Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Daihatsu Charade 1,3 1997 - zkušenosti, Nebo co jineho mi doporučite do 25000,-, Takže, máme doma Punťu za 24

Recommended Posts

Odesláno

moje mati si koupila Punto 1.4SX v r.96 fungl novy. stalo red barakem, protoze mela strach s tim jezdit, tak ja ho projizdel s cerstvym ridicakem. bylo to vlastne moje prvni auto. a jezdi dodnes. jedina porucha(nepocitam kde to mati orvala) byla rozbity motorek od predniho okynka. a to vsichni nadavzaji na Fiaty :)

Odesláno

Punto jsem mel take jako prvni auto , a dodnes vzpominam , projel jsme snim celou evropu 80t km za 2 roky , druhe auto jsem mel 106 v plne vybave a musim rict ,ze je to auto o tridu niz nez Punto , v puntu se sedi oneco vyse a je vsude dostatek mista , hlavne v zadu , co jsme vse v nem odvezl to na me hledeli i nekteri s vetsim autem. Punto bych srovnaval max s 206 a ne s 106 a to by punto opet vyhralo ( mam doma jednu 206) .

Punto se zacalo vyrabet v roce 93 tak se muze klidne srovnavat i starou 106.

jinak jak punto tak 106 ci 206 jsem mel max stare 2-3 roky a najeto do 60-80t

[upravil dne 18/11/10 12:41 barenst]

Odesláno

kujon, prispevky hladat nejdem, tolko casu zase nemam :) Ale prispevky sem vydel ...

Ja sem porovnaval auta za 25 tis. Kč, a ne podla roku vyroby, to pak muzeme porovnavat 106 r.v. 2000 s puntem MK2 r.v. 2000 ... Takze cena, za ktoru muze radek dane auto koupit ... Nejvic oponuju, ze proste v puntu je vzadu o znacnou cas miesta viacej, potvrdzuju to aj prispevky zamnou, a jak sem psal jinde ... Asi rok sme chodili do baru, 1 den ja punto, 1 den kamaratka 206, vezli sme 5 lidi, ne vzdy, ale casto, a tych 5 lidi se lepe, podle jejich slov, odvezlo vzadu v mem punte jak v 206 te ... Toz proto uz bude priestorovo inde, ako 106 ... Navyse si pocul, tazko sa zhanaju nezhnite kusy ... Bavime se o cene 25 tis. Kč ...

Motorove to uz nademnou popsal oddie ...

Z meho teda skromneho hlediska

1. Za levnejsi peniz, kupis vice muziky, resp. novejsi auto casto s lepsi vybavou

2. Dizajnovo pro mne krajsie, ako 106 mk1 na sto pro, mne osobne sa viac paci ako 106 mk2, ale teda vec nazoru

3. Interier mam rad gulatejsi, a pacil sa mi proste viac ...

4. Motory, jak psal oddie, nehovorim ze ta 1.1 tka je trhac asfaltu, ale spolahliva je velmi, a 1.2 jka je velmi prijemen zivy motor - mnel sem dokonca moznos si ju vyskusat v mk2 rade so 7 stupnovym japonskym automatom ...

5. Jednoznacne vecsi priestor

Nevyhody su naklananie, a urcite tam bude tvrdsi podvozok oproti hocjakemu pezotu s torzni napravou, takze to je uplne v norme... Peugeotu pravdepodobne mene zloby elektrika ...

K tym svetlam :D Je to vyrok Euro NCAP ktora za to udelila nejake odcenenie prave puntu, a myslim, ze je pomerne pravdivy ... Kdyz se za 106 tku nalepi nejaky tourag, nebo nejaky kamion, na jeji svetla asi jen tazko bude videt, kdezto na svetla punta, nebo uz kopy jinych aut, ktere je maju umistnene vyse, ten vodic Tyraku ci SUV uvidi ...

Proste pozru na 106, je DRAHSIE, Kupis za to starsi ROCNIK, ma kazovejsie Motory, menej placu, kazovu zadnu napravu, a hnije ... Proste ked toto je lepsia volba, resp. JEDNOZNACNE lepsia volba, tak nech sa paci ... To je len tu, co sa nazbieralo ...

A tie recenzie som vyhodil len na margo p09, ktory hovori ze iba ja mam dobry nazor na punta, vsetci okolo na ne nadavaju :D Hore su jasne dokazy, nie argumenty tipu moj dvorny servisman ...

Odesláno

po vlatni zkusenosti bych si asi nekoupil, meli nasi cca 6 let zpatky, porad se neco kazilo, suto neustale stalo, za pul roku najezd as 2500 km, katastrofa ale treba sme chytli spatnej kus..... je to stary auto, posrat se muze jak punto tak 106ka..... jinak radku preju mladymu hodne km bez nedohody a vic stesti nez sme meli mi.....

Odesláno

Přeju hodně km bez nehod a závad ;). Za sebe můžu říct, že už nerozlišuju italské, francouzské, německé nebo japonské auto, je to kus od kusu a třeba já měla Uno, když nebyly money a naprosto v pohodě a to je hodně staré auto.. strejda má Puntíka čtvrtym rokem jako druhé auto, vozí v tom kdeco, i stavební materiál :D a bez problémů, bez závad.

tak ať slouží!! :papa

Odesláno

Lubko, hezké, ale já s tebou prostě nesouhlasím :)

Jestli si porovnával auta za 25k, tak si měl porovnat i 106 mk2, která se za ty peníze dá sehnat a inzerát jsem sem dával někam na předchozí sránce (stránkách). Ta 106 mk1, která tady byla v nabíce, byla za 15k, na to pozor. Vzadu v těch autech je srovnatelně místa a o tom, že je v puntu víc, mě prostě nepřesvědčíš, jelikož moje osobní zkušenost hovoří o opaku. Maximálně by tam mohlo být více místa v oblasti hlavy, což je dáno rozdílnou výškou střech těch aut.

S tvými pěti body nesouhlasím, dalo by se vlastně říct, že nesouhlasim ani s jednim. Co se motorů týče, tak to je to dosti značné míry dáno tím, jak s tím kterým kusem bylo před tebou zacházeno. Když si koupíš mrtvolu a ta ti po 10k km odejde, tak můžeš nadávat maximálně sobě a předchozímu majiteli, ale né výrobci. Zároveň si taky nemyslim, že by obecně motory od fiatu byly oproti pug motorům nějaký etalony spolehlivosti.

K těm světlům - dobře, tak dejme tomu že ncap tomu dalo metál, fajn. Já bych ale od tebe chtěl vidět nějakej hodnověrnej důkaz o tom, že to někdy k bezpečnosti opravdu napomohlo. Třeba takový, že na trase z A do B jezdily jeden rok jen 106ky a stalo se tam X nehod. Další rok na tej samej trase jezdily jen punta a stalo se tam o Y méně nehod a to díky tomu, že maj světla umístěna víš. Utopie, doufám že si pochopil co tím myslím :)

A jako poslední věc - píšeš \"kujon, prispevky hladat nejdem, tolko casu zase nemam :) Ale prispevky sem vydel ... \" - pominu tu hrubku a jdu k věci - když tvrdíš že sem něco napsal a já ti to rozporuju, tak by bylo celkem vhodné to najít. Sice nemáš čas to hledat, ale psát o puntu čas máš :)

No a dále už bych to nerozváděl, ty mě nepřesvědčíš, já tebe taky ne, takže proč to dále pitvat :papa

[upravil dne 18.11.10 13:44 kujon106]

Odesláno

sorry za offtopic, ale kdyz jsme u tech fiatu ... do sirsi rodiny nam pribylo fiat coupe pininfarina 2,0 16V, 102kW, r.v. tusim 96, musim rict, ze se jedna o fajn vozitko :)

vcera jsem ho projizdel a celkem adrenalin ... tedy oproti memu obyvaku na kolech, ma ho muj svara, koupil ho za 32t ... ovsem nevim, jestli si vydela na benzin :D

Odesláno

Len 2 veci ...

1. Vyhladat nieco, ze do googlu zadam PUNTO a otvorim par stranok, je rozdiel, ako hladat vsetky nejaky tvuj prispevek s celkovych 3373 ...

2. Tak ja koupil P306 od otce, ktery ho koupil nove, 1.4 motor jak se daval do 106, a po 58 tis. KM odeslo tesneni pod hlavou uplne, nehovorim o tom, ze od 42 tis. KM cez nej prosakoval olej s motora ven ... Muj otec s nim urcite nezavodil, a kupoval ho jako 50 ty lety ... A predsa tesneni odislo, poviem len jedno, neverim, ze toto sa u motoru punta stane :) A reakce mechaniku ? Jaj to mate ten motor v tom peugeotu, normalni vec, to sem uz menil X krat ...

Odesláno

Vidíš a to je právě divný, mě to bylo prakticky všemi okolo vyjma toho jednoho člověka (kterej mi Punťase doporučil) řečeno úplně opačně. Tady v klubu navíc nevím o nikom, kdo by vyjma Tebe musel to těsnění pod hlavou měnit, kdoví, třeba to byla náhoda. :)

[Edited on 18/11/10 16:25 peugeot09]

Odesláno

No, priznam sa, ze nesledujem moc sekci servis, ale prave to praskle tesneni, mne sem na klub dostalo, kdyz sem hladal informace ... A vtedy mi tu nalinkovano bylo dost odkazu, z kterych sem pochopil, zac je toho loket :)

Odesláno

Bože, už toho nechte. Auta se nekazej podle značek, auta se kazej všechny a náhodně, jo u některých je to více těsnění a u jiných třeba odpadne cela zadni naprava po 10 letech provozu.

P09: to že ty neviš že někdo jinej měnil těsnění na 106 neznamená že ho neměnilo spousta lidí

Odesláno

hehe, přesně tak, pamatuji si, co měl lubko v podpise u toho talianského 98kW Punti:\"Více pod autem než v autě\" nebo tak nějak :D Ale stejně bych si vybral Punto, páč pro mlaďasa jako první auto je dobré stejně jako 106, ale líbí se mi více

Aneb celá tahle debata je o tom, že 100 lidí = 100 chutí :papa

Odesláno

Radku gratulace ke koupi a měl bys nahodit nějaký další fotky;)

Jinak Punto mají spolužákovo rodiče od novoty už asi 12 let a zatím jsem o žádném větším průseru neslyšel.

:xvulV týhle cenový kategorii (do 25 tKč) neni jednoduchý narazit na dobrej kousek, protože jsou to všechno olítaný mrchy kolikrát se stočenym tacháčem a na těch se může kdykoliv podělat cokoliv. Jeden kolega koupil ojetý Pony 1.5i (před cca 5ti rokama) za strašný prachy a furt do toho jen sypal. Pak koupil jetýho Getze 1.3i a je spokojenej. Jinej kolega koupil olítanýho Golfa II 1.6D za deset před půl rokem a jenom jezdí...

Odesláno

1)Když už něco tvrdíš, tak máš bejt připravenej to taky něčim podložit. To je to samé jako když si psal o výrazně nižších cenách náhradních dílů na ten fiat, což sem ti potom vyvrátil jednoduchym přepisem ceníku autokelly.

2)Jasně, je to možné, já netvrdím že ne. Akorát ještě napiš jestli si to těsnění pak měnil ještě někdy a taky proč jste najeli 16tis. km s motorem, z kterýho prosakuje víkem olej. Nezapomínej taky na to, že ta 106ka byla minimálně o 10k levnější (spíš více, jestli nemělo to punto zaplacenou bursíkovinu), takže i s výměnou kde čeho, včetně těsnění, by se to pořád oproti puntu vyplatilo.

Odesláno

No a ted bych poprosil Kujona a Lubka aby už nechali tech pokusů kdo z nich bude mít poslední slovo, jste jak malí:D

Jinak Punťa jezdi luxusně, dneska jsem ho honil cely dopoledne po městě a nemužu řict nic špatnyha, myslim že to byla dobra volba, ale to se potvrdí až časem.

[upravil dne 18/11/10 17:58 Radek Hurvajz]

Odesláno

Vzpomněl jsem si, že mě na Punťasovi pěkně štvalo, jak bylo umístěný rádio. Abys přeladil stanici, musel jsi úplně uhnout pohledem ze silnice. Občas to byl docela adrenalin.

Pak se mi taky nelíbilo, že přední reproduktory jsou 8,7cm miniatury a vzadu desítky.

Ale to jsou maličkosti. :)

Má tohle auto otáčkoměr? Moje nemělo. Místo něj tam byly obrovský hodiny. :)

[Edited on 18/11/10 17:01 peugeot09]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...