Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak mi \"konecne\"zacala svietit kontrolka dobijania natrvalo...minuly pondelok zacala,potom prestala,potom sem tam zasvietila,no a teraz si svieti veselo stale,ale nie nejak na plne gule,len tak tlmeno.no dnes,ked som prisiel domov a parkoval,tak sa pridala aj kontrolka abs,co ma este viac potesilo...zajtra snad budem mat nabijacku,tak dam nabit baterku,ci to nie je tym,ale pri mojom stasti,to asi bude altik,ze?pozeral som poistky,vsetky ok...diky za rady a komentare,az pridem na to,cim to je,tak to sem napisem:papa

Odesláno

no,auto mi vypovedalo sluzbu asi dva kilaky od baraku cestou do prace,zacali blikat vsetky kontrolky,central sa splasil,hned na to zdochol motor a ostal som stat v strede cesty jak idiot,este ze aspon blikacky fungovali.no ostuda na celu dedinu,vylestena limuzina blokuje provoz na hlavnom tahu,kazdy tu vie,ze je to moje auto,hned oproti policajna zakladna,mam novu stk,no musel som sa smiat,jak keby som pocul velmi dobry vtip...za par minut dofrcali chlapi z prace na transporteri a odtiahli ma do servisu,kde som to auto vyzdvihol minuly tyzden-mechanici sa tiez docela rehotali.vraj maju nejakeho machra na opravu altikov,tak ked to nebude uplne v prdeli,mal by ho dat dokopy.milujem peugeoty...

Odesláno

Záleží, jak si to zabíráš. Mně na 605 3V6 (měla tenkrát najeto 270 000) přestalo jít dobíjení v HK, dojel jsem do Červené Vody a tam se auto zastavilo. Zavolal jsem domů, manželka přijela, zaměnili jsme baterky, 306-ka nastartovala i s tou vybitou baterkou a dojeli jsme rovnou do servisu.

Uhlíky prostě odejdou po asi 250 až 300 t. km. Tak jenom záleží, jestli to bereš sportovně, případně zda doplachtíš někam na parkoviště. Zůstal jsem už stát nejednou, naposledy s 607 na světelné křižovatce v Hranicích - palivové čerpadlo - byla docela švanda, jak jsme auto tlačili přes světelnou křižovatku na červenou, s odbočováním vlevo... prostě všichni zastavili a chvilku počkali:) .

Odesláno

no mne ta kontrolka hlasila chybu asi tyzden,jazdil som na tom kratke trate,takze to tak odpoveda vybitiu baterky a total kolapsu.nechcel som jazdit bez svetiel,aby som este nedostal pokutu,ale tym by som to aj tak len predlzil o den dva.no a sportovo to musim brat,co ine ostava,najlacnejsi altik stoji tak 4500,takze ma to snad nezabije,keby uz doslo k najhorsiemu a musel som ho kupit...predtym som mal 205 gti a ta ma tiez docela vycvicila,sice ma to auto nikde nenechalo,ale penazi popapalo dost.nuz co,sam som si vybral.som len zvedavy co sa mi posere potom:grr

Odesláno

nemam nabijacku,a jazdim na tom velmi malo,pretoze hned ako som ho kupil,aby som sa mal ako priblizovat,sef mi dal k dispozicii firemnu dodavku...tak ked som chcel sem tam prevetrat pazouta,transportera som nechal u kolegu z prace,ktory byva asi dva kilaky odo mna,tam som presadol,poriadne ho prevetral,nech si teda uzijeme....teraz pazout parkuje v servise a ja zas trandim na dodavke.ale nabijacku si asi kupim,uz som po nej kdesi poskuloval.a inak,bezudrzbovu baterku mozem v pohode dobijat?nenastane ziadny vybuch?:myslim

Odesláno

Nabíjačku si kúp tú najlacnejšiu, obsahuje trafo a jednu až štyri diódy. Pri nabíjaní nemusíš odpojovať baterku od auta (viď pozn.), ani otvárať deklíky. Doporučujem nabíjať max. hodinu až dve, potom naštartovať a prejsť auto aspoň pol hodiny. I v zime, každý týždeň je dobre jazdiť aspoň pol hodiny.

Alternátor dobíja prúdom až 50 A (a nik neotvára deklíky), má dobrý regulátor dobitia - proste nabíja na 14,5V.

Pozn: jediné nebezpečenstvo by hrozilo, ak je baterka tak kaput, že sa javí ako celkom rozpojená, ale to je veľmi zriedkavé.

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak znova jazdim,oprava ma stala 2500.-aj s novym remenom,takze docela pohoda.neviem sice co tomu altiku bolo,ale hlavne je,ze zasa slape.usetril som teda nejake prachy,pretoze kupovat novy altik by ma vyslo o dost drahsie...dufam,ze to bola tento rok posledna nutna investicia:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...