Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

GPS navigace v mobilu

Recommended Posts

Odesláno

Mate nekdo zkusenosti s pouzitim mobilni navigace v aute ? Koukal jsem, ze dnes uz je na trhu mnoho mobilu za relativne priznive ceny ktere maji GPS cipy a primo se tak nabizi pro pouziti v aute - zajimaly by me vsak 3 veci :

1) lze na navigovani mobil i \"otocit\" na lezato ?

2) neni mobilni telefon precejen dost maly aby na tom ridic neco videl ?

3) \"umi\" mobilni GPS i navigaci hlasem ?

Diky za ohlasy :super

Edit : napr. jsem mel na mysli toto : http://www.alza.cz/sony-ericsson-j10i2-elm-black-d165736.htm?kampan=zbozi.cz

[upravil dne 11/10/10 od Stibto]

Odesláno

Ja som pouzival mobil s gps dost dlho (asi rok dozadu SE C702 ci ako sa volal :D), navigacia fungovala skvelo, akurat mu dlhsie trvalo kym najde satelity (do 5 minut) ... predpokladam ze novsie telefony maju GPS modul uz vykonnejsi... na co treba dat pozor je vydrz akumulatora, ta pri zapnutom GPS prudko klesa (logicky)...

...ale nemysli si, ze ked mas mobil s GPS, ze mas navigaciu ;) ... mas iba GPS...mozes si potom bud platit za prenos dat cez google maps napriklad (do mobilu fakt dobra foto navigacia), alebo mozes pouzit niektory z free vyvojarskych programov a sam si nahravat do mobilu mapy (ja som vyskusal obe moznosti, google maps boli super, len to dost stalo (u vas je to mozno ine), s free programom to bolo pohodlne, meral vsetko co sa dalo a velmi presne, trebalo si akurat nahrat priamo do mobilu mapy, ktore su dost objemne (ale to s velkou kartou tiez nie je problem) ...

...inak telefon mozes polozit ako chces, ked sa pohnes tak na displayi sa to zorientuje a ukaze tvoju orientaciu v priestore, poloha telefonu na to nema vplyv...

... je samozrejme ze mobil nema 4,3\" a viac display, takze toho tolko neuvidis, to je jasne ;)

... mobilnu navigaciu s hlasovymi povelmi som este nevidel, ale nehovorim ze nie je, ale nestretol som sa s nou...

... a este som zabudol... tie free programy maju casto problem s tym, ze nedokazu ukazovat cestu, ale len zobrazovat tvoju polohu v priestore a kreslit cestu, ktoru si uz presiel, s tym som sa stretol tiez, takze tak :)

...a neviem co este, ale za tie prachy kupis slusnu navigaciu s iGo v dnesnej dobe, alebo este lepsie nejaky Android, ktory iGo a spol podporuje:papa

Odesláno

Qcko : diky za reakci :) O finance nejde, spis o to, ze nemam rad noseni vicero pristroju, takze uz par let foti jen fotakem v mobilu, stolni kalendar taky nepouzivam, Ipod nebo mp3ku nemam vsechno je to v jednom :D ... takzže kdyby se k tomu pridala v jednom pristroji i pouzitelna navigace byl by to pro me luxus.

Jedna vec - zminujes googlemaps - s temi uz zkusenost mam ale jak resit uctovani prenosu ? Vim ze GM si podklady nactou a ulozi takze stejna mista netreba pak znovu \"tahat\" ale pokud by clovek nekam jel dal a GM se aktualizovaly kazdych X sekund to pak prijde ucet od operatora na X tisic, co ? :roll ...

Odesláno

Nokia má navigaci zdarma, je to hlasová navigace a vyrovná se normálnímu navigačnímu přístroji, většina telefonů funguje i naležato, do Nokie s Operačním systemem e dá nainstalovat i jiný navigační software než jen ten od Nokie, např Sygic, ten je dost dobrej, nebo Tom Tom atd. Mám Nokii 6210 Navigator jen chvíli ale musim říct že navigace je až na tu velikost displeje dobrá, ale myslim že ten displej stačí. Citlivost je naprosto super, GPS se chytne během 20 sec. a to i v budovách, je to díky A-GPS a integrovanému magnetickému kompasu. Problemem je vydrž baterie, chce to mít v autě nabíječku.

Hodně telefonů má GPS čip a umí podle Google maps určit polohu a ukázat trasu, ale navigovat neumí, jsou to telefony bez OS, a mam dojem že to je připad i toho Sony Ericssonu co ukazuješ nahoře, další věc je že ty mapy Google se stahují z intenetu, takže potřebuješ datový tarif jinak se nedoplatíš

[upravil dne 11/10/10 od Radek Hurvajz]

Odesláno

1) ano, ale osobně stejně radši používám mobil na výšku

2) navigaci v mobilu používám už léta, dávno před dobou dnešních mobilů s velkými dotykovými displeji. A vždycky jsem dojel, kam jsem potřeboval :)

3) Jasně.

Odesláno

Měl jsem N-70 s navigací od O2 a vcelku to šlo. Bylo to placený 140,-/měsíc. Mělo to ale svý mouchy, hodně se to \"kousalo\". :grr:grr Nyní mám N-86 s navigací a je to v pohodě. :):) Zbyl mi GPS modul LD3W a používám ho s mobilem. Sice to jde i bez něj, ale chvíli to trvá než se \"chytne\". Funguje i hlasová navigace, lze si zadat různá nastavení (placené úseky, nekratší trasu, ...) a mnoho dalšího. Podle mého názoru navigace v mobilu úplně stačí. Nemá cenu vyhazovat prachy za navigaci solo. Stejně se nedá na 100% spolehnout na žádnou navigaci. Občas se stane, že to trochu \"povodí\". :grr:grr:grr Ale ve spojení a autoatlasem to nemá chybu. Autoatlas ničím nenahradíš.:D:D:D

Odesláno
1) ano, ale osobně stejně radši používám mobil na výšku

2) navigaci v mobilu používám už léta, dávno před dobou dnešních mobilů s velkými dotykovými displeji. A vždycky jsem dojel, kam jsem potřeboval :)

3) Jasně.

nějaký konkrétní přístroj pls ? :)

Odesláno

používam dotykový mobil s androidom kde mám dosť veľký display a v mobile mám nainštalovanú navigáciu Sygic a musím povedať že táto navigácia je super. sú tam aj hlasové povely ako české tak i slovenské a anglické.:)

Odesláno

Tohle je k tomu SE ELM -

Telefon má vestavěnou GPS a využívá mapové podklady Google, které si stahuje přes internet. Alternativní volbou je navigace Wisepilot, ta však vyžaduje placení licence a data stahuje taktéž z internetu. Více o navigaci Wisepilot v článku – Navigace Wisepilot na Sony Ericssonech řady Entertainment Unlimited. Mezi využitelné programy patří i Tracker a Walk Mate Eco (krokoměr). Tento krokoměr umí kromě téměř přesného počítání kroků i přepočet na CO2, které byste vypustili do ovzduší, pokud byste cestovali stejnou vzdálenost autem. Jednotlivé parametry spotřeby vozidla a kroků je potřeba nejdříve nastavit.

http://mobilizujeme.cz/clanky/sony-ericsson-elm-recenze-ekologickeho-zastupce-rady-greenheart/

Odesláno

Nejaky stroj, ktory ma OS (Symbiana, Andrioda (ja by som isiel do androida a v zime asi aj pojdem :D), napr. Hurvajz uviedol N 6210, ta ma symbian myslim, ale ked mas rad vsetko v jednom, tak si riadne prezri trh, smartphony vobec v tomto niesu zle (ja osobne sa chystam na SE Xperia X10 mini pro :aut )...

Odesláno

Ja som mal kedysi Nokiu E 65 tam symbian a tom tom.

Teraz mam Iphone a Sygic Europe alebo Igo.

Normalna plnohodnotna hlasova navigacia, je ju dobre vidno dokaze sa otacat podla polohy fonu. Ziadny problem doteraz.

Odesláno

Ja používam MDA Compact V (má ho v ponuke i váš T-mobile) je to v podstate HTC Diamond 2 s windows mobile 6.5. V tom navigačný SW Sygic a IGO. Oba softy navigujú hlasom, môžu byť stojato i ležato a veľkosť displeja stačí lebo automaticky zväčšujú križovatky. Pokiaľ viem tak Sygic sa dá zohnať na všetky platformy.

Odesláno
Nejaky stroj, ktory ma OS (Symbiana, Andrioda (ja by som isiel do androida a v zime asi aj pojdem :D), napr. Hurvajz uviedol N 6210, ta ma symbian myslim, ale ked mas rad vsetko v jednom, tak si riadne prezri trh, smartphony vobec v tomto niesu zle (ja osobne sa chystam na SE Xperia X10 mini pro :aut )...
Tu X10Mini Pro bych ti asi rozmlouval;) Jinak Nokia 6710 navigator pokud se dá jěště koupit byla super, bylo v balení komplet i s držákem a nabiječkou do auta, jinak v podstatě cokoliv se Symbianem, Androidem a Windows mobile, tam nahraješ cokoliv. U Nokie je výhoda originální Navigace zdarma a doživotní licence na mapy

[upravil dne 11/10/10 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Ja som SE uzivatel dlhe roky :D (vlastne este ericsson uzivatel :D) .-.... ale zas necham si poradit, mne ide u telefonu o to aby mal FM transmitter a rozbehal navigaciu :) ... ale zas Nokia, no neviem, no :aut

Ale argument s mapami a free navigaciou je velmi silny :o

[upravil dne 11/10/10 od Qcko]

Odesláno

Ja jsem taky na SE, jenže v poslední době mi SE nemá co nabídnout, ty jejich Green rohliky neo co to ted dělají jsou děsný, jinak pokud nechci dotykáč tak se mi výber founu s navigací taky podstatně zužuje

Odesláno

ja som si teraz kúpil Nokiu X6, mám k tomu tiež už avizovanú navigáciu zdarma. Ide mi o to, že stále nechápem ako je to s tým internetom v zahraničí. Tam sú predsa tiež iné tarifi ako v domácej sieti. Oplatí sa používať takúto navi v zahraničí?

Odesláno

Mapy jsou na kartě, pripojení k netu mužeš vypnout, i mužeš vypnout A-GPS a nechat jenom GPS, bude se déle přopopojovat, nebude ti hlásit online uzavírky, počasí atd, ale bude normálně fungovat i bez připojení na net, jinak ty přenosy jsou v řádu několika kB

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...