Kourilak Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Mam motor 2,0HDI 79KW. Jakmile je teplota okolo nuly, tak to prostě nechytí, točí to motorem tak dlouho že se dřív vybije baterka, ale motor nenaskočí. V servisu už to ztrávilo spoustu času a ni nevědí pořád. Žhavičky sou OK, rele žhavení sem pro jistotu vyměnil, snímač na klice sem vyměnil, vstiřky měly venku měříly pry taky OK, jednotka nic nehlásí, tlaky taky v pořádku. Fakt nevim co stim už to takhle blbne dva roky a to auto prostě neni použitelný v zimě, takže stojim v garáži a přes zimu nejezdim. Baterie je nová 2roky od Bosche 63Ah se zvýšeným startovacím proudem, takže tim to taky neni. Začlo to dělat od doby co my vyměnily setrvačník se spojkou bych řekl, vše bylo od Valea. Sem z toho zoufalej a nejradši bych se toho zbavil! Citovat
straki007 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Necitis ze by tocil starter pomaleji jak na jinych autech?? :aut:aut Citovat
Kourilak Odesláno 5. listopad 2010 Autor Odesláno 5. listopad 2010 Ne ne točí normálně, ten už měly taky venku Citovat
straki007 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 Tak hold musis pockat az bude zima a dat to tem borcum zpatky a at kluci meri co to dela.Tlak nafty hlavne. Citovat
Kourilak Odesláno 5. listopad 2010 Autor Odesláno 5. listopad 2010 To tam bylo i přes zimu a nic pořád, v servisech to bylo už ve třech. I v Peugeotu v Liberci Citovat
straki007 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 I v Chomutove ???? :D:D:D:D A kdyz uz je napriklad vic nez 0??Dejme tomu -10 ?? Citovat
jjjirkaaa Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 A když je teplo tak to startuje normálně? Citovat
Kourilak Odesláno 5. listopad 2010 Autor Odesláno 5. listopad 2010 Když je nad nulou, tak to startuje naprosto bez problému... Citovat
Jup48 Odesláno 5. listopad 2010 Odesláno 5. listopad 2010 a jakou kondici mají žhav . svíčky? Citovat
jjjirkaaa Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Píše že je vše O.k. , ale ja to tipuju taky na žhaviče,relé nebo vstřiky, když to při vyšší teplotě funguje normálně. Citovat
brendi01 Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 Mám presne ten istý problém pri štartovaní keď sa ochladí. Podozrievam štartér že pomaly točí oproti iným dieslom, keď ho rozoberiem a premažem tak točí trochu rýchlejšie aj štartovanie v zime je lepšie. Chcelo by to iný štartér na odskúšanie a až potom pristúpiť k kúpe nového , možno s väčším štartovacím výkonom. Citovat
zdedr Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Zdravím, před časem jsem tady otevřel stejné téma, ale pod jiným názvem. Řeším stejný problém. Jakmile jde teplota pod plus 5 stupňů tak auto není možné nastartovat. Motor sice třeba až na desátý pokus naskočí, ale to už jsem z tohe tak akorát na prášky. Pak v průběhu dne je vše normální. Auto mám od září, ale ještě jsem se pořádně nesvezl. Už třetí týden je u kamráda, který je automechanik u autorizovaného Citroena, ale zatím kroutí jern hlavou. Diagnostia nic nehlásí. Já bych šel směrem nějakých teplotních snímačů. Přece není možné, aby motor při větší venkovní teplotě nastartoval napoprvé a při nižších teplotách to nestartuje. Pak jsou pravděpodobně tato auta určená do jižních krajin(mám dovoz z Itália) a u nás v zimě nejezdíme. Citovat
brendi01 Odesláno 11. listopad 2010 Odesláno 11. listopad 2010 Ahoj, teplotné snímače budú v poriadku aj žhaviče to zistíš keď premeráš žhaviče , zistíš to aj na kontrolke žhavičov pri nizkej vonkajšej teplote svieti o poznanie dlkšie. Diagnostika ti problém so štartovaním nevyrieši. Ja by som šiel za tvojím kamarátom, automechanikom aby ti skúsil zohnať aspoň na vyskúšanie iný štartér. V 307SW2.0HDI 66kW je štartér so štartovacím výkonom 1,4kW, čo je podľa mňa asi nešťastné riešenie od výrobcu,skús tam založiť štartér rovnakej konštrukcie,rovnakým počtom zubov na pastorku ale s výkonom 1,7alebo 2,2kW. Citovat
zdedr Odesláno 27. listopad 2010 Odesláno 27. listopad 2010 Tak už mám auto konečně doma. Zatím posledních 14 dní staruje. Příčinou byl regulátor tlaku paliva. Kamarád tam dal sice starší, ale zatím to startuje. Citovat
Jarouš307 Odesláno 29. listopad 2010 Odesláno 29. listopad 2010 Ahoj, chci se k tomuto tématu zeptat,co může způsobovat můj problém při startování Stalo se mi to zatím dvakrát, vždy ráno, když bylo u nás tak kolem -8. Sednu do auta otočim klíčkem do polohy žhavení, to signalizuje přiměřeně dlouhé žhavení- zhasne a já startuji. Motor se normální rychlostí cca 3-4x převalí a chytne- ale v okamžiku zhasne- Tak to zkusim znovu a to samé.Až na 3 pokus to normálně chytne. Pak už to celý den jde normálně. Hledal jsem tady na fóru podobný problém, ale nenašel:bojim Nevíte:myslim ,Díky PS: Na PP žádná hláška Citovat
HonzaZ Odesláno 29. listopad 2010 Odesláno 29. listopad 2010 Jaké je to 2.0 HDI? 79 kW nebo 100kW? Citovat
Jarouš307 Odesláno 29. listopad 2010 Odesláno 29. listopad 2010 Jaké je to 2.0 HDI? 79 kW nebo 100kW? Je to 79Kw r.v.2003 Citovat
Guest jirkapp Odesláno 30. listopad 2010 Odesláno 30. listopad 2010 Tak to bych rád věděl jak u hdi měří tlaky??Tyto vsřiky by měly být těsné do přepadu . ODpojíš eletriku ke vstřikům , odpojíš přepady , nečím zaškrtíš přepadovou hadici tak aby ti nafta nešla zpátky, kolega ti zastartuje a změříš přepady ( množství unikajícího paliva. Ten nejhorší vstřik vyměň.S nejvěší pravděpodobností je jeden ze vstřiků. Potřebuje to nějaký tlak na odjištění vstřiků pokud ho to nemá neodjistí se třeba žádný. Ještě k těm tlakům.Motory tohoto typu mají vstřkovací tlaky taky třeba 1600bar + - podle značky. Nechají se zkontrolovat jediněn u BOSche. Citovat
petr s Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Tohle téma jsme tady řešili loni Dakula tehdy přišel na to že by to mohlo být slabou baterkou,jelikož při startování padá napětí a dochazí k odpojení řidicí jednotky .Pak už mráz nebyl takže konkrétní výsledek není znám.Já mam ten samý problém jako Jarouš 307 a řeším to tak ,že podržím klíček při startování i když motor chytí a on pak nechcípne.Jinak jsem taky musel startovat na vícekrát podle mrazu.Original baterka ma startovací proud 630a a při normalnich rozměrech pro 307 jsem ji nikde nenašel. Citovat
Jarouš307 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Petr s , zdravím Díky moc za radu, protože to všechno opravdu bude nejspíše tou \"unavenou\" baterií.Kéž by... Tak vyzkouším a dám vědět výsledek. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.