fifi Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Chlapi, chcel by som, aby ste mi poradili, ako vymeniť olej doma, 2.0 HDi, lebo už ma nebaví platiť servisu, ak ešte k tomu neviem, či to skutočne urobí tak ako má, rozsypalo sa mi údajne spojenie vačkovky s čerpadlom, výmena oboch, cca 1100 éčiek, neviem čo tá výmena obnáša, doteraz som si na všetkých autách menil sám. Je mi asi jasné, že budem musieť dať dole plastový kryt, ale neviem aké kľúče budem potrebovať, či všade torxy, koľkatky, či aj vypúšťací , či aj na olej filtri, kde je olej. filter, ako ho vyberiem a pod. proste zoznam klúčov a príp aj nejaké foto Citovat
dusko201 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Chlapi, chcel by som, aby ste mi poradili, ako vymeniť olej doma, 2.0 HDi, lebo už ma nebaví platiť servisu, ak ešte k tomu neviem, či to skutočne urobí tak ako má, rozsypalo sa mi údajne spojenie vačkovky s čerpadlom, výmena oboch, cca 1100 éčiek, neviem čo tá výmena obnáša, doteraz som si na všetkých autách menil sám. Je mi asi jasné, že budem musieť dať dole plastový kryt, ale neviem aké kľúče budem potrebovať, či všade torxy, koľkatky, či aj vypúšťací , či aj na olej filtri, kde je olej. filter, ako ho vyberiem a pod. proste zoznam klúčov a príp aj nejaké foto ja som akuarat dnes menil olej je to velmi jednoduche kazdy trosku zrucnejsi to musi zvladnut pohode aj sam skusim ty napisat take zakladne veci . tak pred vymenov zohrej motor aby mal olej prevadzkovu teplotu robisa to preto bo studeny je husty azle by vytiekol teda nevitieklo by vsetko. dalej lahnes pod auto das dolu spodny kyrt ak ho tam mas najdes vypustny ventil na olejovej vani s pohladu vodica sa nachadza na trosku viac na pravo kluc na vypustaci ventil ani neviem aky ma byt mne tam krasne zapasovala klasicka klucka z dveri len ta klucka ma kratku paku tak ak by to slo tazko pouzi nieake predlzenie aby si mal dobru paku no a povolis tu skrutku nechas vytiaect cely olej cca1-2hod ak neponahlas a potom povolis filter olejovy na to kluc neni iba existuje taky priparavok co maju servisoch ten som si urobil sam z klasickej retaze od bicykla krasne to stym slo povolit:super a na zaver co dat vsetko naspat myslim hlavne nezabudnut dat naspet vypustaci ventil a dotiahnut s citom a dat novy olejovy filter tiez dotiahnut a uz iba naliat novy olej mas 5L balenie nelej tam cely ale iba 4,5La sleduj rysku. mozno dost laicky napisane aj urobene ale robil som to po prvy krat ze som si vsetko sam menil viem to naradie mohlo byt aj lepsie ale tak naco kupovat ked sa to da aj bez toho ak som nanieco zabudol doplnte ma. [upravil dne 05102010 18:27 dusko201] Citovat
fifi Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 Dík za radu..práve takáto pozitívna a praktická poteší, ale kde nájdem olej-filter, viem, mohol som sa najskôr pozrieť do motora a potom otravovať, ale zdá sa mi, že toho je pod kapotou toho nejako moc, a neviem, či sa tam dá vôbec niekde strčiť ruka Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Na vaně je 8 imbus a filtr 30:papa Citovat
fifi Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 30 čo klasika šesťhran? ako sa dostanem filtru v pohode? Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 30 čo klasika šesťhran? ako sa dostanem filtru v pohode? Jo 30 ořech a ráčnu v pohodě, ale opatrně je to plast:super Citovat
fifi Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 Dá sa to uchopiť aj rukami? je tam priestor? Citovat
Jitka+Jirka Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Dá sa to uchopiť aj rukami? je tam priestor? Hm tak to rukou asi nepovolíš Citovat
stefano Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Dusko210 opisuje výmenu oleja v P406, ale na P407 je olej. filter pod kapotou v motor. priestore pod okras. krytom. Do 2.0 HDi nalej presne 5 litrov oleja, hladina bude medzi MIN a MAX. Citovat
HonzaZ Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Měl jsem také zátku na imbus 8mm. Je dobré si koupit v pežotu (možná to mají i jinde) měděnou těsnící podložku. Není to obyčejný kroužek. Je skládaný ze slabšího měděného plechu. Stojí cca 40,- Kč. Na olej filtr jak píší výše 30 ořech gola a dlouhý nástavec. Dotahovat s citem. Jinak je dobré na sundání krytu pod motorem mít nájezdy. Citovat
Thomashko Odesláno 5. listopad 2011 Odesláno 5. listopad 2011 Oprášim tému. Predvčerom so aj ja menil olej + filter, dnes som sa na jednom fóre dočítal, že raz začas treba meniť pri výmene oleja aj filter odvetrávania kľuky. Doteraz som o ničom takom nepočul. Vraj tam potom vznikajú veľké tlaky, ktoré môžu nejak poškodiť motor. Vie nikekto k tomu napísať niečo bližšie ? Citovat
micki407 Odesláno 6. listopad 2011 Odesláno 6. listopad 2011 O tom jsem také nikdy neslyšel a docela by mě zajímalo jestli je to pravda ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.