Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Blbne venkovní teploměr


PetaaS

Recommended Posts

Čau chlapi,

poslední dobou mi nějak blbne venkovní teploměr na mojí 407SW 1.6HDi. Když nastartuju, tak ukazuje dobře, ale po chvíli (5-10 min) to vyleze na nějakých +10 °C, a to i teď když bylo pod mínus 10 °C.

Nevíte někdo čím by to mohlo být:myslim? Předem díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
meli jsme to zrcatko s HonzouZ cely rozdelany :)

Keď ste mali to spätné zrkadlo celé rozobrané, neprišli ste na to ako by sa dala odstrániť vôla na tom kĺbe? Mám totižto vôľu na pravom spätnom zrkadle a bol bi som rád (určiťe bi to pomohlo aj ostatným) ak bi sa to dalo dopraviť doma a neriešiť to hneď výmenou celého späťáka. Ten farebný plastový kryt som mal dolu ale neviem ako ďalej, ten kĺb je tam nanitovaný a tak som to ďalej nerozoberal.

post-27076-14109614210452_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jo,musi se ty dva nitky odvrtat a pak to nahradit sroubem stejnyho prumeru,pak to muzes postupne rozebrat... Co se tyce vule,tak to jsem neresil,mel jsem jiny problem a to ten,ze kdyz jsem zrcatko odemykal,tak se mi nezastavilo v urcitem miste,ale odklopilo se tak,ze se uplne vyvratilo,tak jsme mysleli,ze tam asi bude neco zlomene,ale nebylo nic,bylo to podlozkou,ktera je az na spodni casti zrcatka,je specialne tvarovana a zdala se nam,ze je jinak pokroucena,tak jsme ji trochu upravili,tak jak by mela asi vypadat a ono to pomohlo :) Takze,jestli ma nekdo podobny problem,tak poradit muzem jen v tyhle veci :)

btw a kdyby nekdo chtel,tak mam borca,co ma veskery veci na Peugeot 407 jak sedan, tak SW od plechariny po interier

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čau chlapi, tak teď mi to čidlo zas několikrát fungovalo, tak jak má, ale dnes po zahřátí opět stejný problém. Při teplotě kolem -7 °C mi to ukazuje plus 9 - 15°C. Bavil sem se s jedním elektrikářem z práce a ten mi říkal, že když to ukazuje střídavě dobře a špatně, tak čidlo by mělo být OK (jinak by neukazovalo dobře nikdy). Dle kolegy elektrikáře by problém měl být buďto někde špatný kontakt nebo odizolovaný a zdeformovaný káblík.

Proto se Vás znalých elektriky v P407SW ptám, kudy tén káblík vede a kde je největší pravděpodobnost jeho deformace.

Předem všem díky za případné rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

caute, ja mam tiez podobny problem, vonku je -5 a mne ukazuje aj -30. uz som raz menil teplomer a islo to ok asi 4 mesiace. potom raz po nastartovani prestal uplne fungovat a po chvili mi nabehlo -40 stupnov. a od vtedy to zase blbne. pojdem to dat reklamovat ale momentalne nestiham tak uvidim co mi potom povedia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

ja jsem u mého P307 zpozoroval ,že se tak děje vždy, když zapnu výhřev zadního skla spolu se zrcátky tak mi teplota spadne o cca 15 stupňů dolů. Myslím že je špatný el. spoj na skle zrcátka a když se do něj pustí 12V pro ohřev tak to elektricky ovlivní i měření venkovní teploty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...