Přejít na obsah

majd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    81
  • Registrace

Vše od uživatele majd

  1. majd

    Rachot při akceleraci

    na ten horní se dívám už delší dobu, vůle mezi ním a karoserií asi malá je, ale při poslouchání jde drnčení jako když někde odspod - zkontroluju ty spodní. Zvláštní, že před výměnou poloosy to nedělalo a po výměně se mu něco stalo? Nebo ho dorazila bouchající poloosa .
  2. majd

    Rachot při akceleraci

    Novinky: vypadá to na bouchání motoru o karoserii, možná výfuku? Když stojím na brzdě a na jedničku jen držím lehce v záběru spojku tak to dělá přesně ty zvuky - asi jak se v zátěži posune motor nebo něco tak se dotýká karoserie. Pátrám dál, ale už jsem alespoň na stopě
  3. Peugeot 306, 1.8 8V, rv96, měněna pravá poloosa (při rozjíždění bouchala buch buch buch a ve vnitřním kloubu byla vůle). Po výměně poloosy při prudším rozjíždění nebo větším přidání plynu i na vyšších rychlostech (ve větším zátahu) šílený rachot trrrrrr ale jen pod tím plynem, při stejné rychlosti ani pomalejším zrychlování nic.... Před výměnou se nic takového nedělo, vyzkoušeny dvě nové poloosy a pořád stejné projevy. U první zkoušené poloosy při zvednutým předku a protáčených kolech na jedničku bylo cítit v poloose jemné ťukání (asi 1x na otáčku??), u druhé jsem zatím nezkoušel. Co myslíte? Kde hledat a hlavně co hledat??
  4. majd

    odvetravani klikovky 1,8 8v

    čakom: Nemáš náhodou kód toho vyhřívání (nejlépe obou řešení)? Případně cenu? [upravil dne 5.7.2012 19:18 od majd]
  5. majd

    306 r96 a PCV ventil? Kde? Náhrada?

    pokročil jsem při zkoumání dále: - jelikož jsem měl ještě jedno víko, tak jsem ho rozřezal a zjistil, že v něm žádný PCV ventil ani nic jiného není . Je to jen komora s přívodem vzduchu od klikovky a vývodem do sání a ke klapce. Napadá tedy někoho, kam by šel ventil přidat a jestli by to vůbec vyřešilo problém se srážením vlhkosti v těchto hadicích v zimě (s následkem zamrznutí a vyvržení oleje např. měrkou)?
  6. Zdravím, chtěl bych se zeptat zda má 306 (1.8i 8 ventil, rv. 1996) PCV ventil (ventil odvětrání klikovky). Řeším delší dobu vyhánění oleje z motoru (měrkou apod.) a zatím jsem nejdál došel k tomuto ventilu, který by měl pouštět vzduch jen ven z motoru ale blokovat opačný směr. Pokud pak funguje špatně, tj. pouští vzduch i dovnitř tak se v zimě vše zanáší kondenzátem vodních par s olejem -> můj případ. Ovšem jediné místo kde by mě napadlo, že může být (nikde není vidět) je uvnitř víka ventilů. Pokud je to však pravda, tak jej není možné vyměnit??!! (orig. víko 8tis ) Myslíte, že by špatnou funkci tohoto ventilu šlo nahradit jiným (externím), na netu jich je několik (takové menší trubičky nebo velké placky)? Kde ho napojit? Napadlo mě jako jediná možnost na hadičku spojující sání a víko. Do víka mi vede hadice odvětrání klikovky (obr - č. 1) a z víka pak silná hadice do sání (č. 2) a tenká ke škrtící klapce (č. 3). Celá ta část v tom kruhu je uzavřená a jediné vstupy a výstupy jsou ty 3 hadičky (myslím že právě uvnitř je odlučovač oleje a ten PCV ventil) a je to nerozebíratelně zalepený.
  7. majd

    Ztrácí se olej

    našel jsem na internetu podobné téma, kde si lidičky udělali takový udělátko na sbírání vyhozeného oleje, nevím zda funguje (už mám ale také namontované ) tak dám alespoň odkaz: http://www.mitsubishiclub.cz/forum-tema/vyhazuje-olej-help-69811
  8. majd

    Huci servo

    U mé 306 jsem měl taky podezření na servo ale ukázalo se že to byla vodící kladka, takže sundat řemen a projít (protočit) jednotlivé kladky a zjistit která přesně hučí (těžko se to za běhu lokalizuje).
  9. majd

    405 - topeni - pouze vlaznej vzduch

    Mám teď stejný problém, jediné čeho jsem se dopátral je, že v létě (teď v těch mrazech si na to netroufnu ) zkusím vyměnit radiátor topení, který bude asi ucpaný. Někdo radil zkusit propláchnout zahradní hadicí a tam se i pozná podle průtoku jestli je ucpaný nebo v pořádku.
  10. majd

    1.8 16v nedrží studený volnoběh

    ano potvrzuji názor Ferryho, dělalo mi to to samé a výměna krokáče pomohla, jinak v nouzi než jsem ho vyměnil jsem to řešil tak, že když to zrovna běželo jak má, tak jsem z něj vypojil kabel aby byl volnoběh \"natvrdo nastavený\"
  11. majd

    Otáčkomer "tancuje"

    U mé 306 vede kostřící kabel od baterky dolů a je chycený šroubem někde pod zapalovací cívkou a přívodem vzduchu, mírně vzadu motoru, přístup tam byl otřesný. Doporučuji tedy nejprve vyzkoušet chytit někde na šroub nějaký silnější kabel a vyzkoušet jestli to je opravdu tím.
  12. majd

    Ztrácí se olej

    Teď jak jsou ty mrazy je tento motor náchylný na zamrzání odvětrávání klikovky, pak se to pěkně natlakuje a vyhodí to olej měrkou, což vypadá na tvůj případ. Nedoporučuji utěsňovat měrku, pak to pustí třeba pod tím víkem. Dělá mi to pomalu každý rok a jediný řešení co jsem našel je čištění těch hadic co vedou od spodu motoru k víku - u mě ani to nepomohlo tak si zvykám každou zimu na pěkný smrádek spálenýho oleje.
  13. majd

    Mate doma CCTV?

    Dají se celkem levně sehnat přímo z číny kamery, který by pro takový hrátky snad i stačili. Jestli teda nechceš investovat velký sumy. Kvalita sice všeljaká ale i přesto jsem si jednu takovou kameru pořídil:) taky na sledování děje kolem auta a docela to ujde, jen to noční přisvětlení mi asi po roce odešlo ale mají ho i zvlášť takže ho můžu vyměnit, je ale fakt že moc daleko to nedosvítilo, nebo spíš málo do stran a tak mi moc nechybí. Jediný co jsem nepořešil byl záznam, do toho se mi nechtělo investovat. Klidně ji můžu zkusit natočit někam do dálky a postnout foto jak je rozeznatelný objekt na větší vzdálenost.
  14. majd

    406 nestartuje

    Já měl jendou podobný problém, nepamatuji si už jestli to cvakalo nebo ne ale po všeljakým zkoušení jsem přišel na to, že byla špatná kostra. Startoval jsem jednu dobu pomocí káblíku (trochu silnější dvojlinka k reproduktorům:mad:) tak že jsem jeden konec omotal kolem mínusu na baterce a druhý konec se smyčkou zachytil za ten šroub co trčí ze startéru (ten na kterým je kostra!!!), pak normálně klíčkem nastartoval a kabel zase schoval . Jak jsem se už hodně naštval tak jsem vyndal startér a pořádně pročistil a od té doby startuje bez problémů.
  15. majd

    nedrží otáčky - podle nálady

    Tak krokový motorek vyměněný a je po potížích !! Jejich práci jsem nereklamoval, nevím ani jestli by to pomohlo protože ta diagnostika fakt nic neukázala a víc jsem po nich raději zatím nechtěl;). Hlavní je, že se dala docela přesně lokalozovat závada, protože do ničeho jinýho se nevrtalo. Krokáč jsem koupil nový za necelých 800,- i s poštou což oproti nabízenému v servise za 2000,- docela mile překvapilo . Kdyby něco mám ten starý v záloze, je nastavený do polohy s ideálníma otáčkama tak v případě problému stačí přehodit a nepřipojovat . Každopádně lidičky moc děkuju za pomoc!!
  16. majd

    Krokový motorek 1.8 8V

    Krokový motorek přišel včera, ještě večer za tmy jsem ho vyměnil a teda musím říct, že je po potížích . Jsem z toho úplně nadšený a vychutnávám si každý okamžik kdy to drží volnoběh po nastartování . Jinak hadičky průchozí snad jsou, jenom v jedné se vždycky vysráží voda teď za studeného počasí ale prý je to bohužel neduh tohohle motoru. Tak díky za pomoc lidičky!!
  17. majd

    nedrží otáčky - podle nálady

    No ja ho právě odpojil když byl zrovna v poloze při které byly otáčky v normálu. Potřeboval jsem dojet, ale chovalo se to bezvadně. Jen při studeném motoru byly nižší otáčky jinak po zahřátí žádný problém . Nový krokový motorek mám objednaný takže ho pak vyměním a bude po potížích, jenoznačně za problémy může on. Hadičku k MAP jsem profukoval, nevím jak u 2.0 ale u mě je umístěn až v rohu u spolujezdce takže tam nic moc binec nebyl.
  18. majd

    Krokový motorek 1.8 8V

    To jsem přesně potřeboval vědět, tak jsem ho taky objednal u Hlubiny . Díky za pomoc:papa
  19. Zdravím, chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi krokovými motorky: originál stojí asi 5000,- neoriginál siemens 2000,- v jednom internetovým obchodě jsem našel Magneti mareli (ten co tam teď mám je magnetti mareli) za 1400,- a nakonec taky na internetu asi za 800,- tady jsou ty dva poslední http://www.pop-art.cz/AhxPagPrdDet.aspx?PrdRc=13880 Jde mi o to, že budu potřebovat nový a když jsem vyděl ty velké cenové rozdíly tak teď který zvolit? Vrakoviště jsem vyloučil vzhledem k nejlevnějšímu novému okolo 800,-
  20. majd

    nedrží otáčky - podle nálady

    Dnes jsem navštívil servis. Diagnostika v pořádku a bez chyb, vyčistili mi ale krokový motorek a celou cestu ze servisu to bylo super. Po opětovném nastartování to je ale daleko horší, tak jsem usoudil že to bude fakt ten krokáč, který jsem odpojil když byly zrovna otáčky v pohodě a snad s tím půjde jezdit než objednám nový.
  21. majd

    nedrží otáčky - podle nálady

    letošní léto jsem měnil všechny filtry. Dneska zase problémy, volal jsem do servisu a nejdříve mají volno v pondělí. Mechanik se ale zmínil o krokovém motorku a podtlakovém čidle. Zkusil jsem motorek vyndat a je celkem čistý (zda správně funguje to nevím), no a to podtlakové čidlo asi nijak neověřím jestli je špatný (hadičku jsem v rámci možností zkontroloval). Jinak mám další poznatek: Když to má tyto problémy s volnoběhem tak po přidání plynu se to jakoby zadusí a teprve pak začne jít do otáček, je to však patrné jen při pomalém přidávání plynu, při rychlém se to ani nepostřehne. jinak jsem odpojil baterku, vyndal a dal zpátky krokový motorek a trosku třepal s podtlakovým čidlem a pak to nastartovalo v pohodě, ale vzhledem k náhodnému výskytu závady je těžko říct, zda to bylo mým zásahem. [upravil dne 13.12.2010 11:46 majd]
  22. majd

    nedrží otáčky - podle nálady

    Tak to asi raději zajedu do servisu. Kolik si účtují za takové přehrátí softwaru? Byl to autorizovaný servis? Se jich na to kdyžtak rovnou zeptám. Někde na foru jsem četl, že jde vyresetovat řídící jednotka odpojením baterky ale to by asi problém neřešilo, když by to bylo tímhle že?
  23. majd

    nedrží otáčky - podle nálady

    Tak mám nové postřehy, do servisu jsem nejel jelikož na druhý den polevily ty hrozné mrazy a tak jsem si říkal, že by to bylo asi k ničemu. No a celý týden jezdí bez náznaku této závady. Říkal jsem si, že to dělá jen při silných mrazech, jenže dnes to začalo i při 2°C, tak stále nevím, snad to bude dělat už pořád abych v servise nebyl za trotla
  24. Ahoj, potřeboval bych pomoct s takovým zapeklitým problémem:(: Začalo zlobit auti 306 1.8 8V r.v.96, začalo to teď nedávno, někdy když startuju tak bez plynu nenaskočí a když plyn pustím tak zdechne, jindy zase naskočí i bez plynu ale po přidání a uvolnění plynu zdechne (nebo drží otáčky na hraně zdechnutí), jindy nastartuje bez problémů a chová se normálně a to po celou dobu dokud znovu nestartuju. Všiml jsem si, že to není absolutně závislý na teplotě motoru, dělá to za studena i za tepla ale jen někdy a to je nejhorší. Před pár lety jsem už něco podobného řešil a po radě zkontrolovat hadičku k MAP senzoru, kterou jsem měl steřelou a kterou jsem opravil bylo po problému, nyní se však hadička zdá být v pořádku. Už se chystám na diagnostiku do servisu ale kdyby někdo náhodou věděl co s tím tak by to bylo bezva.
  25. majd

    vyhazuje olej při mrazu 1,8i 8V

    jestli to dobře chápu tak navrchu je matka (11) ta je nasroubovana na sroubu ktery je zaroven matka (7) nasroubovana na sroubu (6). Me prave nejde odsroubovat vsechny ty č11 a některý lezou jako když i se 7 a 6, nebude to teda ničemu vadit když budu pořád šroubovat? Ještě jedna zajímavá věc, jak jsem to povoloval tak levá strana se oddalovala ale pravá zůstala jako přilepená, vůbec se po povolení jako kdyz neuvolnila. Možná stačilo šťouchnout šroubovákem zespoda?
×
×
  • Vytvořit...