Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam dotaz ohledne ventilatoru topeni.Nevite nekdo jake je zapojeni respective jak cely ventilator funguje?Stalo se mi totiz to ze kdyz nastartuji auto a mam zapnuty ventilator tak mi nekdy jede a nekdy ne.Abych predesel zbytecnym uvaham co muze byt spatne tak ventilator sam o sobe jede po pripojeni na baterii.Tranzistory to take neni protoze mam vetraky dva a oba dva chvili jedou a chvili ne.Prepinac rychlosti vetraku je vycisten a neni na nem nic spatne.Potreboval bych vedet kde jsou draty napojeny tak ze ten vetrak jede az kdyz naskoci motor.V cem je to zavisle na chodu motoru?Diky za pomoc.Dneska 5h prace a vysledek ze se to z niceho nic rozjelo a pak po hodine uz zase nic :bacha

Odesláno
:o:myslim tezko rict takhle z hlavy ale kdyz jsem psal ze mam 2 ventilatory tak je pravdepodobnejsi ze vyhraju ve sportce nez ze budou na dvou ventilatorech v haji uhliky :D takze odpoved je :bojim
Odesláno

Podla toho co pises, vyzera to na nejaky skrat na kabloch, ked sa zapinaju kedy chcu, raz idu raz nejdu.

Lenze pises ze mas zapnuty ventilator a raz idu raz nie. Nejde ti ventilator kurenia v kabine, alebo sahary na chladenie motora ???

Ak ide o sahary, tak idu pri cca 95 ´C takze na lavej strane chladica je termostat a od neho idu 3 vodice k relatkam ktore su pod plastovym krytom pri pravom svetle ( pohlad ked stojis pred motorom) zospodu. vidis 2 sroby na imbusak.

Pri startovani a otoceni klucom sa spinat nesmu.Je to nutene vetranie na ochladenie chladiacej sustavy.

Vidim to na ten skrat. pozri tie relatka a vodice, pripadne nejake uzemnenie. :myslim

Odesláno

no nejde mi jen ventilator v kabine.Zkratka nastartuju a ventilator v kabine nefunguje a druhy den prijdu nastartuju a zase jede.Ted uz mi momentalne nejede asi tak 3 dny.Jsem z toho vcelku v pasti :roll Shrnuto podtrzeno peugeot 605 naforever ale pokud se ti nevysere elektrika.V opacnem pripade nepomuze ani reinkarnace Edisona:D

Odesláno

mam model SRDT a je tam tahovy prepinac ktery reguluje rychlost otaceni ventilatoru.Bavim se o ventilatoru pod kastlikem spolujezdce ktery fouka vzduch do kabiny aby se nekdo o5 neptal ktery myslim.Nastartuju a muzu prepinat na jakou chci rychlost a nic.

Odesláno
... mam 2 ventilatory tak je pravdepodobnejsi ze vyhraju ve sportce nez ze budou na dvou ventilatorech v haji uhliky...

Neviem kto ti povedal že máš dva ale to je jedno. Pri takýto prejavoch to vyzerá na zlý kontakt. Teoreticky môže byť na viacerých miestach ale najčastejšie býva priamo na motorčeku. Tam pretekajú najväčšie prúdy a kontakty bývajú vyhriate a skorodované.

Začal by som demontážou ventilátora a jeho kontrolou.

Odesláno

No to ze mam 2 ventilatory je mysleno ze jeden je namontovany v aute a momentalne se netoci.Pokud ho pripojim na baterii na primo tak funguje tudiz spatny asi nebude.Druhy ventilator mam nahradni a kdyz byl ten puvodni venku tak jsem ho tam zkousel pripojit a netocil se taky.Ovsem druhy den zacal zase fungovat no a po 2 dnech opet nejel.Oba dva kdyz jen pripojim samostatne na baterku funguji.Uz nevim jak to tady mam asi vysvetlit ze me opravdu snad nikdo nepochopil.Takze reci burana \"Chci si ofoukat okno zevnitr protoze je zamlzene a nemuzu protoze mi nejede ventilator\"Kontakty ocisteny,motorek po pripojeni na baterii funguje,prepinac rychlosti otacek vycisten a kde mam teda uz hledat zavadu?:roll:myslim:papa

Odesláno

A vodice od ovladania do ventilatora si kontroloval ?

alebo meral si, ci ked posunies packu na fukanie ci sa zopne kontakt ??? aj tam to moze byt zodrate a potom to nejde, alebo sa to len tazko zapne. :myslim

Odesláno
...Druhy ventilator mam nahradni ...

Sorry, pochopil som ten príspevok že máš v aute dva ventilátory. :D Bolo mi to divné.

Podľa toho čo píšeš by si mal pokračovať ako písal mmartinkovic, premerať ovládacie káble. Ak sa nemýlim tak by na konektoroch malo byť mínus napätie ktoré sa mení podľa polohy ovládača.

Odesláno

NA mojom sa to nedalo regulovat.

alebo isiel naplno, alebo stal na nule. ale to boli regulacne vykonove tranzistory.

v tvojom pripade mi to pripada na tie kable, alebo zly kontakt v prepinaci.

Je to celkom jednoduchy sytem, takze ak to rozoberes, jednoducho to premerias, pripadne uvidis, ze tam nie je kontakt. je tam taky pohyblivy bezec.no a nom je myslim kolicek s uhlikom, alebo tak nejako.

:papa

Odesláno

Vazeni pratele,po nekolika dnech studovani planku a rozdelani snad pulky auta jsem dosel na to ze na prave strane pod kastlikem spolujezdce se nachazi rele pres ktere je toto cele zapojene.Takze na rele je pripojeno 5 dratu z toho dva zlute,jeden hnedy a dva ktere si uz barvu nepamatuju ale jsou slabsi.Ty slabsi maji za ukol rele sepnout a dalsi dva zlute jsou uvnitr rele propojeny(pravdepodobne jeden vede nekam dale) a maji mit plus hodnotu.Pri sepnuti rele je propojen zluty s hnedym a tim hnedym je privedeno plus do motorku ventilatoru.System je jednoduchej jak facka ale tech dratu v aute je vic nez je zdravo a proto kdyz jsem zjistil ze na ty dva zlute nevede napeti tak jsem ho sebral z plusu privedeneho na alarm a je vystarano.Kdybych mel totiz zjistit kam ten zluty kabl vede tak bych vam o tomhle psal asi az v duchodu :D a to verte ze zas tak starej nejsem.Zoxidovane nebylo vubec nic.Jen vedet kde konci druha strana toho zluteho dratu :nevim a bylo by uplne vyhrano.

Odesláno
:myslim a sakra tak fotky jsem jeste nedaval :roll ale pokusim se o to jen co nastartuju svuj staroveky digital.Jinak ty draty od ovladani panelu vedou dva ale barvu ti ted z hlavy nepovim.Vim ale ze vedou rovnou k ventilatorua resi vlastne pouze rychlost otaceni toho ventilatoru.
Odesláno

Podívej se za tapec praveho sloupku dole. Je tam přívodní konektor pro ventilátor s dráty červený a zelený pro výkonové napajení ventilátoru, průměr cca 4mm....u všech třech Peugeotu co jsem měl byly stejné problémy jak píšeš.... konektor diky přechodovým odporum na kontaktech se usmažíl.... ucvaknout přemostit svorkama a zbytek nechat..:roker

[upravil dne 16.11.2010 09:37 rex]

post-2490-14109613539954_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...