Jump to content
  • Current Donation Goals

Zobrazovani MP3 nazvu na displeji

Koubis88

Recommended Posts

čauves lidičky,

mám rádio RD4 s MP3, a na displeji se mi zobrazi ligi mp3, ale pak to píše TRACK 1/29 a pod tím jede název písně nebo nic... Jak změním to TRACK 1/29 aby tam byl název jak to mám pojmenovaný na CD?

díkes...

riesil som to aj ja je to v niektorom vlakne musis napalit cd aj s cd textom

Nevím jestli ne nepletu ale nejde dělat texty skladeb jen u Audio CD? MP3 se přeci vypalují jen jako datový disk a tam tuším (alespoň v neru) tato možnost není.

Neviem akého máš nera, ale v tých novších máš možnosť vypáliť cd len s mp3 - u mňa to má názov \"jukebox audio cd\"

nie je to to isté ako dátové cd - v tomto napáli len súbory mp3, všetky ostatné zruší.

A inak mne skladby vo formáte mp3 ukazuje normálne aj s textom - len ich treba mať otagované - pomenované

Údaje o skladbě jsou obsaženy v ID3 tagu souboru mp3, na který existují editory, umí to i vypalovačky (používám Nero) při převodu audio CD na mp3. Dají se i jednoduše doplňovat ve Windows XP třeba pomocí Totalcomanderu - na souboru mp3 se dají zobrazit vlastnosti a pod záložkou souhrn a upřesnit se dají údaje doplnit - ale je s tím práce doplňovat to ručně. Pokud se pálí kompletní CD mp3, tak s připojeným internetem si Nero samo stáhne z databáze ID3 tagy a nabídne je k použití, na jednotlivé skladby to asi nefunguje. Nahrával jsem do jukeboxu asi 70CD, většina stažených mp3 CD ID3 tagy obsahovala, někdy je bylo potřeba zkrátit (v názvu skladeb byly i názvy alba nebo i odkazy na zdroj). Pokud si to editujete sami, je potřeba se vyhnout znakům s diakritikou, zvlášt s háčkama, ty čárkovaný většinou nevadí. Nejde o to, že se zobrazí nějaký paznak, ale takové soubory mi vůbec nešly nahrát, nebo to dělalo psí kusy - třeba se mi nahrál vícekrát stejný soubor s různými názvy.

• 1 month later...

misan to vsetko vieme, ale tu bol problem ako to na to cd ten text pri mp3 cd dostat.

Ako pisal expeeert tak pomocou programu jukebox v nerov vision, avsak ani to mi nepomohlo...

klasicke vypalenie tych mp3 mi nazov skladby nezobrazoval a tie iste mp3 napalene jukeboxom tiez nie.

podotykam ze ked pouzijem tlacitko LIST tak mi skladby a ich nazvy vypise. Dokonca som aj Audio CD s CD-TEXT-om napalil. Tiez v LIST funkcii vypise nazvy ale pocas prehravania nie...

takze stale nic :(:grr

[upravil dne 16/1/11 01:10 Marcel00]

Když ti to píše audio 1/29, máš to klasické audio CD.

Pokud ti Windows media player ukáže název písničky, ta mp3 ty tagy má. Takže dej vytvořit normálně datový disk (klidně klasická vypalovačka Windows) a nacpi to tam

skusal som.. a nic... mam RD4 s podporou mp3 cize RD4 N3 verziu

skusal som vsetko mozne.. ako vravim, ked dam vylistovat zoznam, tam mi nazvy vypise. ale ked ten zoznam skovam napr. tl. ESC tak pise len Track 1/12 napr. a pod nim je cas a pod casom prazdne... tam by mal skrolovat text. RD4 CD-TEXT to ako to on vylistuje ide aj mne, ale ked z toho zoznamu vybehne tak uz mi nazov nescroluje. Ze by to trebalo aktivovat na dia ? to je uz chore... :bacha

verzie RD4:

N1 - Audio CD

N2 - Audio CD + CD TEXT

N3 - Audio CD + MP3 + CD TEXT