MHS Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 zdravim dneska sem nahral zvuk ktery se mi uz par mesicu ozyva myslim si ze to jde od turba nebo nekde od motoru. Tento zvuk se zacne ozyvat od 1600 otacek. Nevi nekdo co by to mohlo byt? Obvykly zvuk to asi neni :-( Citovat
dobrmik Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 a víš určitě že ti to dělá turbo??mě to přijde že to není turbo.. Citovat
MHS Odesláno 5. listopad 2010 Autor Odesláno 5. listopad 2010 určitě to nevim je to pouze moje domneni:myslim co by to mohlo byt? Citovat
MHS Odesláno 5. listopad 2010 Autor Odesláno 5. listopad 2010 nevim jestli je to nejaka netesnost prolízal sem auto a nic sem nenasel. Netesnost by preci zas tak nekvičela ne? pri volnobehu je to tiche zacne to az pri 1600 .myslel sem ze to jde od turba. zatim me nic nenapada :-( Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Kamarádovi něco podobnýho dělá 206 Gti a je to servo... zní to jako elektromobil Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Já tam teda turbo neslyším, tedy pak v pozadí ano, ale to je úplně jiná frakvence ( logicky vzhledem k otáčkám ) Sundej klíňák na to nic nepotřebuješ jen si namaluj jak vede. Tím vyloučíš pomocné agregáty. Pokud chceš vyloučit turbo můžeš odpojit třeba snímač podtalku na mezichladiči. Spadne to do nouzáku a přes otáčky se dostaneš plynulým rozjetím bez turba. Uvidíš jeslti ti ten zvuk zmizí. Zpět to dej při odpojené baterce a zase to pojede v normálním režimu. Osobně typuju na nějakou netěsnost ( sání nebo výfuk ) pokud tedy na tom nejsou nějkaé úpravy. Citovat
MHS Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 klinak nesundam je tam totiz na pevno. Ted me i napadlo muze to delat neco kolem toho klinaku protoze ten remen uz je docela vytahany a kdyz je chladno tak chvili i píska.napnout to nejde páč to je na pevno a zadny napínaní to nema. tak me napadlo jestli tenhle zvuk z tehle divne frekvence muze delat alternator. Tento zvuk od 1600 otacek dela jak pri jizde tak i bez rychlosti na volnobeh viz video . Na autě co se tyce motoru,turba,vyfuk sem zadne upravy nedelal. Ten snimac podtlaku najdu kde?mas nejaky schema? Citovat
MHS Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 no tak turbo to urcite neni dneska sem to poslouchal detailne kdyz mi šlapali na plyn a ja byl venku u kapoty. Pridavam foto mista kde jde slyset ten zvuk. Hadice sou v poradku ale ten zvuk vychazi jakoby z te skrinky kde jsou rozvody, aspon tak mi to pripada. neví nekdo co by to mohlo delat? cim byto v techto mistech mohlo byt? [upravil dne 6/11/10 17:22 MHS] Citovat
MHS Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 2 [upravil dne 6/11/10 17:25 MHS] Citovat
MHS Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 3 [upravil dne 6/11/10 17:26 MHS] Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 No já tedy ten motor neznám, ale napevno to asi nebude přepokládám, že tam máš tohle http://www.profiautodily.cz/sindex.php?ProductID=1227487&akc=detail to je automatický napínák řemenu ( tlumič vibrací ). Jinými slovy pokud píská řemen tak buď je po smrti a pak nechápu proč už není vyměněný nebo je například přidřená volnoběžka alternátoru... Pokud tam máš nenhle napínák tak na něj hodíš očkový klíč a zabereš priti pružině co to šponuje. Řemen se uvolní a ty ho sundáš. Nasadíš ho stejným způsobem. Budeš mít hned jasno jeslti to souvisí s něčím co pohání. PS: Jeslti je to napevno a napíná se to alternátorem tak udělám 2 kolečka okolo bytovky. [upravil dne 6/11/10 18:25 koblih69] Citovat
MHS Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 bohuzel mám novy typ 307 a tam neni automaticky napinak, mam to tam na pevno zadne napinani. Nekde na foru sem to resil a nejaky clen mi to tu zjistoval ponevadz sem tu napinaci kladku nemohl najit, nekde tu bylo i foto . dneska sem to zkoumal a jde to viz foto v cervenem obdelniku. Z tohodle mista de ten zvuk. Citovat
pcj1977 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 No já mám sice 1.6 16v, ale takový podobný zvuk znám. Taky se mě ozývá někde od rozvodu (měněny komplet před 20 000 km) ale při trošku menších otáčkách a hlavně když je studený nebo málo zahřátý motor. Loni v zimě když bylo -25 mě to chvilku postaru vrčelo jak nějaky ložisko! Poradí nám někdo prosím? Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 No jo koukám jako vrána ... je to tak, vratná kladka není excentrická, alternátoro vypadá napevno, klimakompresor taky, čím že se to napíná? Kolik to to má najeto? Rozvody asi měněný nebyly co? Citovat
MHS Odesláno 6. listopad 2010 Autor Odesláno 6. listopad 2010 najjeto to ma 30.000 km jenomze si myslim ze to má urcite víc. to víš ojetina z bazaru no nenapina se to nijak ,proste se vytaha zacne piskat tak se vymneni za druhy človek aby furt jjezdil do servisu k vuli kazde blbosti:grr Jinak rozvody sem nemenil u meho motoru jsou az u 240000km ale radsi bych je udelal driv. myslis ze to je neco u rozvodu?co by to tam tak mohlo byt? Citovat
koblih69 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 U rozvodů třeba vodní pumpa, kladka, napínák nebo já měl uvolněný kryt který se dotýkal řemenu... člověče to je těžký. 30 tis a 4 roky je v pohodě, ale kdo ví jaká je realita... asi bys to měl někam zavézt ať si to poslechnou. Klimačka je vypnutá? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.