Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

chci se zeptat z toho zadku u tý mý nemám dobrej pocit,když se zhoupnu o kouli a zapružím tak mi tam jako něco jemně vrže a když vemu za kola z vrchu a jako tahám k sobě tak cejtím vůli co to teda je?díky za rady..už musím se na to vrhnout...

Odesláno

at ti s tim nekdo hrka a ty si pod to lehni a postupne davej ruku na jednotlive klouby....

Ale jakmile hrka, kdyz vezmes kolo nahore a lomcujes s nim od sebe k sobe od sebe k sobe, tak to jsou vodorovny tycky...

Vymena v pohode, jen mi ani na jedne strane nesel povolit ten sroub u kola a dostat tam flexu je za trest... Mam flexu 125, 150 a 230mm a ani jednou jsem se tam nijak extrovne nevesel :D... ale nakonec to povolilo...

Ja po tom, co jsem vymenil, tak mam v aute tak nevidane ticho... fakt nadhera... ale jeste neco slysim zepredu, ale to je na dalsi vyplatu :D...

Odesláno

dyt tu Ferry postoval ten svuj link asi milionkrat, tak se na to mrkni, co mel za priznaky...

btw. na ty naprave je takovych choditejk a hejblatek a silentbloku a kdo vi ceho vseho, ze tam je asi milion moznosti, co vse muze byt v haji :D...

[upravil dne 8/5/11 23:41 h4wk3y]

Odesláno

jj znám loni na Breaku jsme to měnili a půlku urthneš a ty co vydrží musíš uřezat ..... mě ještě prasknul ten litinovej držák jak jsem zabral ale naštěstí ho známej co je zámečník svařil líp než byl z továrny :D

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ty woe :roll Výměnu vodorovných tyček mam taky za sebou, ale že bude blbá geometrie taková věda... to jsem netušil! Měnil jsem i jeden čep řízení, když už pojedu na geo. Objednal jsem se v nejbližším servisu a budu po přečtení tohodle vlákna trnout hrůzou, co tam zkurvěj :roll No co... když to dojebou, pokusím se s nima domluvit po dobrým. Když to nepude po dobrým, bude v TV NOVA reportáž o hořícím servisu :D Ale ne, nebudu malovat čerta na zeď, třeba jsem zrovna natrefil na šikovný chlapi ;)

Odesláno

Nemusíš zapalovat servis, když něco neví. To by mohli zavřít asi všechny servisy.

Pořádně si to naštuduj, připrav a vyzkoušej si zátěž a bude to na první dobrou.:papa

Odesláno
Nemusíš zapalovat servis, když něco neví. To by mohli zavřít asi všechny servisy.

Pořádně si to naštuduj, připrav a vyzkoušej si zátěž a bude to na první dobrou.:papa

To byl trošku pokus o vtip. Ale i přes to, když někde v servisu něco neví, tak ať se na to vy**rou nebo si to zjistěj, pač blbě nastavit zadní nápravu je podle mě \"docela\" hazard se životy lidí, když na to dojde - když tak pročítám zkušenosti kolegů.

Pročetl jsem celý vlákno a pochopil jsem, že by v tom servisu měli nastavit výšku auta (třeba stažením pružin). A nebo budu jako idiot platit litr za práci a ještě si shánět a nakládat zátěž??? Kua, kde to jsme??? Dělat práci za servis a platit za to??? Pakliže tedy nenastaví výšku dle zatížení, dělají svoji práci špatně a já to u nich balim a nedostanou ani halíř!

[upravil dne 8/8/11 od Cune]

Odesláno

Můžeš zajít do autorizovaného servisu Peugeot. Nemůžeš tam stát u auta a zkontrolovat, co vlastně nastavili a stojí to kolem 1300.

Takže jak chceš.

Protože v běžném pneuservisu (za 600) nemají na to přípravky a v předpise nějaké italské geometrie není ani slovo o výšce - proto taky se pracovník bude držet svého pracovního předpisu - zkus mu nadávat, možná to pomůže.

[upravil dne 8.8.2011 od P607Olda]

Odesláno

Já se samozřejmě nechci hádat, kde je to lepší. Tady v Plzni jsem nenašel servis, kde bych u zákroku (teď nemyslim geo) mohl být přítomen - nepřijatelný požadavek. Proto si vše dělám sám a jsem maximálně spokojen. Ano, pokud mi tu geometrii udělá někdo známej za pětikilo, tak si to auto zatížim sám třeba rodinou. A rád. Jenže tady v Plzni jsem během několika telefonátů zjistil, že se nikde pod litr nedostanu. A proto, když už za to budu platit tyhle prachy, bych byl docela rád, aby byl naplněn význam slova SERVIS a já dostal to, co si zaplatim v takové kvalitě, jaké to má být. V Albertu si taky nekoupim nahnilou papriku za cenu 80 Kč,-/Kg a budu chtít zdravou.

A už vidim, jak za půl roku dojedu do servisu a řeknu jim: \"Hele, před půl rokem jste mi dělali geo a teď mám v hajzlu gumy, chci náhradu škody a peníze za geo zpět.\" Se mi vysmějou do xichtu... proto bych to tam asi zapálil :D;)

Vypadám jako člověk, kterej nenávidí servisy - skoro to tak je ale, pár slušných a šikovných lidí znám. Bohužel jen pár. Většina servisáků to prostě má pouze jako zdroj obživy a je jim ukradený, co s cizim autem provedou. Takovýho sem potkal v pneuservisu a už tam NIKDY nepáchnu :-D

Odesláno

No, já jsem u mnoha servisů došel k tomu, že tam už nepáchnu. Proto se držím toho servisu, kdo si dá říct a udělá mi to na hodnoty, které si přinesu. Dám mu stovku navíc, stranou.

Nakonec mi to nejlíp udělá vesnický opravář s jednoduchou geometrií - Motex, jak tam svítí to červené světýlko na stupnici na protějším kole. Zhotovil si ty šrouby - v podstatě prý jde o šroub s oválnou maticí, který se vsune zespodu do prostoru pružiny, ovál se pootočí, zachytí a stahuje se.

V autorizovaném servisu na to mají nějaké řemeny s navijákem.

[upravil dne 8.8.2011 od P607Olda]

Odesláno

Taky mám pocit, že je lepší zajet k nějakýmu vesnickýmu opraváři, protože s těma lidma je fakt domluva, to souhlasim! Takovýmu člověku potom velice rád zaplatim co si řekne, protože si dá záležet, nechá mě dívat se mu pod ruce a ještě lecos poradí, protože taky zdaleka nevim všechno. Jo a můžu si dovézt vlastní náhradní díly. Jsem se nechal strhnnout a odbočil jsem od tématu vlákna :mad:

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Pokřivený práh se podrobí tzv. prostorové analýze a virtuálnímu modelování - pak se jdeš podívat na druhou stranu auta, jak to tam vypadá.

14 vs 15 - správně se nastavuje úhel sbíhavosti, např. MOTEX je cejchován v minutách - milimetry se uvádějí jen pro lepší (selskou) představu. Takže dodrž úhel, případně si ho pomocí sinusu a poloměru kola přepočítej na mm.

[upravil dne 19.10.2011 21:50 od P607Olda]

[upravil dne 19.10.2011 21:50 od P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...