Koubis88 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 čauves lidičky, mám rádio RD4 s MP3, a na displeji se mi zobrazi ligi mp3, ale pak to píše TRACK 1/29 a pod tím jede název písně nebo nic... Jak změním to TRACK 1/29 aby tam byl název jak to mám pojmenovaný na CD? díkes... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascall007 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 čauves lidičky, mám rádio RD4 s MP3, a na displeji se mi zobrazi ligi mp3, ale pak to píše TRACK 1/29 a pod tím jede název písně nebo nic... Jak změním to TRACK 1/29 aby tam byl název jak to mám pojmenovaný na CD? díkes... riesil som to aj ja je to v niektorom vlakne musis napalit cd aj s cd textom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koubis88 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Jak to udelam??? Ja to vypalil normalne jako MP3 cd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King81 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Neviem v akom programe vypalujes, ale ked v nom mas uz vybrane pesnicky, musia mat svoj nazov. Nesmu sa vo vypalovacom programe volat napr. Track 1, atd. Proste ich tam ked-tak premenuj. [upravil dne 30/11/10 10:36 King81] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brizan Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Nevím jestli ne nepletu ale nejde dělat texty skladeb jen u Audio CD? MP3 se přeci vypalují jen jako datový disk a tam tuším (alespoň v neru) tato možnost není. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
King81 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Ani ja si nie som isty, ale nech to chlapec vyskusa a uvidi:mrk a podeli sa s nami o nove zazitky:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brade Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 CD text je pouze u audio-cd. Kamarád má RD4 MP3 a při normálním datovém disku (ty jsi určitě zvolil vypalovat hudbu a ne data) se mu tam texty zobrazí Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 mne sa nezobrazi... CD text vyskusam, aj ked sa mi zda ako audio v dnesnej dobe vymozenosti dost nevyuzitelne... nazvy skladieb u data cd s mp3 vidm len ked zoznam vylistujem... ak zoznam skovam, vidim len track3/21 napr... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koubis88 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Je pravda, ze jsem v Ashampoo vypaloval jako MP3 Disk... Takze to zkusim jako Datovy disk.. a večer napisu jak jsem dopadl... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 ved mp3 disk je to iste co datovy... v podstate mp3 disk neexistuje... existuje len datovy disk s mp3 skladbami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
expeeert Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Nevím jestli ne nepletu ale nejde dělat texty skladeb jen u Audio CD? MP3 se přeci vypalují jen jako datový disk a tam tuším (alespoň v neru) tato možnost není. Neviem akého máš nera, ale v tých novších máš možnosť vypáliť cd len s mp3 - u mňa to má názov \"jukebox audio cd\" nie je to to isté ako dátové cd - v tomto napáli len súbory mp3, všetky ostatné zruší. A inak mne skladby vo formáte mp3 ukazuje normálne aj s textom - len ich treba mať otagované - pomenované Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 no ja som tam dal otagovane mp3 a ako vravim vypise len ked vylistujem zoznam, inak mi pise cislo Tracku z celkoveho poctu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koubis88 Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Mám stejny problem jako Marcel00... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 nikto nic ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascall007 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 [upravil dne 1/12/10 07:56 pascall007] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pascall007 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 itunes ti to vypali aj s cd textom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misan60 Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Údaje o skladbě jsou obsaženy v ID3 tagu souboru mp3, na který existují editory, umí to i vypalovačky (používám Nero) při převodu audio CD na mp3. Dají se i jednoduše doplňovat ve Windows XP třeba pomocí Totalcomanderu - na souboru mp3 se dají zobrazit vlastnosti a pod záložkou souhrn a upřesnit se dají údaje doplnit - ale je s tím práce doplňovat to ručně. Pokud se pálí kompletní CD mp3, tak s připojeným internetem si Nero samo stáhne z databáze ID3 tagy a nabídne je k použití, na jednotlivé skladby to asi nefunguje. Nahrával jsem do jukeboxu asi 70CD, většina stažených mp3 CD ID3 tagy obsahovala, někdy je bylo potřeba zkrátit (v názvu skladeb byly i názvy alba nebo i odkazy na zdroj). Pokud si to editujete sami, je potřeba se vyhnout znakům s diakritikou, zvlášt s háčkama, ty čárkovaný většinou nevadí. Nejde o to, že se zobrazí nějaký paznak, ale takové soubory mi vůbec nešly nahrát, nebo to dělalo psí kusy - třeba se mi nahrál vícekrát stejný soubor s různými názvy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted January 15, 2011 Share Posted January 15, 2011 misan to vsetko vieme, ale tu bol problem ako to na to cd ten text pri mp3 cd dostat. Ako pisal expeeert tak pomocou programu jukebox v nerov vision, avsak ani to mi nepomohlo... klasicke vypalenie tych mp3 mi nazov skladby nezobrazoval a tie iste mp3 napalene jukeboxom tiez nie. podotykam ze ked pouzijem tlacitko LIST tak mi skladby a ich nazvy vypise. Dokonca som aj Audio CD s CD-TEXT-om napalil. Tiez v LIST funkcii vypise nazvy ale pocas prehravania nie... takze stale nic [upravil dne 16/1/11 01:10 Marcel00] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brade Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 Když ti to píše audio 1/29, máš to klasické audio CD. Pokud ti Windows media player ukáže název písničky, ta mp3 ty tagy má. Takže dej vytvořit normálně datový disk (klidně klasická vypalovačka Windows) a nacpi to tam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel00 Posted January 16, 2011 Share Posted January 16, 2011 skusal som.. a nic... mam RD4 s podporou mp3 cize RD4 N3 verziu skusal som vsetko mozne.. ako vravim, ked dam vylistovat zoznam, tam mi nazvy vypise. ale ked ten zoznam skovam napr. tl. ESC tak pise len Track 1/12 napr. a pod nim je cas a pod casom prazdne... tam by mal skrolovat text. RD4 CD-TEXT to ako to on vylistuje ide aj mne, ale ked z toho zoznamu vybehne tak uz mi nazov nescroluje. Ze by to trebalo aktivovat na dia ? to je uz chore... verzie RD4: N1 - Audio CD N2 - Audio CD + CD TEXT N3 - Audio CD + MP3 + CD TEXT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts