Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Máme domě dvě 307SW/1.6HDi 80 kW.

Ta novější, jedna z posledních vyrobených, je bohužel (zatím stále ještě, než dojde na amputaci toho nesmyslu) přidušená FAPem.

Ale i tak pořád ještě docela dobré, když to při slušném jízdním stylu žere kolem 4 l nafty/100 km a ani v kombinaci s občasným \"prasáckým\" spěchem za klienty jsem se nedostal přes 5 l/100km.

Jenže už má najeto přes 100kkm, a tak je čas se začít porozhlížet po něčem dalším.

Zatím to tak vypadá na 308SW. Sedačky nejsou s 307SW kompatibilní, opěrka společná pro řidiče a spolujezdce (= většinou manželka:-) je tragická, řešení tří stejně úzkých zadních sedadel taktéž...

...jenže nic srovnatelného šesti- až sedmimístného, co by občas odvezlo i tchýni a přitom nevypadalo jako malý autobus (čímž myslím všechna MPVéčka P5008 počínaje), jsem na trhu nenašel.

A 308SW má naštěstí alespoň šestikvalt a ten 1.6HDi je furt fajn (FAPu navzdory). Takže zatím to vypadá na 308SW. Máte někdo nějaký jiný tip?

Odesláno

To Pe.Tr. Len kedy do 3008 budú dávať 3.0 HDi ?,????

5008 je parádna, len keby bola o niečo väčšia

Ale za veľmi podobnú cenu ako 5008 je aj S-max.

[upravil dne 13/11/10 20:09 Martinsk]

Odesláno
Já bych tu 307 s \"prasáckým\" spěchem pod 5l/100. :)

Jo, 307SW bych si koupil rád znovu, pokud by byla se šestikvaltem a za stejné peníze, jako aktuálně \"zprasená\" 308SW (ještě že toho šéfdesignera, co implantoval všem Peugeotům rádoby sportovní design, už vyhodili).

Jenže 307 se už nevyrábí. 5008 je sice o něco nižší, než ostatní MPV, ale furt je to \"autobus\" - alespoň z pohledu člověka, co v tom 90 % času jezdí pracovně sám.

A 2.0HDi? Proč, když spěchám jen výjimečně, pokud mě zdrží klient, a i v takovém případě mi ta dynamika 1.6HDi 80kW stačí až až (neboť v takovém případě v tom sedím sám, takže to docela jede - zatímco v ostatních případech s rodinou není kam spěchat:-)?

Při ročním nájezdu cca 60tkm mám totiž auto primárně na ježdění - a ve srovnání s předchozím \"Ochcávkovým\" 1.9TDi je naštěstí 1.6HDi/80kW rozumným kompromisem i pro občasné spěchání a vytáčení (pročež naprosto chápu ty, co s tím jezdí jen občas, využívají naplno dynamiku toho motůrku a pak jim to žere možná i přes 6 l/100 km).

Takže pokud mě rostoucí děti v počtu lehce nadprůměrném k tomu donutí a nakonec pořídíme P5008, bude i ten mít motor 1.6HDi/?? kW - ale bohužel už asi s FAPem, pokud od téhle zhovadilosti nebude (byť \"za příplatek\") upuštěno.

Neboť vždy, když znovu sednu do naší starší 307SW, která byla jedna z posledních bez FAPu, nestačím se divit, jak ten motůrek zabírá odspodu (byť ona \"ochcávková\" 1.9TDi to není a ani nemůže být - to je totiž o základech fyziky koncentrovaných ve výroku \"objem ničím nenahradíš\") oproti témuž \"zašpuntovanému\" motoru s FAPem v naší novější 307SW.

Odesláno
pre predsedu je predsa na objednavku,nie? :D

No jo, ten musí mít vždycky něco extra:D:D:D

Já tedy nevím, ale já nejsem ničí předseda, takže se to (viz výše) asi týká někoho jiného.

P.S. C4 Grand Picasso je asi jen o cca 100 kg těžší, než P307SW. Takže MPV by v tomto ohledu mělo smysl, nebýt té větší výšky a tím pádem i čelní plochy, která i bez třecích ztrát náhonu 4x4 všech těch \"moderních\" SUV znamená, že to prostě bude žrát více, než by se slušlo na auto obsazené většinou jednou osobou...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...