Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak som sa začal pozerať po nejakom akumulatore a nedalo mi a išiel som sa pozrieť pod kapotu ... čakal som nejaku sračku a ono tam je origo baterka 75Ah a startovaci prud 800!

Odesláno
Zdravim,taky mám v plánu vyměnit baterii.teď tam mám Vartu 60Ah start.proud 640.ale když startuju,tak dost pohasínaj světla v autě,takže jí na zimu moc nedávám.máte někdo zkušenost s touhle?

http://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-premium/autobaterie-exide-premium-77ah--760a--12v--ea770

ja ju používam už dva roky, vrelo odporúčam, výrobca s vyše storočnou tradíciou :super:potlesk

Odesláno
Zdravim,taky mám v plánu vyměnit baterii.teď tam mám Vartu 60Ah start.proud 640.ale když startuju,tak dost pohasínaj světla v autě,takže jí na zimu moc nedávám.máte někdo zkušenost s touhle?

http://www.battery-import.cz/autobaterie-exide-premium/autobaterie-exide-premium-77ah--760a--12v--ea770

ja ju používam už dva roky, vrelo odporúčam, výrobca s vyše storočnou tradíciou :super:potlesk

Odesláno

Právě rozmejšlim mezi Vartou a tou Exide cenově i výkonostně na tom sou přibližně stejně.Proto se ptám,jaký máte zkušenosti.Tu co tam mám teď ,Varta 60Ah....včera sem ji měl venku z auta a když jsem odšrouboval špunty,tak byla nasuchu a ty desky vevnitř pěkně černý a olezlý.dolil sem tam cca 0.5 L vody a dal na nabiječku.teď točí taky dobře ale na jak dlouho....

Odesláno

Ahojte, tak ja rozmýšľam nad tými dvoma : ... pripomeniem, že originál mám 75Ah 800A

VARTA SILVER dynamic 12V 77Ah 780A

Exide Premium 12V 77Ah 770A

... ale nenašiel som nič čo má štartovací prúd 800 a rozmerovo by to sedelo, dokonca už aj tieto dve majú výšku 190 oproti origo 175, nebude to vadiť?

Odesláno
Ahojte, tak ja rozmýšľam nad tými dvoma : ... pripomeniem, že originál mám 75Ah 800A

VARTA SILVER dynamic 12V 77Ah 780A

Exide Premium 12V 77Ah 770A

... ale nenašiel som nič čo má štartovací prúd 800 a rozmerovo by to sedelo, dokonca už aj tieto dve majú výšku 190 oproti origo 175, nebude to vadiť?

já mám teď tu Vartu výšku 190 a sedí perfektně,právě že mě příjde,kdyby tam byla ta nižší,tak ten kryt tam bude divně nakřivo.ale ten 1,5 cm rozdíl neni tak velikej
Odesláno

hele já mám teď po původním majiteli 60Ah start.proud 640A a startuje docela v poho,ale na zimu jí nevěřim.a jestli je startovací prod 800A nebo 770(780)to je tak malej rozdíl,že je to úplně jedno

Odesláno

Tak mám jasno :-) Ta Exide sa mi páči viac :-) Pôjdem na test baterky a keď bude slabá, tak som si už vybral :-)

... a tá Exide má ešte aj tú kontrolku :-) no nekúp to :D

[upravil dne 17/11/13 10:20 od Balachar]

Odesláno
Tak mám jasno :-) Ta Exide sa mi páči viac :-) Pôjdem na test baterky a keď bude slabá, tak som si už vybral :-)

... a tá Exide má ešte aj tú kontrolku :-) no nekúp to :D

[upravil dne 17/11/13 10:20 od Balachar]

Taky to tak vidim,akorát já na tu kontrolu baterie nejdu,pro mě by to byly vyhozený kačky,protože tu co tam teď mám,je slabá i kdyby byla nová.
Odesláno

No já mám jasno,jdu do Exide,s Vartou nemám z minulosti dobrý zkušenosti,i když v dnešní době to může bejt všechno jinak.Exide má navíc to magický oko,fukčnosti to nepomůže,ale je to takovej lepší pocit když člověk koukne a vidí jak na tom baterka je.

Odesláno

Ahojte, bol som sa dnes informovať ohľadom novej baterky a pán za pultom, že mi najprv premerá starú, v akom je stave ... zobral prístroj, nahodil na baterku, 7x zaťažil a hovorí ... veď baterku máte ako novú, pri zaťažovaní mi neklesla ani raz pod 10V ... potom skontroloval aj dobíjanie a to tiež dopadlo dobre ... ostal som milo prekvapený, baterka má 6 rokov :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...