misacekk Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Zdravím mám dotázek známí byl dneska na výměně oleje a říkali mu že v nádobce na fridex je žlutá emulze a tak mu řekli že by prej prosakoval olej do vody tak se chci zeptat jestli je to možný nebo ne? Tu nádobku už má přes rok špinavou a olej se tak nestrácí měnil olej po 2 letech a tak před měsícem dolíval 0,5l oleje. S autem najede tak 30km deně a jezdí tak 3-4 za tejden víc ne. nevíte co by to mohlo bejt?? těsnění pod hlavou jsi nemyslím že by to bylo nevím když tak poradtě je to Renault Megan II 1.5 DCi. Díky za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 olej se do vody může dostat jen přes vadné těsnění pod hlavou, nebo prasklou hlavou ...,takže at sleduje tu vodu i stav oleje v motoru Citovat
Benžík Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 Ještě se tam může dostat přes vadný výměník chlazení oleje, to je to pod olejovým filtrem. Některý motory to mají, některý ne. Citovat
koblih69 Odesláno 22. listopad 2010 Odesláno 22. listopad 2010 No začnu odjinud - pokud najezdí 30 km denně a jen 3-4 dny v týdnu tak by měl měnit olej po roce, po 2 je to dost an pováženou. Co se týká toho jak se tam ten olej dostane tak to už bylo napsáno, ale neopravoval to třeba někdo? Kdy byla ta chladící kapalina měněná? Je nějaká emulze i na měrce oleje? [upravil dne 22/11/10 20:52 koblih69] Citovat
misacekk Odesláno 23. listopad 2010 Autor Odesláno 23. listopad 2010 v oleji emulze není. To neví jestli to bylo někdy dělaná ta hlava to by musel do autor. servisu aby se mu koukli do historie jestli byla někdy dělaná. A to je jasný že olej by se měl měnit každej rok i když najedeš 1000km. Myslel jsem kdyby bylo fouklé těsnění nebo hlava tak by se to mělo zjistit na tlakách ve válcích nebo ne? A na tu vodu se zeptám jestli se strácí nebo ne ještě dneska dám vědět když to stihnu. zatím díky Citovat
dolly1010 Odesláno 23. listopad 2010 Odesláno 23. listopad 2010 Já jsem měl těsnění KO a tek mi olej do vody (opačně ne). Koukni na poslení 2 fotky -> http://www.mylms.ic.cz/index.php?text=174-tesneni-hlavy-valcu To jsem měl ve fridexu. Citovat
misacekk Odesláno 23. listopad 2010 Autor Odesláno 23. listopad 2010 ten odkaz mi nejde otevřít píše to nenalezen Citovat
dolly1010 Odesláno 23. listopad 2010 Odesláno 23. listopad 2010 ****** hosting na ic.cz :grr Odkaz je dobrej, ale teď jim to nefunguje. Poslední dobou se mi celkem často otevírá kudla v kapse... Přemejšlím, že přejdu na placenej hosting, jenže na to není keš, když potřebuju PHP Za hvězdičky si dosaďte libovolný sprostý slovo. Citovat
misacekk Odesláno 23. listopad 2010 Autor Odesláno 23. listopad 2010 tady jsou fotky té umulze Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.