Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Změna po vyčištění vstřikovačů HDI

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem. Já tady brouzdám každou volnou chvilku a taky mě mrzí, že Přéma neuní odpovědět normálně dost používá jen spoustu otazníků a odpověď hádanka, to se toho moc nepřiučíme!

:super Jinak mi samozřejmě fórum pomohlo se vším. DÍKES...:super

Odesláno

Já jsem jen reagoval na toto:super jinak nic proti ničemu a nikomu.

A všiml sis že od určitých otáček se korekce vstřiků nemění???? A proč........vstřiky na volnoběh

zdar. moc som tomu nepochopil. mohol by si to trochu rozpisat, pls. :myslim

na volnobehu mi nameralo tieto hodnoty:

[Edited on 4/9/11 19:24 by jojosavi]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj všem, právě jsem volal do jednoho pražského servisu, zda by mi nevyčistili ultrazvukem vstřiky (407SW, 1.6HDi) Pán mi oznámil, že čištění ultrazvukem u těchto moderních vstřiků (common rail) je k ničemu, že to stejně nepomůže. Neboť jsou zde uplně jiné tlaky, než u starších aut atd... Nabídl mi toto čištění dokonce zadarmo (platil bych jen montáž). Což mě teda hodně překvapilo - po přečetní celého tohoto vlákna... nějaký názor na to? díky

Odesláno

no jasne ze nepomaha, lebo pri kazdom cisteni sa najde problem typu: vstrekovac ukapava... takze vymenou dielcov za nove sa oprava stejne zaplati/navysi. Vstrekovace sa zanasat mozu, ale vacsinou byva opacny problem ze tryska/rozprasovac zacina prepustat viac paliva, cize sa poskodi z dovodu nekvalitnej nafty a podobne. prepustanim paliva viac ako je potrebne, nasledne zvysovanim teploty v spalovacom priestore dochadza k jej poskodeniu pripadne namahaniu piestu...

Kazdopadne vyskusaj a daj potom vediet ako si dopadol a kolko si platil. Dat vycistit palivovy system ma predovsetkym ucinky prevencie a nema za ucelom vyriesit uz existujuci problem. Aky mas dovod ze chces dat vycistit trysky? Pan zrejme narazal na to ze ak mas zvysenu spotrebu, alebo ti zanasa FAP, pripadne dymi auto tak je jasne ze ti \"len\" cistenie Tvoj problem nevyriesi...

K cenam sa vyjadrit neviem ani k jeho kvalite. Treba skusit.

mozno sa vyjadri niekto druhy...

Odesláno
no jasne ze nepomaha, lebo pri kazdom cisteni sa najde problem typu: vstrekovac ukapava... takze vymenou dielcov za nove sa oprava stejne zaplati/navysi. Vstrekovace sa zanasat mozu, ale vacsinou byva opacny problem ze tryska/rozprasovac zacina prepustat viac paliva, cize sa poskodi z dovodu nekvalitnej nafty a podobne. prepustanim paliva viac ako je potrebne, nasledne zvysovanim teploty v spalovacom priestore dochadza k jej poskodeniu pripadne namahaniu piestu...

Kazdopadne vyskusaj a daj potom vediet ako si dopadol a kolko si platil. Dat vycistit palivovy system ma predovsetkym ucinky prevencie a nema za ucelom vyriesit uz existujuci problem. Aky mas dovod ze chces dat vycistit trysky? Pan zrejme narazal na to ze ak mas zvysenu spotrebu, alebo ti zanasa FAP, pripadne dymi auto tak je jasne ze ti \"len\" cistenie Tvoj problem nevyriesi...

K cenam sa vyjadrit neviem ani k jeho kvalite. Treba skusit.

mozno sa vyjadri niekto druhy...

problém zatím nepociťuju, spíše jako prevenci .... i když mi v servise bylo řečeno, že je okolí vstřiků je zvenku hodně zakarbonové

Odesláno

To okolie vstrekov z vonku bude skôr od sadzí, máš poškodené tesnenie pod vstrekom alebo je volný vstrekovač (podfukuje).

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim vsetkych

Tak minuly tyzden ma moj levicek pekne nasr....:grr.

Vymenil som mu olej, vsetky filtre, nech sa mu dobre dycha a slape a k tomu som dal cistit vstreky ultrazvukom (v Kezmarku firma TSA).

Tesil som sa, ako autiacik pojde po vycisteni a oni mi zahlasili, ze dva vstreky su fuc :o.

Nerosprasuju pri nizkych tlakoch, len odkvapaju. Pri vyzsich tlakoch sa spravaju celkom normalne.

Kedze auto potrebujem, musel som zalozit vstreky spat, kym dojdu nove.

Chcem sa opytat, aku skodu mozu narobit taketo vstreky. mozu posahat piesty???

Ale aby som len nehanil, tak auto fakt ide lepsie, lepsie startuje a aj tah v otackach ma lepsi. Na spotrebe som to nejako nezbadal.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Nějak se mi chlapi nepozdává výkon toho mého motoru, tak jsem si říkal že rehabilitace(čistění) vstřiků by nebylo na škodu, jelikož nám najeto 230 000 km tak to nebude na škodu. Snažil jsem se najít nějakou firmu v tomto vlákně, Marcel zmiňovak firmu z kladna, beze jména, tak jsem se chtěl zeptat jestli je to tato http://www.diesel-tp.cz/ ? kde bych to poslal poštou... nevítě o něčem prověřeném v okolí Ostravy, že bych tam zkusil zavolat?

jinak ptal jsem se v tp spol říkali že ultrazvuk cca 2000 kč, ventil na 1 vstřik cca 2000 kč, 1 tryska cca 1500-2000 kč.. tak si říkám jestli si nepřibrat hypotéku na to čištění :D

Odesláno

o tej firme v kladne som aj konkretne pisal... asi v 4 vlaknach len v tomto nie :D

ale kazdy to berie tak ze ked sa povie kladno tak kazdemu sa hned vybavi Diesel-TP :)

moja historia a cely pribeh je tu v tomto vlakne.. par stran dozadu:

Odesláno

vubec mi nejde o chechtaky :D jen se mi nechce být několik dní bez auta víš, uvítal bych kdyby se to dalo udělat na místě... samozdřejmě dám přednost kvalitě, takže pokud nic ověřeného v ově není tak to půjde do Kladna ;)

Odesláno

Adame, myslím, že tě bude vyčištění + případné opravy stát cca 10 tis. Možná by bylo zábavný tam poslat znovu vstřiky které čertvě opravili... skoro bych si tipnul kolik bude stát oprava + čištění. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...