Guest Džůny Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Ahoj, takže jsem dovezl domů 406 a čeká na servis. Proto bych se rád zeptal: - Olej. Kolik se lije? 5-6 litrů? Spolu s filtrem a prací bych se mohl u \"známého\" mechanika vejít kolem tisícovky, hádám(?). - Při jizdé je slyšet bouchání, podle kluka od kterého jsem kupoval je to přední pravá tyč stabilizátoru - co všechno se vlastně musí vyměnit, stačí jen ta tyč za čtyři stovky, nebo i nějaké uložení a podobně? Navíc mám občas pocit, že to slyším i ze zadní nápravy... ale to mi možná jen lítají věci v kufru. Ťuklé zadní světlo - řešit, neřešit? Prasklé nárazníky - to bych časem aspoň chtěl svařit k sobě... Byly taky měněny levé dveře - vzal svodidla. Bohužel na té straně trochu rezaví. http://dzuny.xf.cz/406/406-zadni-lem.jpg http://dzuny.xf.cz/406/406-bocni-prahy.jpg Jak to zapravit? Obrousit, ošetřit a nastříkat barvou ve spreji? Taky nedrží vnitřní strana dveří - tapecí atp. u řidiče, vypadl takový ten plastový zobáček z dírky a za boha to nejde nacvaknout zpátky. Za jízdy to bouchá a vrže a přivádí mě to k šílenství - jak to opravit? Sundat celé a mrknout na to? A zadní dveře nedrží otevřené, prý akorát chybí nějaké \"zarážky\", které mi pošle poštou. Je těžké to tam namontovat? Jinak je auto skvělé, motor běží nádherně, žádné další podezřelé zvuky... uvidím jak bude sloužit. Celé auto: Beru ji jako čistě pracovní auto - nepotřebuju aby to bůhví jak vypadalo (zvlášť co se nárazníků a rzi týče), pouze aby byla funkční. Neznáte někdo slušného mechanika / servis v okolí Brna, který by olej a tyč stabilizátoru (+ případně něco udělal s těmi dveřmi) vyměnil za fajn cenu? Dík. Citovat
čakom Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 do 1,8 16V je olej do 5 litru. zaleži co tam je za merku (žluta - oranžova) ale jiší se to čtvrt nebo pul litrem pokud bude špatna jen tyčka stabilizatoru tak stačí vymenit jen ti tyčku. svetlo bych zatim nechal a sleduj jestli se bude nejak rosit zevnitř. orezly mista obrousit překitovat stříknout plničem obrousit do hladka a pak barva. (ja si prah střikal jen sprejem) tapec: nejspiš bude ta přichytka urvana tak by to chtelo dat novou zadni dveře: zaleží co vše tam chyby. jestli jen ten kolik co drži omezovač na sloupku nebo celej omezovač. [upravil dne 26.9.2010 od čakom] [upravil dne 26.9.2010 od čakom] Citovat
Guest Džůny Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Měrka je oranžová a podivně zkroucená. Tyč nechám vyměnit - jak dlouho to může trvat? Světlo se zatím nerosí, vypadá to, že je to jen povrchové poškození, asi kamínek. Ta plastová hovadina která tapec drží tam je, ale drží nějak pofidérně a prostě nejde zarazit až dozadu. Drží to jen tak \"napůl\" a čas od času zase vypadne. Kde se dají sehnat? A dveře - podle toho co říkal jen ty omezovače, jak říkáš. Citovat
čakom Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 u te merky je rozdil čtvrt nebo pul litra. nemužu to najit asi to mam v praci. podivne skroucena mysliš jako so \"vrtule\"? ta tyčka je na par minut když pujde povolit. sunda se kolo a pak dvě matky. přichytka třeba už neni kompletni a proto pořadne nedržu nebo je ten plast už \"unavenej\" seženeš ju v pugu jestli celej omezovač tak to se budou muset rozdelat dveře a namontovat ho zevnitř dveři [upravil dne 26.9.2010 od čakom] Citovat
čakom Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 tady je to s tema merkama 1,8 16V je XU7JP4 [upravil dne 26.9.2010 od čakom] Citovat
Vítek1 Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 jsem taky z brna! a jezdival jsem k opravarovi na žabětínskou a max spokojenost. ted mam opravare pod praci na rybnicke 107 a taky max spokojenost je to pan bartoš Citovat
Guest Džůny Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Mohl bys dát nějaké kontakty, případně web? Citovat
Vítek1 Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 http://www.autoservis-bartos.estranky.cz/ stránky ma hrozny ale ceny dobry Citovat
švícko87 Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Jestli můžu sám za sebe....Tyčku stab.řízení za 400,- bych tam nedával,to je lepší at ti tam zůstane ta stará,která buší.Protože ta za 400,- to bude za 2 měsíce dělat taky. Takže mám jedny z nejdražších - Moogy.Sice pálka ale držej,Febyny se mi odporoučely po roce. To samé i na zadku. Jednou by lechce \"bouchala\" i tyčka geometrie zadní nápravy.Ale pokud bys měnil i tu,musíš pak na geometrii.Je tam totiž excent. podložka. Citovat
godzila.01 Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 Ty stránky jsou fakt brutál teda.... Citovat
krtek 2 Odesláno 26. září 2010 Odesláno 26. září 2010 to dzuny a rozvody ako neplanujes menit kedy tam boli menene, mna by to na aute zaujimalo ako prve (samozrejme aj ten olej do motora) ostatne veci su uz len druhorade Citovat
Guest Džůny Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Jinak, čakom, díky za info. Ta měrka je jak říkáš - \"vrtulovitá\". Naliju tam pět litrů a uvidím. Pro tu úchytku teda do Peugeotu zajedu, doufám že to nebudou zase dvě stovky za jednu... a na ty dveře se teda asi vykašlu, kdyby to mělo být nějak extra složité. Uvidí se. švícko87, taky dík. Seženu teda nějakou lepší a budu doufat. A krtku, rozvody jsou prakticky nové. Dělané byly před 20tkm, ten nový řemen vedle špinavého motoru bije do očí. Ještě se mi stává jedna taková věc - \"zblázní\" se občas blinkr při zatáčení. Pomáhá ho vyhodit a zase dát - to samé se mi stává občas u 306, ale ne tak často. Hádám že tam zlobí právě to točení volantem - ten \"vyhazovací\" mechanismus? Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 nalij tam jen 4 l oleje a pak dle měrky dolij,je lépe méně než přelíti,taky jsem jednomu odpouštěl asi 0,7 l oleje z duvodu že mu mechanik nalil 5 l oleje. jinak na rozvodový řemen nevidíš je pod krytem nepleteš si to s řemenem co pohání alternátor klimu servo ?? Citovat
godzila.01 Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Lepší mín než víc, ale nesmí být zase moc málo.... Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 proto píši nalij 4 l přece něco zustalo v motoru,pak se podívá na měrku a dolije ,vem že na měrce mezi min a max je tak litr oleje Citovat
Guest dreamtalks Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 jestli nemas od puvodniho majitele fakturu ze servisu na delane rozvody, radsi bych je udelal. Je to sice vetsi investice, ale pokud se pretrhne remen, tak oprava te muze vyjit draz nez tvoje cele auto. Citovat
čakom Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 jsou tam dva typy příchytek. jedna za 8 a druha za 5. pokud je budeš kupovat v brne tak se stav a mužem kouknout co chybí tem dveřím [upravil dne 27.9.2010 od čakom] Citovat
Guest Džůny Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 Dobře, dám čtyři a doliju, je to nejlepší řešení. Dík Honzo. Jinak jo, ty myslíš řemen alternátoru. No měl jsem to v servise a ukazovali mi i rozvodový, všechno se vytáhlo, fakt vypadá že je úplně nový. Nerad bych odrovnal motor, ale opravdu nemám důvod klukovi co prodával nevěřit. Mám to navíc ošetřeno i v kupní smlouvě, takže kdyby rupl, mám na prodejce páku, ale to podle mě potřeba nebude. Čestně mi řekl všechno co je na autě potřeba udělat. Nevíte někdo co dělat s tím blinkrem? A ještě jedna taková kuriozitka - mám na autě nějak podivně klouby stěračů. Nejdou odklopit (například kdyby si člověk chtěl umýt okno na benzince), nějak jsem gumičky samotné sice vyměnil, ale stejně mi to připadá divné, že nejdou odklápět. Citovat
Guest dreamtalks Odesláno 27. září 2010 Odesláno 27. září 2010 A ještě jedna taková kuriozitka - mám na autě nějak podivně klouby stěračů. Nejdou odklopit (například kdyby si člověk chtěl umýt okno na benzince), nějak jsem gumičky samotné sice vyměnil, ale stejně mi to připadá divné, že nejdou odklápět. to nejsou podivne klouby. Teda sice nevim jak u sedana, ale u me taky nejdou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.