Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Souhlasím s Tomem, na STi buď tyto 18´ WRC nebo 17´originál STI :roker

Vím, že tam normálně nejsou, ale nedala by se na ty 18´ sehnat nějaká středová krytka ???

[upravil dne 13/3/2011 11:04 Bohouš]

středová krytka byla vysazená proto jsem objednal rovnou a na ni jsem si nechal vyrobit karbonový střed v pryskyřici

post-13901-14109616055098_thumb.jpg

Odesláno

cena za repasi jednoho páru brzdičů: BREMBO brzdiče 4000kč, obyč. brzdiče 2500kč, v ceně je odborné posouzení stavu, rozebrání brzdičů, případné vytažení zalomených šroubů,příprava na pískování, pískování nebo trýskání, příprava na lakování, lakování práškovou vypalovanou barvou odolnou proti brzdovce, nové spojovací šrouby, šrouby vodítek desek, vyčištění a leštění nerezových součástí (BREMBO),prořezání všech závitů, nové odvzdušňovací šrouby, nové propojovací brzdové trubky(BREMBO 406coupé, BREMBO EVO apod..) vyčištění pístků, sestavení brzdiče, nástřik loga dle přání nebo orig. loga, šablonky na logo.

Cena neobsahuje nové gumičky ani prachovky ,případně ani nové vodítka třmenů. Ty je možno dodat.

S osobní zkušenosti se v 90% případů nemusí měnit gumičky ani prachovky u třmenů BREMBO!!!

Ještě doplním že repasní sada na BREMBO stojí cca 1500kč za sadu 8+8 tedy gumičky a prachovky je to na oba brzdiče

[upravil dne 13.3.2011 20:33 tom406]

Odesláno
Tome to děláš v práci nebo si takhle hraješ doma? :mrk Klobouk dolů ;)

Pouze doma. Jinak stavím výtahy tak ,že v práci bych na to neměl ani čas ani možnosti. :)

O to víc ten klobouk smekám :)

Odesláno

Zdar Tome,

tak mě právě volal mechanik, že na levém předním brzdiči vyšrouboval odvzdušňovák i se závitem.......Dá se tento problém vyřešit u tebe ??? Mechanik není žádný nazdárek - říkal, že exitují vložky, ale zrovna u tohoto brzdiče není prý na jedné straně moc místa, respektive po vyvložkování by se bál. aby ten brzdič při velké námaze nepraskal......

Odesláno
Zdar Tome,

tak mě právě volal mechanik, že na levém předním brzdiči vyšrouboval odvzdušňovák i se závitem.......Dá se tento problém vyřešit u tebe ??? Mechanik není žádný nazdárek - říkal, že exitují vložky, ale zrovna u tohoto brzdiče není prý na jedné straně moc místa, respektive po vyvložkování by se bál. aby ten brzdič při velké námaze nepraskal......

ahoj. jako že závit v brzdiči už není? že je stržený? A který to je přesně? Všechno jde. Musím vědět ale co přesně

Odesláno

Ano, závit v brzdiči je kaput. A konkrétně se jedná o závit na odvzdušňovací šroub.....Dle sdělení mechanika je v místě odvzdušňováku, zrovna na jedné straně málo masy těla brzdiče......Zítra zkusí zavolat nějakým \"hodinářům\" na svařování hlav a ostatních problémových částí, s tím, že by díru po odvzdušňováku \"vyvařili\" a znovu poté přesně vyvložkovali......ale bude to hodinářská práce :roker Takže pokud by mu to hodili na hlavu, tak bych byl rád, kdyby se ti do toho chtělo, alespoň se podívat :-)

On je můj mechanik takovej puntičkář, takže to možná nebude takové drama jak mě vylíčil do telefonu.......ale nikdy nevíš. Každopádně je to super důvod ke kompletní repasy ;)

[upravil dne 16/3/2011 20:11 Bohouš]

Odesláno
Ano, závit v brzdiči je kaput. A konkrétně se jedná o závit na odvzdušňovací šroub.....Dle sdělení mechanika je v místě odvzdušňováku, zrovna na jedné straně málo masy těla brzdiče......Zítra zkusí zavolat nějakým \"hodinářům\" na svařování hlav a ostatních problémových částí, s tím, že by díru po odvzdušňováku \"vyvařili\" a znovu poté přesně vyvložkovali......ale bude to hodinářská práce :roker Takže pokud by mu to hodili na hlavu, tak bych byl rád, kdyby se ti do toho chtělo, alespoň se podívat :-)

On je můj mechanik takovej puntičkář, takže to možná nebude takové drama jak mě vylíčil do telefonu.......ale nikdy nevíš. Každopádně je to super důvod ke kompletní repasy ;)

[upravil dne 16/3/2011 20:11 Bohouš]

klidně pak napiš.

Odesláno

Ahoj Tome...Precizní práce jako vždy :). Prosím tě nemáš odkaz na podobné odvzdušňováky, které používalo Brembo v prvovýrobě? Jsou to ty se spodní částí (dosedací plochou) z měkkého kovu..Ty klasické co jsou z jednoho kusu kovu při dotahování namáhají závit a časem dojde právě k \"vytržení\" závitu. Děkuji. Kuba.

Odesláno
Ahoj Tome...Precizní práce jako vždy :). Prosím tě nemáš odkaz na podobné odvzdušňováky, které používalo Brembo v prvovýrobě? Jsou to ty se spodní částí (dosedací plochou) z měkkého kovu..Ty klasické co jsou z jednoho kusu kovu při dotahování namáhají závit a časem dojde právě k \"vytržení\" závitu. Děkuji. Kuba.

čau. hele o tom jsem nikdy neslyšel. odvzdušňováků mám spoustu i origo brembo z coupé, imprez a evo a to co píšeš tak tomu nerozumím.Pokud vím tak jsou jen ocelové a v běžné praxi vím že ten závit v duralu je tak silný že pokud pořádně zarvu klíčem tak vždy utrhnu odvzdušňovák a nikdy se nepoškodí závit. Ten se může poškodit jedině oxidací nebo natočením šroubu mimo závit.

Odesláno
Origo to není, našel jsem fotku: Brembo . Takže, jak píšeš, není o čem uvažovat... Ještě něco...Co si myslíš o duralových odvzdušňovacích šroubech ?

[upravil dne 17/3/11 16:14 rootsky]

hele pořád nechápu tu dosedací plochu z měkkého materiálu???

Ten první obr. je standartní odvzdušňovák s origo krytkou BREMBO na tom není nic zajímavého. Duralový odvzdušňovací šroub je naprostá kravina jelikož se to bude trhat v tom sedle a hrozí o 50% víc že ho utrhneš nebo přetáhneš. Prostě nevylepšíš asi nic co vymysleli v BREMBO.

A nezapoměň že toto jsou věci na motoru a tam je podstatně nižší tlak v soustavě než u auta!!!!!! U auta mimo silnostěnný dural brzdiče nemá hliník co dělat.

[upravil dne 17.3.2011 19:15 tom406]

Odesláno

Nebyl jsem sám koho ten šroub překvapil, ten účel mi řekl mistr (starý LIAZák) od Frankie Racing a já to vzal za své. Šrouby už nemám, šlo to s nimi do barvy. Neviděl jsem je ani v zahraničí, ani u nás. Myslel jsem že je to origo Brembo, ale našel jsem tu fotku brembo šroubu. Při repasi jsem použil běžnou kellynu, jen mi přišlo, že se musí více utahovat, než to co tam bylo. Když třmen vydrží o nic nejde. Ten dural šroub použilo v poslední době pár lidí a když to nešetří třmen, tak je to k ničemu. Děkuji moc za odbornou radu...

Odesláno

Ano to je ono. V současné době mám brzdy po repasi, ale někdy v budoucnu mě to nedá a v zimě to rozhodím, pak bych případně použil tyto šrouby. Děkuji za odkaz, obratem jsem je našel na Amazon.co jako Solo Bleed Bleeder Screws.

[upravil dne 17/3/11 21:43 rootsky]

Odesláno
Ano to je ono. V současné době mám brzdy po repasi, ale někdy v budoucnu mě to nedá a v zimě to rozhodím, pak bych případně použil tyto šrouby. Děkuji za odkaz, obratem jsem je našel na Amazon.co jako Solo Bleed Bleeder Screws.

[upravil dne 17/3/11 21:43 rootsky]

no jen 300kč a víc za jeden šroub je mimo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...