Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

na téma EGR je tady toho hodně

viz

nikde jsem ale nenašel zmínku o teplotě motoru. Protože si myslím, že pokud EGR pracuje tak se motor rychleji ohřeje, což mi na zimu přijde dobrý (pokud někdo nemá přídavné topení).

Ještě by mě zajímalo jak vypadají ventily v hlavě po 200tis. sací a výfukové na HDI motoru to EGR jim určitě nepomáhá.

Já jsem rozebíral starý 1.9D klasiku kolem 250tis a ventily na výfuku byly slušně zadehtovaný u stopek, jestli to pak už nemělo i vliv na výkon

[upravil dne 11.10.2010 od JirkaB]

Odesláno

ještě dodávám

v principu je tam EGR z důvodu snížení NOx (znovu přapalování spalin ve válci a tím redukci NOx, ideální je snížení teploty hoření= proto ten nový systém má chladič spalin než se to natáhne zpět do sání)

Novější systémy jsou čím dál složitější od zpětného hlídání polohy EGR až po detekci složení spalin. Takže naše novější auta bude čím dál složitější oblbnout a ty EKO srandy taky něco stojí.

Z hlediska výkonu a životnosti je jasný, že je to špunt na celé výfukové straně (včetně filtru pevných částic a katů) Po odstranění všech ekologických vylepšení by bylo vhodné upravit celou vstřikovací mapu. Výsledkem bude lepší průběh krouťáku a menší spotřeba a horší emise

našel jsem na toto téma super článek http://auto2.lidovky.cz/clanek_lidovky.php?id_clanek=4645

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Mozte mi poradit co je najlepsia volba ? cital som ze niektory odpojili vsetky konektory a hadicky a vyhodili cely EGR Ventil, no videl som tu aj len ze vlozit podlozku pod egr ventil a nechat ho normalne zapojeny. Co je teda najlepsie ? Nechcem aby mi vyhadzovalo nejake chyby pripadne sa nieco pokazilo. Este sa v tom nejak neorientujem , auto mame ledva tyzden ale toto je vec ktoru chcem co najskor odstranit :D

Odesláno

Já jsem prostě na zkoušku (2.0HDi/66kW, r.v. 2001, EURO III) odpojil hadičku podtlaku (až za solenoidem) od EGR a zaslepil ji a zaslepil i vývod solenoidu. Spoléhal jsem že ventil aspoň trochu těsní. Ztichlo protivný chrastění při cca 2200 ot./min a lehký zátěži (kde jezdim nejvíc) a spotřeba se ustálila na dlouhodobých 5,9 (do té doby 6,2). Rozjezdy z křižovatky bez mohutnýho přidávání plynu jsou plynulejší a zdá se mi že je i pružnější ve spodních otáčkách. Tak jsem dál nepokračoval a nechal to tak. Zpětné připojení je otázka odšpuntování hadičky a její nasazení. Asi to neni moc perfekcionalistický, ale mně to zafungovalo ke spokojenosti. Počítač mlčí a pralesy hynou :roker

Odesláno

Emisie su pekna blbost co sa osobnych automobilov tyka, takze mozes byt v klude, pralesy kvoli tebe isto nehynu :D

...ja mozem potvrdit ze po zaslepeni EGR auto ovela lepsie tahalo a spotreba sla dole, je len skoda ze elektroniku neoblbnem a nechcem jazdit s chybovou hlaskou :(

Odesláno

2 Qcko: Koukam že seš taky od počítačů :papa

Ještě mi napadlo: 2004 má lambdu ? I když vlastně lambda přeci neměří NOx ale kyslík ? Jestli jsi EGR zaslepil ale elektricky nechal solenoid zapojenej, jak to počítač pozná jestli EGR cvičí nebo ne - má snad už snímání pohybu ventilu ? Aspoň u mojí verze je vejfuková strana ouplně blbá - neřízenej kat, nikde žádný čidlo, akorát si nejsem jistej jestli solenoid nehlásí počítači, v jakým se stavu. Ale ani při odpojení solenoidu to nic neházelo. Mám solenoid připojenej, jen prostě neovládá žádnej podtlak, neboť mu byl z mého rozmaru uzmut :P

Odesláno

no na podzim jsem byl na emisích a pán nebyl moc spokojen co z toho jde,prý že to kouří..tak mu říkám kde, porotže z auta nešlo nic,měl tam vysoké hodnoty čehosi,ale nakonec mi to dal..takže nevím jestli buzerace nebo to opravdu má nějaký zásadní vliv na emise to odpojení. (on samozřejmě nic nevěděl,akorát se ptal jak dlouho mam vzduchový filtr)

Odesláno

pred dvema rokama bylo EGR funkcni, zapojene...

Dnes mam mezi EGR a sanim podlozku...

Emise pred 2 rokama skvele, emise dnes - uplne stejne jako pred 2 rokama...

Takze EGR vam rozhodne emise nezhorsi... a jestli mate spatny emise, tak hledejte chybu jinde...

Odesláno

JJ taky mám EGR zaslepenej a bude to neco kolem půl roku a taky mám pocit, že atuo líp jede, vůbec se me nezdá že by víc kouřilo ale hlavne už do sáni nejde ten sajrajt, který sem tam našel.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...