Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny. Vím že 406 patří k nejlepším autům co se týče ochrany proti rezivění, ale i přesto i 406 má svoje místečka kde to začne.

Letos jsem se před zimou rozhodnul ošetřit svoji 406 II 1999. Mám tmavě modrou perleť, auto nebylo bourané

a všechny blatníky jsou origo.

Nechal jsem si umýt kompletně auto zespodu (vapkou)

Důkladně jsem prolezl každý záhyb blatníku, dveří a spodek auta a našel toto:

1.Přední hrana kapoty motoru zatím OK, ale za hranou jsou pak taková oka spodního plechu (jsou zhruba nad chladičem) -jejich hrany

zažínají lehce rezivět

2.rezavý držák baterie a držák kabelů pod baterií

3. Výztuha pod chladičem je lehce chycená na hranách, stejně tak jako spodní a horní hrana levého hlavního nosníku

jinak je nosník uvnitř jak nový

Pravá strana karoserie uvnitř motoru je celá ok (lehce prolíná hadička od nádobky serva tak to pěkně zakonzervovalo)

4.na levé straně nad blinkrem v blatníku se mi dělá puchýř, který je rok od roku větší

(toto nebude vada jiných 406 ale jen té mojí, asi od porušené hrany laku od šroubováku jak někdo měnil žárovku)

5.Lak hrany zadní kapoty kufru (v místě spáry s nárazníkem) je v některých místech odřený na plech ale bez rzi

(od nečistot co se hromadí na nárazníku)

6.Co se týče lemů zatím nic až na zadní pravé straně kde na spodu podběhu lezla holá hrana zatím bez rzi.

7.U prahů v místě zvedání byla lehce poškozená hrana a orezlá.

8.Podlaha střední část je jak z fabriky až na plechový kryt výfuku co se táhne přes celé auto - celý chytá lišku

9. držák nádrže začíná pěkně rezavět

10. porezlý spoj plechů podlahy nad nádrží táhnoucí se od levého k pravému boku v místě hrany a bodů svárů

11. rezavá zadní náprava střední část a horní ramena (dolní ramena jsou jak nová - asi vyrobená jinde než zbytek)

12 plech-kryt (tam kde drží prasátko brzdy) pravého zadního kola, na levé straně je OK

13. Rezavá záslepka spodního otvoru rezervy

14. jakási nabodovaná výztuha co je na lavoru na rezervu, tam kde jsou body tak narezavělé + její hrany

15. rezavé spoje \"misek\" za zadním kolem na obou stranách (mezi střední a levou/pravou částí za kolem)

16 výztužné nosníky zadního nárazníku jsou v místě spojů s podlahou orezlé

u dveří jsem nenašel vůbec nic (zámky, panty, spodní hrana, přední hrana, rožky)

Zespodu jsem to pak celé nastříkal nějakou německou sračkou ve spreji co stříkala takovou černou gumu (bodyna to nebyla, koupil jsem v Meteoru)

Spotřeboval jsem 5 sprejů a pak jsem rezistinem ve spreji s hadičkovým nástavcem prostříkal nosníky pod autem.

Co dál bych měl preventivně ošetřit? Mám řešit ten puchýř nad blinkrem?

Poraďte díky

[upravil dne 4.10.2010 od JirkaB]

Odesláno

406 neni s ochranou proti rezi nic extra, 405 na tom byla líp. No, aspon ta moje. To co píšeš, je nejspíš normální, celkem slušný stav u staršího auta. Jenom bacha na prahy, i když na to nevypadají, prorezavají zevnitř.

Odesláno
406 neni s ochranou proti rezi nic extra, 405 na tom byla líp. No, aspon ta moje. To co píšeš, je nejspíš normální, celkem slušný stav u staršího auta. Jenom bacha na prahy, i když na to nevypadají, prorezavají zevnitř.

to si též myslím, že 405 byla extra držák,

ale ty prahy na 406 to si mi vyrazil dech, já je zevnitř nestříkal, odkud se dá do nich dostat? Přes držáky gumy těsnění dveří, nebo ještě jinudy?

Odesláno

no myslím,že víc udělat asi nejde, je to pořád dokola--prostě je to stará kára (mám tu samou) a nic nevydrží nafurt...

teď začnou psát ostatní,jak mají ta 10ti letá auta jak nová...:) (bez známky koroze)

Odesláno
no myslím,že víc udělat asi nejde, je to pořád dokola--prostě je to stará kára (mám tu samou) a nic nevydrží nafurt...

teď začnou psát ostatní,jak mají ta 10ti letá auta jak nová...:) (bez známky koroze)

reznou všechny to je jasný, jak dlouho nám to ještě může vydržet? Jestli pak vůbec koupíme nějaký díly za 10 let (jestli nebudeme mít už něco jinýho)

Odesláno

na západě ji měl pět let, já šest let a brzy pude z baráku...,chce to něco mladšího..., abych se pod tím válel a vyvařoval--to ani náhodou (a to jsem karosář), takže mě díly na karoserii ani nezajímají

Odesláno

a jak je na tom 407?

Odesláno
ja už mam vařenej prah před dvouma rokama. a mam 15 let stary auto.

pod podběhama jsou zaslepky ktreryma se dostaneš do pradu.

díky, já bych se těma dírkama na boční gumu asi nevešel s tryskou.

jsem se dočetl, že v prahu jsou odtokové dírky na spodu u zvedáků a jak tam někdo vozil vodu, bojím se že moje prahy budou zevnitř taky v prdeli ikdyž zvenku jsou jak nové.

Odesláno

:oMel jsem krasnej lak na prahu, i bez gumoasfaltu, jenom jeden 4mm kousek rezu na prahu. A po blizsim prozkoumani sroubovakem z toho byly dirky po sroubovaku v prahu po cely dylce prednich dveri.

[upravil dne 4/10/10 od Benžík]

Odesláno

přesně tak, mě se před rokem nezdál takový maličký puchýřek u spolujezdce, jak je místo na hever. Propích jsem ho prstem pak dvěma a nakonec jsem udělal díru velikosti dvou pěstí, dnes zavařeno, opraveno a přestříkáno. Něchtějte vědět jak vypadá výstuha prahu :bojim Prakticky tam už žádná není :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...