navpoint Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 ahoj, po drobném čelním nárazu (rozbitý jen nárazník, maska a světlo, chladiče zdravé, pouze vysazené z držáků) mi začala špatně topit 306. Je to model s el. regulovanou klimatizací. Odvzdušnění už proběhlo několikrát, radiátor měněn před 3 roky - 40000 km, srovnaná hlava, nové těsnění, výměna kapaliny + destilka, výměna víčka expanzní nádobky, vyměněn termostat, klapka směšování teplého a studeného vzduchu funkční - je to slyšet a provedli jsme i vizuální kontrolu. Motor běží dobře, nepřehřívá se, drží teplotu. Voda se neztrácí ani v ní není olej. Topí to o něco lépe při 70 stupních než při provozní teplotě 90 stupňů, nicméně topí to stále málo a po ránu když je zima, tak to fouká spíš studeně. Neměl by někdo tip, co s tím ještě vymyslet? Pak už mě napadá jen demontáž palubky a výměna radiátoru - ten jsem však zkoušel tlakem vody propláchnout a zdá se průchozí. díky za jakékoli odpovědi edit: vodní pumpa běhá, měněna před 40000 km VYŘEŠENO: nakonec to byl přicpaný radiátor K nevíře - byl starý ani ne dva roky. Do chladiče jsem dával novou náplň (fridex + destilka), nikdy z toho netekl žádný sajrajt. Fakt nechápu. Po pitvě radiátoru flexou jsme z jednotlivých trubiček vytáhli něco jako vosk, který byl spirálovitě stočený. Hrozně se to lámalo a mělo to béžovou barvu. Bylo to skoro ve všech trubičkách. Po výměně radiátoru zatím topí. [upravil dne 1.11.10 17:57 navpoint] [upravil dne 10.5.11 14:49 navpoint] Citovat
pastorek Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Mme to pripadá ako pripchatý radiátor. Nárazom sa mohli uvoľniť nejaké usadeniny alebo vodný kameň a ten bráni prietoku vody do radiátora. Tomu by zodpovedalo i lepšie kúrenie pri 70 stupňoch lebo vtedy je termostat zavretý a voda je tlačená cez radiátor. Akonáhle sa otvorí termostat tak ide voda cestou menšieho odporu a zníži sa prietok cez radiátor. Ja by som skontroloval hadice ku kúreniu a komoru termostatu či tam nieje niečo padnuté. P.S. Na jednom aute som takto našiel kúsok klingeritu z tesnenia, zrejme po výmene vodnej pumpy. Citovat
Dadadavid Odesláno 1. listopad 2010 Odesláno 1. listopad 2010 Topeni je odvzdusneny??Jinak kamosoj to na 106ce netopilo vubec,tak dal vymenit normalne tesneni hlavy valcu atd a uz to funguje. Citovat
navpoint Odesláno 2. listopad 2010 Autor Odesláno 2. listopad 2010 Topeni odvzdusneno. Tece jen voda. Delal sem to snad tisickrat. Citovat
navpoint Odesláno 8. listopad 2010 Autor Odesláno 8. listopad 2010 kontrola vodní pumpy - OK. spravena horní odvzdušňovací zátka na chladiči. Odvdušněno pumpičkou k tomu určenou. Po nastartování jsou slyšet bubliny v chladicím okruhu. Topení topí, než otevře termostat, potom topí výrazně méně až vůbec. Citovat
pastorek Odesláno 8. listopad 2010 Odesláno 8. listopad 2010 ... Odvdušněno pumpičkou k tomu určenou... Tam je nejaká pumpička na odvzdušňovanie chladiaceho systému? Citovat
navpoint Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 neee, kamarad privez ze servisu takovou pumpu co se narazi misto vicka chladice a natlakujes, bubliny vylitaj z odvzdusnovaku a hotovo Citovat
navpoint Odesláno 25. listopad 2010 Autor Odesláno 25. listopad 2010 poznatek: když se vypustí voda, znova naleje a odvdušní vše co se má odvdušnit, tak to první dva dny hlavně při rozjíždění jakoby probublává za palubní deskou (čili asi do radiátoru). Po dvou dnech se to uklidní a už to nikdy nezabublá - nicméně ani moc nezatopí. Připomínám, že než se otevře termostat, má snahu topit, potom účinnost klesá. Odvzdušnění na kolenu u radiátoru ničemu nepomáhá. Zvlášní co? Citovat
Guest servisman Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 a není vadný termostat ? já když odvzdušnoval 406 tak i 2-3x než to bylo na 100% Citovat
navpoint Odesláno 25. listopad 2010 Autor Odesláno 25. listopad 2010 termostat vyměněn. už dvakrát. vyzkoušen ve sklenici s horkou vodou. Odvzdusnovat muzu treba 1000x ale nepomuze to nicemu Citovat
Dadadavid Odesláno 25. listopad 2010 Odesláno 25. listopad 2010 To je zahada,to fakt jedine zkotrolovat jestli je vsude spravne vse upevneno(studeny vzduch fouka silne,nbo taky slabe?) a pak zkontrolovat tesnost a snad filtr,ale to je blbost..Jinak by me opravdu zajimalo,co jeste by to mohlo byt. Citovat
Guest servisman Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 pokud je přívodní hadice k topení vařící a druhá studená tipnul bych na ten radiátor. Citovat
Dadadavid Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 Tak jsem se ptal lidí a na 80% si myslim podle tveho popisu,ze budes muset menit tesneni pod hlavou,kamaradovi to taky netopilo,udelalo se tesneni a topi jak kotel Citovat
Lubos77 Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 Ak pri zahriati motora na prevadzkovu teplotu ide horuca voda do radiatora a horuca aj z radiatora (horuce potrubia:)) tak je chyba v radiatore. Mal som podobny problem, sice to bolo ine auto (renault clio) ale tiez nekurilo. Robil to vodny kamen v radiatore, neprepustil dostatok tepla. Kazdopadne ak ide horuca voda do aj z radiatora, je treba hladat chybu tam, pripadne skontrolovat regulaciu vzduchu 306 XS HDi [upravil dne 26.11.2010 10:08 Lubos77] Citovat
navpoint Odesláno 26. listopad 2010 Autor Odesláno 26. listopad 2010 Tesneni pod hlavou jsme prave ze delali. Akorat jsme trochu zariskovali a dali jsme jinou hlavu z vraku, ktera neprosla tlakovou zkouskou. Ted jsme dodatecne poslali tu moji puvodni hlavu na zkousku, tak uvidime. Tu vymenenou hlavu jsme samozrejme nechali aspon srovnat. Hadice z i do radiatoru jsou cca stejne horke. Filtr vzduchu to nema. Fouka porad stejne at mam nastaven studeny ci teply, ale je tam znat rozdil v proudeni - jak zavre klapka a zene to pres ten radiator. Ten je meneny pred rokem a neco - liju do toho fridex a destilku - ze by vodni kamen bych teda fakt nehada. Je mi divne, ze to obcas jakoby silne zatopi. Treba jednou za mesic Nikde to netece, voda se neztraci. Zadne tlakovani hadic, zadna emulze :o Nechapu Asi zkusim jeste vymenit ten radiator. ovsem nechce se mi sundavat palubka... Citovat
Lubos77 Odesláno 26. listopad 2010 Odesláno 26. listopad 2010 staci raz doliat tvrdu vodu do systemu a kamen s tam usadi.... potom neprepusta teplo. Skus najprv skontrolovat tu teplotu hadic na vstupe/vystupe radiatora od motoroveho priestoru nech nerozoberas zbytocne palubovku Citovat
ferrari Odesláno 27. listopad 2010 Odesláno 27. listopad 2010 Lubosh, to sa mi nezdá, na škodovke používam celý život vodu z vodovodu a šlape to a kúri to... Citovat
wooody Odesláno 27. listopad 2010 Odesláno 27. listopad 2010 jestli se ti nestalo to co kolegovy, sekla se mu klapka v topení, že měl prostě teplej vzduch přivřenej a nešlo s ní hejbat....... nevim třeba je to blbost.. Citovat
navpoint Odesláno 28. listopad 2010 Autor Odesláno 28. listopad 2010 tak radiator se daval novy. a neni to pred tremi, ale pred rokem a pul cca. Nedavno jsem ho proplachoval, voda normalne tekla. Klapka zasekla neni - vizualne overeno. Navic: ze zacatku to topi vic a po ohrati motoru a otevreni termostatu topi vyrazne min. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.