Jump to content
  • Aktuální cíle darů

Mate doma CCTV?

poldy

Recommended Posts

Googl nepomaha. Mate niekto doma vonkajsiu kameru s nocnym videnim? Zaujimali by ma hlavne tie najlacnejsie varianty. U kazdej co som nasiel, nezavezne od poctu Ir diod, je uvadzana vzdialenost do 20m. Kam to ale dovidi vnoci pri zapnutom vonkajsom osvetleni? V praci ich mame dost ale vonku vnoci ziadne svetlo a cezden su veci rozpoznatelne aj na omnoho vacsiu vzdialenost.

Takze kam odhadom dovidia tie vase? Kolko mm objektiv maju? Aky pocet Ir diod?

Hm, ono zalezi, na co ty taka kamera je ...

Na dome vedla mame kvalitne 2 optikove kamery s IR kom ... 1 optika special na den, 1 optika special na noc ... Su pomerne velke, a masivne ... Dovidia vsade ale ale ...

Pokial potencionalny pachatel, alebo niekot, koho chces rozpoznat, nepride blizsie ku kamere, je ty to zbytocne, neidentifikujes ho ... Taku kameru sme jednu montovali, ale stala vtedy este na SK 48 tis. bez DPH ...

Lacne **** kamery sme montovali, dosvietia par metrov, kvalita obrazu strasna, pri snezeni casto nie je vidiet absolutne nic ... Su dobre max tak pre vratnika aby otvaral rampu, a podobne ... Tazko z nich precitas co i len SPZ tku auta, ktore je snimane v noci ...

IR diody su neni problem, mozes kupit zvlast osvetlenei s IR DIODAMI...

hned ma mohlo napadnut opisat celu situaciu ...

na sidlisku parkovacich miest malo, parkuje sa na travnikoch, na sirokych chodnikoch a mame tu nespocet aut od mojej 106 cez A8 Q7 az po IVECO ... takze odtrhnute spetne zrkadla, preliaciny ... ide zima a bude to este horsie. Cela plocha vratane tych travnikov a chodnikov je ale velmi dobre osvetlene, jediny problem je to, ze byvame na 7poschodi, co je ak dobre pocitam vratane prizemia nejakych 24 metrov minimalne od pevnej zeme. SPZ netreba, auto to hadam rozpozna a su tu stale tie iste. ...Nadchlo ma ked za bieleho dna sused pri parkovani medzi dve auta poznacil svojim malinkym samurajom cely naraznik stojaceho auta, miesta tam bolo az az a nic si z toho nerobil ....

myslel som ze ta vzdialenost sa vykompenzuje tym ze je to vsetko osvetlene, nikam nizsie ju davat nechcem, bojim sa o vsetko naco nedociahnem :D skusim este nejake aplikacie pre mobilne telefony ako FUSION v podobnom vlakne, inak dam radsej 20 euro za nove spetne ako 2000 za kameru a just sa celu zimu nic nestane. Jedine ze by sme sa nanu poskladali viaceri z vchodu, tam by som sa uz ale bal aby nas niekto nenatrel. Pokial viem tak je to nezakonne takto sledovat svoje okolie :grr

S levnou kamerou snad nerozoznas ani to auto, duplom pri nocnom videni kedy kamera snima ciernobielo ...

Otazka je, kde chce danou kameru pripojit ? Chces kartu do PC, ktory bude nonsto bezat a nahravat, alebo chces DVR ko ?

A k tomu zlozeniu ... Montovali sme kamerovi system do baraku, resp. na balkon, na druzbe, v jednom 12 poschodaku ... Zlozila sa na to vetsina vchodu, jednemu dochodcovi sa to namontovalo na balkon, dalo sa tam DVRko, pripojilo sa to na net, a tym, co sa zlozili, sa dali IP adresi a vstupne hesla ...

Tak si kazdy mohol pozerat v realnom case co sa deje na parkovisku, alebo pozerat zaznamy ...

Pastorek troska prehnal cenu 2000 Eur, na taketo veci rataj s hruba 1000 ckou za kvalitnu nocnu kameru, zalezi na podmienkach ...

Tady máš přísvit 25m, víc těžko dostaneš: http://www.vivotek.cz/ip-kamera-vivotek.php?part_number=IP7361

nj, za tie prachy mam dalsiu 106ku :D pockam na zotmenie a zatial vyskusam vsetky telefony co doma mame. Inac to vidim uz len na obzeranie sa po nejakej pouzivanej kvalitnej kamere ... Alebo si postupne budem poziciavat kamery z prace a skusat ktora co dokaze :myslim clovek nikdy nevie

...Pastorek troska prehnal cenu 2000 Eur, na taketo veci rataj s hruba 1000 ckou za kvalitnu nocnu kameru, zalezi na podmienkach ...

Nemyslím si že by to bolo prehnné. Rátal som externú kameru čo dokáže na 25m zobraziť i niečo iné ako tiene, IR prísvit na 30m aby pokrylo i trochu priestoru okolo, monitor a záznamové zariadenie aby nepresedel celé noci pri monitore. IP kamery s on-line prístupom sú síce fajn ale je to filozofia \"čo sa tam teraz deje\" a on potrebuje filozofiu \"čo sa tam dialo a kedy\".

...Pastorek troska prehnal cenu 2000 Eur, na taketo veci rataj s hruba 1000 ckou za kvalitnu nocnu kameru, zalezi na podmienkach ...

Nemyslím si že by to bolo prehnné. Rátal som externú kameru čo dokáže na 25m zobraziť i niečo iné ako tiene, IR prísvit na 30m aby pokrylo i trochu priestoru okolo, monitor a záznamové zariadenie aby nepresedel celé noci pri monitore. IP kamery s on-line prístupom sú síce fajn ale je to filozofia \"čo sa tam teraz deje\" a on potrebuje filozofiu \"čo sa tam dialo a kedy\".

Kvalitnu dvoj optikovu kameru Hyundai s prisvitom na 35 metrov, sme kupvoali v prepocte za 44 tis. SK, verim, ze nieco troska slabsie, by stacilo ...

K online, DVR ktore pripojis na ethernet, mozes sledovat aktualne, ale samozrejme cez internet mas kompletny pristup k starsim zaznamom ... DVD prehrava na slucku, tj napr na 14 dni ... K tomu zaznamu na 14 dni ma pristup hocikto, kto bude mat IP adresu a heslo ...

• 1 month later...

Dají se celkem levně sehnat přímo z číny kamery, který by pro takový hrátky snad i stačili. Jestli teda nechceš investovat velký sumy. Kvalita sice všeljaká ale i přesto jsem si jednu takovou kameru pořídil:) taky na sledování děje kolem auta a docela to ujde, jen to noční přisvětlení mi asi po roce odešlo ale mají ho i zvlášť takže ho můžu vyměnit, je ale fakt že moc daleko to nedosvítilo, nebo spíš málo do stran a tak mi moc nechybí. Jediný co jsem nepořešil byl záznam, do toho se mi nechtělo investovat. Klidně ji můžu zkusit natočit někam do dálky a postnout foto jak je rozeznatelný objekt na větší vzdálenost.