Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Aky SMARTPHONE ?

Recommended Posts

Odesláno

Proboha nesrovnávejte telefon podle foťáku. Na focení je foťák a na točení Videoa Kamera. Telefon mám k vůli komunikaci a to ať už hlasové a nebo datové. A k vůli dalším aplikacím.

Odesláno

No ja uz som vymenil iphone4 za galaxy note. Musim trvat na tom ze note je proste menej pkynuly ako iphone. Fotak je o malo horsi, v dobrych svetelnych podmienkach porovnatelny s iphone ale v sere ma fotak sklamal note ma rovnaky fotak ako sgs2 . Hdr chyba aj ked sa to da urcite poriesit apkami tretich stran. Android market je horsi, je tam menej free vyuzitelnych apiek.

Napriek tomu je note vyuzitelnejsi, ved aj teraz browsujem na tomto fore v rezime na vysku bez nutnosto zvacsovania obrazovky.

V podstate povazujem note za prvy telefob ktiry prekonal iphone ale rozhodne nie s velkym odstupom.

[upravil dne 29/1/12 20:45 od hipisko]

Odesláno

Nete už není telefon, ale spíš něco směrem k tabletu. Jinak jediná věc v čem u mě iPhone vyhrává to je jedině aplikace TomTom který pro android není.

Jinak posuzovat podle aplikacií zdarma je také o ničem, za dobrou aplikaci rád zaplatím, zadarmo je nikdo dělat nebude.

Jasně že kvůli pár fotkám nebudeš kupovat zrdcadlovku, ale fotky z mobilu jsou fotky z mobilu a jsou dobré tak maximálně jako dokument nešťastné autohavarie pro důkazní prostředky.

Jinak raději 1,3 MPX foťák s objektivem, než 12 MPX bez objektivu, respektive s plastickou čočkou velikosti hlavičky sedlářského špendlíku.

Odesláno

Tak netreba to tu rozvracat :) aj IOS aj ANDROID ma nieco do seba ... Je pravda, ze u Android telefonu je moznost viacej modifikacii ... Uz len urobit si vlastnu temu na IOS dá s jailbraekom dost práce, oproti androidu :)

Ale to je vec, ktora moc uzivatelov netrapi ... Popravde by som kludne na Iphone presiel, ale pre mna je problem maleho displaya ... Je to vec preferencii, niekto tu prave zhana male telefony, ja som si na 4,3 display zvykol, a mensi uz nechcem :)

Rozmerovo mi uplne sadol aj Sensation XL s 4,7 ckou, ale tie parametre :bojim :bojim :bojim a hlavne to rozlysko ktore je mensie ako pri klasickom sensatione je pre mna na 4,7 cku nepochopitelne ...

Tiez pouzivam len fotak v mobilu, bohato staci ... Na dovolenku a na vyleti si samozrejme bereme normalni fotak, ale na bezny den ked potrebujem cvaknout nejakou momentku a podobne, vyuzivam len fotak v telefone ... I ked ten s Sensatione je oproti SGS 2 , SE a IP4S jednoznacne najhorsi ...

Odesláno

Osobne sa dosť teším na nový Android 4.0 .. Hlavne na hardware akceleráciu GUI a plné využitie dvoch a viac jadier, nový spôsob vykreslovania internetového prehliadača a kopa drobností.. Stále sa rozhodujem či prejsť z SGS2 na Note lebo ten displej je proste úžasný, mobil nenosím pri vajcách takže veľkosť pre mňa práve výhoda.. Priateľka ho má ale aj tak si myslím, že všetky kvality ukáže až s ICS.. Jediné čo ma stále odrádza je absencia klávesnice.. Ak by vyšiel prístroj ako Note s klávesnicou tak by som neváhal ani sekundu ! Predsa práca napríklad s terminálom je na displeji proste hrozná.. Predtým som mal Nokiu N900 a to bol skvelý stroj kým ho Nokia totálne nezabila absenciou updatov, aplikácií a teda pochovali skvelú platformu a skvelý telefón :roll

Odesláno

Ono je taky rozdíl mezi odemčeným a neodemčeným iP. V případě odemčeného je třeba nahrání zvonění, tapety, filmu, dokumentu, atd., záležitostí jednoho příkazu na PC ;)

Odesláno

kujon106 - myslel som kompletne temy :) S ikonami, prisposobenim menu, ukazovania casu, atd :)

Odesláno

Tak to jsem ještě neměnil, takže nevím. Vyhovuje mi standardní téma. I když bych uvítal nějaký udělátko pro rychlejší přesun mezi hlavníma obrazovkama.

iP by JB opravdu měl mít hned, bez něj je ten telefon poloviční. Ale chápu že někomu itunes vyhovuje :D

Odesláno
Tak to jsem ještě neměnil, takže nevím. Vyhovuje mi standardní téma. I když bych uvítal nějaký udělátko pro rychlejší přesun mezi hlavníma obrazovkama.

iP by JB opravdu měl mít hned, bez něj je ten telefon poloviční. Ale chápu že někomu itunes vyhovuje :D

Jasné, je to pomerne zložité, nie ako na Androide :) Tu ide len o poznámku, ze Android má väčšie možnosti personalizácie a nastavenia systému naozaj skoro do detailu podla seba ... To vela ludí nepotrebuje, a je im to fuk (ako aj mne :D ) ale zase kto nieco take pozaduje, tak je to u Androida jednoduchšie (jedného takého exota osobne poznám :D )

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já si zase teď říkám jak je možné, že jsem mohl existovat bez SSH na mobil :) Ale u iOS mi celkem dosti chybí bluetooth file transfer (jediná app, která to umí pod iOS 5 zatím nefunguje) :-/ Btw - kdyby to někoho zajímalo, tak teďka testuju na první pohled zajímavou věcičku ;)

d1e101175167654.jpg

Odesláno

Myslíš asi flashová videa a obsah. To je pravda, Apple má na flash celkem rezolutní stanovisko, nicméně videa kupříkladu z TyTrubky jdou samozřejmě bez problémů přehrávat samostatnou aplikačkou.

Odesláno

No jasně, ale běžná videa na stránkách ti nepůjdou. A že jich je všude plno.

Odesláno

S tím je opravdu potíž, nicméně dvě věci:

a) Proč sledovat flashová videa v prohlížeči mobilního telefonu?

b) Kolik současných telefonů zvládá tyto videa v prohlížeči přehrát bez \"ztáty kytičky\"?

Odesláno

Neviem čo je bez \"ztáty kytičky\" ale dnešné dvoj a viac jadrové mašiny (vrátane SGS2, IP4S,..) nemajú s flash videom vo FullHD žiadny problém.. Príklad: Pripojím telefón cez hdmi na telefón a pustím flash video, ktoré sa mi veľmi páčilo :P Browsujem si tu tak na P-C vidím link v legráckach a je zrovna na inom servery ako jútrúbka a viem si ho pohodlne pustiť.. Väčšina flash videí je aj tak 360p (v lepšom prípade :D) takže sa ich prehrávanie na mobile priam ponúka.. Ale aj tak je flash proste strašná kravina, ktorá má nehorázne HW nároky (úplne zbytočne).. Takže dúfam, že postupne začnú všetci prechádzať na HTML 5 a stane sa štandardom, lebo keď bude zopár videí v HTML5, zopár vo flash tak budeme tam kde sme...

Odesláno

Jo, za zivot som sa stretol par krat s tym, ze mi uzivatel IOS chcel nieco ukazat, co videl doma na PC, a uj, bylo to vo flashi ... Takze me HTC to prehralo :)

V kazdom pripade si ale nemylsim, ze by toto mal byt fakt, resp. vlastnost, podla ktorej by som si mal vyberat telefon, nakolko to nie je zivotu potrebna vec ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...