzadu fouká podle toho jak to funí vepředu a dá se to vzadu regulovat +, - i úplně vynout. Množství vzduchu, který se dozadu dostane je závislé i na tom, kam mám vepředu nastaveno foukání (nahoru, doprostřed, dolu).

[upravil dne 20/3/11 10:37 Bigbadjohn]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...