ray.paja Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit s problémem? Mám Peugeot 307, r.v. 2002, 1.6 16V, už delší dobu se mi u auta ozívá nějaké pískání. Tak nějak jsem vypozoroval, že je to pravděpodobně někde na straně spolujezdce a že to bude asi od kol, ale těžko říct jestli ze předu nebo ze zadu. Taky to nedělá ani při rychlé jízdě, ani při pomalé, ani v zatáčkách že by to byly ložiska, prostě je to spíš takový nepravidelný pískání, ale je to teď čím dál častěji. Žádnej písek ani nepořádek v brzdách to taky není, protože jsem teď přezouval a všechno jsem čistil. Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Díky za rady. Citovat
Benžík Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Pokud je to od kol, může některý trochu přibrždovat a pískat. Pískat může třeba taky řemen, nebo vzduch proudící kolem auta nebo v sání. Nebo turbo:D Citovat
Smety Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 Přesně tak, napadl mě řemen, ten je na pravé straně. Mě taky občas pískal. Citovat
ray.paja Odesláno 20. říjen 2010 Autor Odesláno 20. říjen 2010 Přesně tak, napadl mě řemen, ten je na pravé straně. Mě taky občas pískal. Řemen to nebude, to pískání jde fakt někde od kol a dělá to jen při jízdě. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 a když velmi jemně přibrzdíš za jízdy--pískání zmizí?? Citovat
ray.paja Odesláno 20. říjen 2010 Autor Odesláno 20. říjen 2010 No někdy jo a někdy ne, ale to spíš souvisí s tím, že zastavuje auto a přestávají se točit ty kola, proto říkám, že to bude asi od kol, nebo něco takovýho, protože když auto stojí tak nic. Těžko říct, mně přijde, že se to pískání objevuje zatím spíš náhodně, nejde říct, že by se to při nějaké činnosti ozívalo pravidelně, ale jak sjem říkal, je to tde čím dál častěj. Já si osobně myslím, že to bude asi těma ložiskama, ale nevím. Citovat
shark734 Odesláno 20. říjen 2010 Odesláno 20. říjen 2010 poriadne skontroluj ci ti neostavaju \"viset\" platnicky...nieco take riesim aj ja momentalne Citovat
gandalf Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 V servisu mi říkali, ze pokud uslyším štěbetání jak od papoušků, tak mam rozbit prasátko, že to bude dvouhmotový setrvačník. Ten má za úkol snížit \"skoky\" při přeřazování a usnadnit rozjezdy. Nevím, jestli to je tento problém, ale symptomy mi to připomněly Citovat
Haemorrhage Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 To u jeho modelu asi nehrozí, když ho tam nemá. Citovat
omegascream Odesláno 21. říjen 2010 Odesláno 21. říjen 2010 presne toto som riešil. V servise mi vymenili kotúče, ale nevymenili platničky. Tie po čase začali jemne popiskovať, až časom nechutne \"ziapali\" samozrejme za jazdy. Dával som rozhýbať piestiky a očistiť brzdy - nepomohlo. Nakoniec som to vyriešil kompletnou výmenou platní aj kotúčov (nie je nad to, zaplatiť si 2x ). Od vtedy pískajú už len pri brzdení Citovat
ray.paja Odesláno 10. listopad 2010 Autor Odesláno 10. listopad 2010 Tak jsem teď byl na té podzimní servisní prohlídce, řemen mi tam teď vyměnili, destičky i kotouče zkontrolovali jako dobrý, tak nevím, co by tam ještě kde mohlo pískat:( Citovat
jofre2010 Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Zdravím, poslednou dobou počujem pískanie ajja . Na strane vodiča sa z času na čas ozve pískanie. Je to len za jazdy, pri rozbehu ani dobrzďovaní to nieje, nerobí to ani v zatáčkach, robí to na rovine asi pri 50 - 70 km/h ( potom už to nepočujem ) niekoľko krát som išiel so spusteným okienkom s vystrčenou hlavou a počúval. Radenie ide normálne, motor pohoda. Bol som presvedčený že to bude ložisko ale bol som v servise v stredu a ložiská sú ok. Myslel som aj že to bude vietor medzi kolami ale ee. Niekedy je to intenzívnejšie, niekedy menej a včera to skoro nebolo vobec. Je to podobný zvik ako keď dobrzďujem ( pískajú mi brzdičky ATE ) len je to za jazdy ... neviete čo by to mohlo byť ? Citovat
pastorek Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Najskôr to budú doštičky. Ak to nabudúce budeš počuť tak ľavou nohou jemne pribrzdi. Ak ten zvuk prestane alebo sa zmení tak ide o doštičky, Citovat
jofre2010 Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Ahoj, no to ma nenapadlo vyskúšať, díky za radu skúsim a hodím vysledok:) Ten ventilátor , niesom si istý či by ho bolo tak počuť vonku ako je to počuť teraz Ale díky každopádne Citovat
jofre2010 Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 ahoj, tak takého debila jak ja som ešte nevidel... že skúsim jemne pribrzdiť ľavou nohou , našťastie žiadne auto, len okoloiduci sa divili jak som pridaval plyn a brzdil skoro zaroveň... bola to len chviľka, ani to nezdochlo, len ta ľavá noha jaksi na brzdu nieje zvyknuta a tak som mačkal pravou aj ľavou no ako vravím, len moment to bol a zdá sa že piskot sa zľakol, lebo sa už neozval , zajtra ma čaká 500 km na slovač, tak uvidíme či bude mať odvahu sa vrátiť čau a dík pekný víkend všetkým. Citovat
pastorek Odesláno 25. únor 2011 Odesláno 25. únor 2011 Práve preto že ľavá noha nieje zvyknutá na brzdu som napísal \"jemne\". Ale z toho si nič nerob, keď som to skúšal prvý raz tak som sa tiež skoro katapultoval. Citovat
jofre2010 Odesláno 27. únor 2011 Odesláno 27. únor 2011 Katapult je ten správny výraz No pískanie je s5, ale už aspon viem že sú to doštičkz, skúšal som pribryďovať a hneď to prestalo ... Takže díky za tip. A ak by niekto vedel ako to odstrániť tak šup sem s nápadom Citovat
ray.paja Odesláno 22. březen 2011 Autor Odesláno 22. březen 2011 Ahoj to pískání je ted čím dál horší, normálně člověk jede přes město a lidi se už dívají co to jede za \"exota\" a to nemluvím o tom, že to pískání je už fakt docela nepříjemný a samotnýmu už mi to začíná vadit. Někde jsem zde četl, že někdo zkoušel nastříkat kotouče WDčkem a že to pomohlo, ale to mi přijde docela drsný dávat olej na brzdy Citovat
georgegg Odesláno 22. březen 2011 Odesláno 22. březen 2011 tak to zkoušel nějakej sebevrah ne? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.