Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Je tu někdo grafik, či by uměl stvořit leták ? :)

Recommended Posts

Odesláno

Vem si že já jsem tvorbou stránek strávil cca 280 hodin za poslední dva měsíce, to je věc co mi taky nikdo nezaplatí, provoz taky nemám zadarmo, ostatně jako každej, kdybych měl mít veškerej soft co mají větší firmy, respektivě to neměl v práci a musel bych to kupovat, tak to jsou investice cca 150.000kč .... + tak 10.000 měsíčně za technická data a katalogy s informacema co potřebuju.... Já je chápu že potřebujou vydělat, to já potřebuju taky.... Ale podle mně 2.000kč je dost za tu práci co na tom stráví, dejme tomu ještě litr, ale už i to mi přijde dost za pitomej leták, proto jsem rád že se ozvalo pár lidí co to spáchají podstatně levněji... :)

Odesláno
Nic proti, ale lidi co sou schopný si za dvě hodky práce říct 2.000kč mi trošku štvou....

jenze ono je potreba tu sumu delit hodinama, ktere by ta prace zabrala tobe ;)

Není třeba to ničím dělit, je třeba najít nejvýhodnější nabídku ... :)

Nevím o čem se bavíme.... Jeden to udělá za 2000, jeden to udělá za 1000, někdo to udělá i za 500kč , to mám podle té vaší logiky platit 2000 nebo co ? :D

Odesláno

godzila.01: v tom případě buď rád, že Tě zatím nikdo nepopotahuje za duševní vlastnictví firmy nebo jak se to jmenuje ;)

Ps: tvorbou stránek nebo plněním shopu? :aut

Odesláno

pokud je 2000, 1000, 500,- cena za dilo, ktere by mi zabralo cely den, tak nebudu resit, ze si ty prachy nekdo jiny vzal za hodinu, ne?

cena je urcite smerodatna, na druhou stranu je ale rozdil posilat podklady rovnou grafikovi, nebo kazdy tyden shanet na foru nekoho ochotneho.:)

[upravil dne 2|11|10 00:17 .mycTD]

Odesláno
pokud je 2000, 1000, 500,- cena za dilo, ktere by mi zabralo cely den, tak nebudu resit, ze si ty prachy nekdo jiny vzal za hodinu, ne?

cena je urcite smerodatna, na druhou stranu je ale rozdil posilat podklady rovnou grafikovi, nebo kazdy tyden shanet na foru nekoho ochotneho.:)

[upravil dne 2|11|10 00:17 .mycTD]

Chci domluvit nějakou dlouhodobější spolupráci, ale záleží na kvalitě a ceně.... Něco mám rozjednáno, tak se uvidí. Nejradši bych se domluvil se stávajícím klukem co ostatně dělal i design na shop, ale to záleží i na jeho cenové nabídce... :)

Odesláno

Tak se pak pochlub tim low-cost plakátem, sem zvědav kde se na něm projeví khatování khostů :) Aby tady pak nebylo něco ve stylu \"Bylo to sice za 500, ale nedá se na to koukat a ten jouda to prej dělal delej den!\" :D

Odesláno

Patovi šlo asi o to, že tu píšeš, že je pro tebe rozhodující cena, takže je vlastně dobře, že někdo používá ilegální SW :). Je opravdu rozdíl když se tím živíš a musíš platit licence, ale pokud tě zajímá jenom cena a výsledek, pak je to asi jenom tvoje věc.

Odesláno

Tak ty když si půjdeš koupit třeba televizi tak budeš taky hledat někoho kdo ti prodá stejnou kvalitu za nejnižší cenu ne ? :) Tohle je ten samý případ.... Pro mně je podstatná cena ne to jestli ta firma má legální nebo nelegální soft, to je věc co mně opravdu nezajímá....

Odesláno

Když na ní bude doklad o koupi a záruka tak nevidím důvod proč ne... :) Což ale nebude, takže bych jí nekoupil....

Ty by jsi si raději koupil něco stejného za 4x víc než ti to nabídne někdo jiný ? :aut

Odesláno

k tomu puvodnimu letaku,

co ma na obrazku teto velikosti 2 MB ?

proc ma 1 stranka v pdfkovem letaku skoro 5 MB ???

a opravdu je rozmrazovac zdarma k objednavce od 1 Kc ?

Odesláno

Nevím proč je to tak velký grafik to tak udělal, původně to mělo dokonce 10MB v PDF....

Rozmrazovač je od 1.000kč já to píšu s tečkou on to napsal s čárkou, podle mně by tam měla být tečka, on říkal že tam může být obojí, tak sem to tak nechal být...

Odesláno

Diskuse sklouzla k legálnosti softwaru a případně k velikosti souborů.

Nicméně, já bych se vrátil k podstatě otázky - honorář 2000 Kč za 2 hodiny práce.

Jedná se o tvorbu, na kterou je potřeba mít talent a případně vzdělání. Tvůrce musí mít nápad, myšlenku, a tu potom grafickými prostředky zpracuje.

Takže není na místě porovnávat jeho výkon s hodinovým výkonem pracovníka (lisař, kopáč, ale i učitel, úředník, kteří jsou placeni hodinovou sazbou).

Neslavný grafický návrh si můžeš udělat sám zadarmo, ale pokud chceš kvalitu, požadovaný honorář stoupá, protože tvůrce si je vědom, že to nedokáže jen tak kdokoli.

Možná, že ty nedokážeš posoudit kvalitní návrh od nekvalitního, ale rozdíl tam je. Jako v provedení koncertu dobrou kapelou nebo slabou kapelou. (Mnoho z nás nerozezná kvalitní od nekvalitního provedení koncertu Slovanských tanců.)

Taky se platí rozdílné vstupné např. na Madonnu a na nějakou neznámou kapelu.

A když jdeš do kina, taky si film vybíráš jen podle ceny vstupenky?

[upravil dne 2.11.2010 18:50 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...